Aktiviti bersama family,

TRIP :: Cameron Highland - Day 3

December 26, 2014 Ibu Dilah 2 Comments

Assalamualaikum

OK..nak abis kan cepat2 citer pasal cuti2 cameron highland aritu.. kalo x masuk tahun baru x abis update lagiii... hahaha... so, cepat2 taip untuk entry hari ketiga.. nasib baik x banyak citer.. nak tgk DAY 1 and DAY 2 kat bawah ni k..

DAY 3 :: 18 November 2014 (Tuesday)

Pagi-pagi bangun packing2 barang untuk balik.. sediakan sarapan serba sikit then yg lain packing siap2.. ayah wan mandikan anak2 pastu ibu dilah siapkan diorg.. sementara tu ayah wan angkat barang sikit2 bawah turun.. siap setel semua kitorg kuar dalam kul 10 lebih kalo x silap.. tp x bg kunci lagi kat owner..

Destinasi sebelum balik haruslah pegi Kea Farm... yer... kitorg pegi kea farm lagi untuk beli sayur2 dan stoberi lagiii... memang hantu stoberi betul kitorg time kat CH tau... macam2 sayur dilah beli.. nak bg kat babysitter sikit.. pastu beli teh stoberi 2 kotak jer.. survenir lain memang kitorg xde beli kali ni... memang  makanan semata yg dibeli.. hahaha...


Lepas gi kea farm kitorg pegi cactus point lagi skali.. target nak beli pokok bunga dan kaktus.. kitorg spend RM50 jer utk beli tanaman.. alhamdulillah.. pilih2 pokok bunga ngam2 cukup RM50... Sebelum balik nak bergambar kejap berlatar belakangkan udara sejuk kononnyerr.. tapi as usual anak2 memang payah nak bagi kerjasama.. geram ai tauuu....

Next destinasi before balik adalah Taman Sedia lagi sekali.. sebab ayah wan nak beli aiskrim stoberi byk2... sebelum tu call owner homestay bgtau nak checkout.. owner cakap just tinggalkan kunci kat guard house jer.. laaa.. kalo tau dah tinggal awal2... lepas bagi kunci terus ke Taman Sedia...

Sepanjang jalan tu nampak banner Nasi Lemak Sambal Strawberry.. Wahhh.. macam best jer... meh kiter try.. lagipun dah nak tghari, dah lapar.... so, meh kita singgah makan nasi lemak pulak...

Agak2 macamana rasanya sambal strawberry ni?? Hurmmm.. ofkos la rasa sambal.. pastu sambal tu ada la rasa stoberi jugak.. xdela best sgtttt...  opsssss... to me la... tp dah kata kat CH, ada sesuatu yg baru nak la jugak try.. but.. ok ok la rasanya.. at least dah cuba kan.. ayam goreng dia sedap jugak... order skali air stoberi yogurt.. yummm..yummm.. sedap sgt..sejuk kat tekak...


pastu jalan2 kejap kat kebun stoberi dia kat belah belakang tu... geram tengok stoberi merah2 tau... rasa cam nak ngapppp jerrr.. hahaha.. niat hati nak beli aiskrim stoberi kat situ x kesampaian sebab kat situ xde jual.. so nak singgah cafe sebelah2 dia, tempat yg kitorg beli hari sebelum tu tp tutup pulak.. pegi pulak kedai yg mula2 masuk.. yeahhh... dapat jugak akhirnya... tp kat situ harga RM1.20 pulak... xpela.. janji ada kannnn...

Tepat jam 12.30 tghari kitorg pun gerak turun dari CH..kali ni kitorg lalu tapah pulak.. laluan CH-Tapah ni memang agak merbahaya.. jalan kecik dan sempit.. pastu selekoh tajam.. dan banyak kesan tanah runtuh kecil2.. kawasan tanah runtuh yg besar ada lah jumpa 2,3 tempat... fuhhhh.. memang bahaya kalo time lalu tu berlaku tanah runtuh.. mesti x sempat nak elak kannnn...

Alhamdulillah.. sepanjang jalan balik JB cuaca elok jer, redup.. x  panas langsung.. mendung dan hujan rintik kejap2.. jalan pun x jemmm.. pukul 2 kitorg sampai kat Tapah.. sampai JB pukul 8.30mlm kalo x silap aritu.. tu pun ada singgah makan kat Bukit Gambir...

okla.. sekian jer citer percutian santai kitorg kat Cameron Highland.. lepas ni x tau bila nak pegi CH lagiii.. tempat percutian yg x pernah bosan pada kitorg... hurmm.. kalo rajin nanti dilah share budget percutian ni yer... kalo rajin laaa.. hahah..
^___^


 

You Might Also Like

2 comments:

  1. Waaaaaaaaaaa nasi lemak sambal strawberi haaa nama meriah...oh tak berapa sedap ek...sbb masam2 kot...kan sambal pedas2...hehhehe seronok bercuti di CH ye...dh 2 tahun tak ke sana...tp sekarang musim hujan...kena hati2

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula ju.. nama glamer tu yg nak try.. dah nama pun gi CH kan,, apa2 menu yg lain sikit haruslah dicuba.. hehe.. alhamdulillah, time dilah pegi aritu hujan x lebat.. baru start musim hujan kan..

      Delete