3rd pregnancy,

3rd Pregnancy :: Ubat ohhh ubattt!!!

January 30, 2015 Ibu Dilah 1 Comments

ASSALAMUALAIKUM

Pregnant kali ni dilah memang jarang sgt makan ubat!! tak tau nak cakap sebab malas ke or sebab lupa.. hahaha.. tp lebih pada lupa kottttt.. even botol ubat dah letak kat atas table kat opis ni.. tp asyik lupa jer nak makan....


Kalo ubat yg klinik bagi tu lagi la.. rasanya pack yg utk 1 bulan pun x penah abis lagi.. kan biasa nurse or doktor bg 2 pack utk bekalan 1 bulan.. so, 1 pack letak kat opis, 1 lagi letak dalam handbag.. tp bekalan yg utk 1 bulan tu pun x penah abis lagi tau.. then bila pegi klinik, bila nurse tanya ubat ada lagi x, dilah cakap jer ada lagi.. kadang2 cakap ada lagi sikit.. kononnya x cukup la bekalan utk sebulan lagi.. so nanti diorg bagi la lagi.. hihi.. tp makan nye idok jugakkkk..

Selain dari tu konon2nya nak amik suppliment tambahan la.. makan calcium.. calsium ni dulu memang rajin dilah makan.. time pantang dan bf pun rajin jugak la makan walaupun kadang2 skip jugakkk.. tp abis la beberapa botol.. kalo dlm pantang tu 2bln tu boleh abis 1 botol.. tp la ni payah betul la nak makan... padahal dah tau diri sendiri ni memang perlukan sgt calcium.. maklum la dilah ni kalo time pregnant memang x boleh berdiri lama2 or berjalan byk sgt.. cepat penat.. tp still malas nak makan jugak.. oppsss.. bukan malas tp lupa.. ngehhh..ngehhhh...


Pastu ada hati lagi nak amik VCO (Virgin Coconut Oil).. punya la semangat beli VCO ni.. anak2 sblm ni xde pun mkn VCO.. Konon2 kali ni nak la makan.. tp x bergerak2 jugak.. time ingat jer mkn... kalo lupa selamat la....

Nape ekkk kali ni rasa malas @ asyik lupa jer nak makan?? time anak 1st ngan 2nd dulu rajin makan ubat.. kadang2 jer terlupa.. tp kali ni... MasyaAllahhhh.... teruk sgt penyakit 'M' and 'L' tu tau... faktor usia ke??? or sebab urat dah byk putus sbb anak nak masuk 3??? Hahahaha...

Minta2 baby xde pape la.. hope baby sihat selalu even ibu slalu skip makan ubat...
Ubattt ohhhh ubattttt....

You Might Also Like

1 comment:

  1. 3 Studies PROVE How Coconut Oil Kills Waist Fat.

    This means that you actually burn fat by eating Coconut Fat (also coconut milk, coconut cream and coconut oil).

    These 3 studies from big medical magazines are sure to turn the conventional nutrition world upside down!

    ReplyDelete