Botol Susu Besi,

Botol Susu Besi kini dijual di Little Bambam

February 28, 2015 Ibu Dilah 9 Comments

ASSALAMUALAIKUM

Arini dilah nak perkenalkan satu product baru di Little Bambam. product yg sangat berkualiti dan tahan lama.. cer teka apa dia???? Hurmm.. xyah nak teka2 sgt kan.. tengok tajuk entry pun dah tau kan... hihihi

Botol Susu Besi atau lebih dikenali dengan botol susu stainless steel terdiri daripada 2 jenis iaitu jenis normal/biasa dan jenis thermal.

Jenis Normal/biasa
- Badan botol single layer
- Ringan dan direka khas sesuai untuk bayi dan kanak2
- sangat mudah untuk pemanasan / penyejukan susu
- suhu susu kita boleh rasa dari luar botol menggunakan deria rasa jari kita (panas/sejuk)
- tiada fungsi tahan panas seperti thermal.

Jenis thermal
- badan botol double layer
(kedap suhu, tahan panas 6-10 jam;  sprti termos. Cecair panas boleh guna, sejuk juga boleh)
- botol jenis thermal , jika jatuh TAK AKAN Pecah .dan tiada apa2 didalam botol yg akan pecah kerana bdn botol adalah vacum-insulated .
- botol 100% bebas BPA & bahan kimia yg lain
- kualiti susu lebih terjaga , tiada kebocoran kimia berlaku (carcinogenic chemical leaching)
-susu lambat basi & kurang terbuang
- boleh digunakan utk susu formula & juga susu perahan yg telah dipanaskan
- botol ringan dan direka khas utk kegunaan bayi & kanak-kanak
-puting botol ini anti kolik & peristaltic vented (puting lembut & multi arah utk keselesaan mulut bayi)
- selamat digunakan dgn sterilzer, dishwash & milk warmer
-botol berkonsepkan kitar semula
- botol juga multi fungsi, boleh ditukarkan menjadi botol cawan sedut, botol air ,tempat simpan makanan
- mudah untuk outing/ travel/ budak yg kerap bangun menyusu malam.

Selain dari itu, botol susu besi ini jugak mempunyai 2 jenis saiz puting iaitu Narrow neck (puting kecil) dan wide neck (puting besar). Sekiranya ingin menukar puting, kebanyakan puting yg dijual dipasaran adalah sepadan/muat dengan botol susu besi ini. contohnya seperti Dr Brown, NUK, MAM, Medela, Anakku, Baby Kiko, Pureen, Fiffy dan banyak lagi.

Kelebihan botol susu besi
- botol boleh pakai bertahun2,tak perlu tukar stiap 6 bulan lagi, hanya tukar puting sahaja bila perlu
- botol diperbuat dpd Stainless steel food grade 304 18/8 .iaitu gred khas utk peralatan makanan dan sama gred dgn peralatan perubatan di hospital .sangat selamat digunakan.
-s/steel gred ini tidak akan merubah bau, warna dan rasa makanan.
- botol anti bakteria , anti karat ,anti melecur  & anti bau
- jangka hayat penggunaan botol susu besi ini adalah 5 tahun dan ke atas
-sepadan dgn kebanyakan puting yg dijual di pasaran
Terdapat 3 jenis brand botol susu besi :
1) Organickidz
2) Purakiki
3) Pacific Baby

Ok.. jom kita tengok botol susu besi yg dijual di Little Bambam

BOTOL SUSU BESI JENIS THERMAL

7oz BSB Thermal with wide neck (Pacific Baby)
4oz BSB Thermal with Wide Neck (Pacific Baby)
7oz BSB Thermal with Wide Neck (OrganicKidz)


9oz BSB Thermal with Narrow Neck (OrganicKidz)

 
9oz BSB Thermal with Narrow Neck - Set  (OrganicKidz)

BOTOL SUSU BESI JENIS NORMAL / BIASA

A : 4oz BSB Normal type with narrow neck (OrganicKidz)

B : 11oz BSB Normal type with Widw Neck (Purakiki)

C : 4oz BSB Normal type with Wide Neck (OrganicKidz)

D : 7oz BSB Normal type with Narrow Neck (OrganicKidz)

E : 11oz BSB Normal Type with Wide Neck (Purakiki)

F : 5oz BSB Normal Type with Wide Neck (Purakiki)
12oz Thermal Food Container


Acccessories
Penutup botol air dengan straw (Pacific Baby)
* Hanya gantikan puting dengan penutup botol dengan straw.

Actually ada beberapa item lagi.. nanti dilah share lagi ye.. so sape2 yg berminat boleh la whatsapp atau pm di facebook Little Bambam

Whatsapp: 012-7275531

jangan lupa like Little Bambam sekali ye.. TQ
^___^


You Might Also Like

9 comments:

  1. Replies
    1. hi cik nad.. thanks tau follow kite.. dah follow u back!!

      Delete
  2. Dahsyat yer botol susu baby sekarang ni

    ReplyDelete
  3. zaman semakin canggih kan dear.. hehe

    ReplyDelete
  4. Boleh tahan lama tak air berais tak? Naka nak bawak air sejuk la pulak gi skolah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh sis.. boleh tahan lebih 6-8 jam

      Delete