3rd pregnancy,

Welcome Disember!!

December 01, 2014 Ibu Dilah 2 Comments

Assalamualaikum

Yeahhhh!!! Bulan yg paling dinanti2kan dalam setahun..
Nape dinanti2kan sgt yer??
sebab bulan disember adalah bulan yg paling bizi dan banyak peristiwa yg berlaku pada bulan ni....

1) 5 Disember - My Anniversary
2) 17 Disember - My birthday
3) Mid disember - Ayah wan dapat bonusssss
Yeahhhh.. lagi sekali.. hihi..
4) End of disember - My bonussssss

Wahhhh... nampak macam menarik kan.... 
minta2 dapat la bonus jugak dari ayah wan... opsssss...
^__________^

Lepas tu  hujang tahun adalah bulan yg sgt bizi rasanya..
dan banyak travel...
banyak jemputan keje kawen.. (kitorg bukan la selalu dpt jemputan keje kawen kecuali dari sedara mara dan kawan)
kebetulan pulak tahun ni ramai sedara mara yg wat majlis kawen...

Pastu hujung tahun ni la biasa bercuti2 malaysia...
kalo nak bercuti sendiri memang kitorg elakkan pegi holiday time cuti sekolah..
tapiiiii.. kalo dah terlanjur pegi jemputan kawen sedara mara luar dari johor tu, so kitorg amik kesempatan la berjalan2 sekali..

Lately ni rasanya every week ada jer aktiviti kitorg.. berjalan sajerrr...
tu yg rasa mcm x cukup restttt...
penat mak yong ni tau.. dengan rumah dah dah bersepah ngan mainan anak2... ngan baju yg berlambak x basuh bila balik bercuti.. 
badan memang penat sgt la...

Last week balik rumah Bunda TOkbah kat melaka..
weekend ni nak gi KL pulak....
memang penat la....
dah tau penat tu ada hati nak berjalan2 lagi hujung disember ni..
tp ibu dilah ckp kat ayah wan.. hujung tahun yg kitorg kena cuti 3,4 hari tu x payah la kite berjalan... kite kemas rumah jer... hiaas rumah ker..
penattt hoiii jadi mak org ni..
dengan dua org anak yg tengah nak membesar tu.. mcm2 ragam dah kerenah diorg..
ngan dilah yg tgh pregnant ni lagi..
memang x larat sgt dah rasanya...

Barang baby lagi la... belum start beli pape pun lagi...
planning awal tahun nanti baru start membeli la...
x pun hujung tahun pun boleh la sbb dah start End Year Sale kan....

Disember,
please be nice to me okehhhh...





 

You Might Also Like

2 comments:

  1. hihi sama la kite..bln dec ni sgt2 busy. 28hb ni annivesary ke2 kami tp mcm xblh nk g holiday celebrate ke mana2 sbb tgh sarat ni =(
    brng2 baby pun xbeli pape lg ni..plan weekend ni baru nk g beli

    ReplyDelete
    Replies
    1. aien.. sy pun sama.. biasa time anniversary ni celebrate sikit2 jer.. just makan2 jer.. kalo dapat berjalan tu kira bonus la.. hihi

      Delete