Aktiviti bersama family,

Trip :: Cameron Highland - Day 2

December 22, 2014 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Sambung pasal cuti2 malaysia di Cameron Higland last month.. sebelum tu, ni citer Cameron Highland - Day 1

DAY 2 : 17 November 2014 (Monday)

Actualy trip pegi CH ni 3H2M utk family kitorg jer.. Family SIL, MIL and SIL yg lain tu just tido 1 mlm jer.. so day 2 ni diorg dah balik la.. so pagi tu diorg bersiap2 kemas barang untuk dibawa balik sekali.. planning dalam kul 10 or 11 pagi tu diorg dah kuar la..


Bergambar bersama cousin before gi jalan2 lagi..

Memandangkan kete SIL ada masalah sikit, so hubby dia suh kitorg gerak dulu bawak yg lain2 pegi round2 dulu.. dia stay kat homestay tu utk repair kete kejap.. so, kitorg gerak 2 kereta jer.. destinasi nya Cameron Lavender..

Cameron Lavender ni tempat baru.. baru bukak tahun 2012.. so, dilah memang dah aim nak pegi situ la sbb last time pegi time 2012 belum bukak lagi.. tgk kat blog org lain cam cantik jer tempat tu.. so harus la pegi... tp tempat dia sangat la jauh.. adalah dalam 15 ~ 20km dari Tanah Rata.. kalau korang naik ikut Simpang Pulai, akan jumpa Lavender Cameron ni dulu..

Nak masuk Lavender Cameron ni dikenakan bayaran tau.. Dewasa RM5 dan Kanak2 (above 6 yo) RM3.. bila tau ada bayaran, diorg macam x nak masuk pulak.. yela, tempat lain xde kena bayar pun kecuali MARDI, tp kat situ kena bayar.. mcm x berbaloi pulak kan.. lagi2 kitorg dtg ramai... kena charge RM42 kot kalo x silap.. kalo kitorg jer maybe x terasa sgt kan setakat nak bayau RM10 jer.. tp dah alang2 dah sampai sana xkan x nak masuk pulak.. dah la 1st time pegi.. so dilah ckp ngan ayah wan, xpela, kita masuk jer, tgk tempat dia mcmana.. so lain kali kalo dtg lagi x yah pegi pun xpe sbb kita dah tau.. so kitorg pun masuk la...

Suke sangat tengok pemandangan ni.. cantik sgt kan.. nampak warna warni bunga2 tu..

 
Bergambar ngan kakak ipar and adik ipar..

 
Marah betul abg kecik ni bila kena dukung.. iyela, kalo x bukan main laju lagi dia jalan.. makyong ni dah la x larat nak kejo.. tengok perut tu bukan main besar lagi.. padahal time tu baru 22 weeks tau..

 
Cantik sangat bunga2 ni... kalau la ada kebun bunga kat rumah kann......

 

 
Niat hati nak amik gambar berempat tp kakak imani ntah mana menghilang ngan cousin2 dia...

 






Tempat ni xdela besar mana pun.. MARDI lagi besar dari Lavender ni tau.. Sayang kitorg x sempat nak amik gambar kat pintu masuk Lavender tu sbb hujan dah start turun renyai2.. so masuk kete teruskan destinasi ke 2 hari tu.. kitorg pegi KEA FARM pulak.. sebab  diorg nak beli sayur2 sebelum balik KL. so ler, xde gambar kat Kea Farm.. sebab hujan kejap2 kan time tu, kitorg rushing la sikit.. Lepas tu diorg yg lain terus bergerak balik...

Heiiii... memang menggoda betul tengok stoberi merah2 ni tauuuu... dah telan ailio dah ni... huawaaaaa....

 
Sedapppp nyerrr..

 
Slamber jer budak ni makan stoberi.. sebab manis kan... tp kalo kena part yg masam sikit tu berkerut2 jugak muka dia.. hahaha

 
Lepas diorg balik kitorg pun berpikir2 nak pegi mana lagi.. sambil pikir sambil makan stoberi cicah coklat dalam kete... syok sangat la.. memang puas hati dapat makan stoberi banyak2...ayah wan beli 3 bekas besar yg penuh stoberi tu RM25 utk 3 bekas.. perghhhh.. dengan merah2 yg dah masak sgt tu, x rasa masam langsung... memang heaven la makan.. abis 1 bekas tu dalam kete jer tau.. tgh makan tu hujan turun dengan lebatnya... so kitorg decide balik homestay terus la.. malas pulak nak jalan2 time hujan kan..
Memang heaven sangat dapat makan stoberi cicah coklat kat cameron.... macam makan jajan jer gaya nyer bila makan stoberi kat CH kan.. kalo kat sini nak beli 1 pack kecik yg ada 8 biji tu pun berkira sbb mahal.. hahaha..

 
Kat homestay sambung makan stoberi lagi... lunch kitorg aritu stoberi cicah coklat jer la... pastu ada lebih nasi goreng pagi tadi kitorg makan tu jer.. pas makan ayah wan tido.. dilah nak tido gak tp anak2 xnak tido.. sebuk nak main jer.. rugi betul x dapat tido lama2time hujan dan sejuk2 kan.. hihihi.. kul 3 lebih cam tu baru diorg nak tido.. so dapat la tido kejap... kul 4 lebih tu dah bangun siap2 nak keluar lagi.. kali ni kitorg pegi ladang stoberi lagi kat Agro , dekat brinchang.. 


Di agro park ni bukan sekadar ada ladang stoberi jer.. sayur2, buah2 dan bunga2 pun ada jugak ditanam kat situ.. dilah memang suka sgt pegi sini sebab dapat tengok sayur segar2 dan gebu2.. geram sgt weiii.. rasa cam nak petik2 jer.. hahaha...



Pastu kitorg pegi kat cafe dia.. sebelum2 ni kalo dtg tempat ni xdela nak makan2 kat situ tp kali ni kitorg terasa nak makan kat cafe tu pulak.. order strawberry yogurt, hot chocolate dan waffle.. perghhh.. sedap sgt.. ayah wan siap order waffle lagi sekali tau... ayah wan tu kan jenis yg high taste sikit bila bab makan2 ni.. so kalo dia dah repeat order tu memang best sgt la rasanya.. ehhh.. siap request dilah wat waffle sendiri bila balik tu tau.. hahaha.. i will try ye bangggg.. hahaha




Lepas makan2 tu, jalan2 kejap pastu balik... rehat2 lagi kat homestay.. malam2 releks2 jer ngan anak2... boleh pilih nak tido bilik mana2 pun sebab dah tinggal family kitorg jer.. hahaha.. memang santai habis la holiday kali ni.. layan cuaca sejuk lepak kat umah jer best.. pastu malam dilah wat sup sayur jer.. dah perabih kan bahan2 yg tinggal.. malas nak angkut bawak balik byk2.. 

okla.. tu jer citer DAY 2.. nanti sambung lagi untuk DAY 3 pulak yer..
rasanya xdela banyak sgt amik gambar aritu.. tp time nak wat entry ni cam banyak pulak gambarnyer.. nasib la korang kalo boring tengok gambo banyak2..
^__^


You Might Also Like

0 comments: