3rd pregnancy,

Persiapan Untuk Adik Baby # 1

January 08, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah, arini kandungan dilah dah masuk 27 weeks.. sekejap jer rasanya dah nak masuk 7 bulan.. bermakna dilah pun dah nak masuk 3rd trimester la... memang lepas fasa mabuk2 aritu rasa mcm cepat jer masa berjalan.. alhamdulillah, baby pun sihat...

Dilah planning nak pegi scan 4D dalam minggu ni or minggu depan.. ni 1st time nak wat 4D tau.. time kakak imani ngan abg faris dulu mmg x buat.. padahal time tu kan mmg musim scan 4D kan.. tp dilah x terasa pun nak wat scan 4D tu.. tp yg kali ni mcm excited pulak nak buat.. mungkin sebab dilah excited nak tunjuk kat kakak imanni dan faris kotttt.. nak tunjuk baby dalam perut ibu niiii.. hehehe.. Dilah dah booking nak scan kat Klinik Dr Anis ari Ahad ni.. minta2 adik baby x malu2 la nak beraksi nanti ye.. hehehe

Last 2 weeks dilah balik melaka.. tetiba rasa cam nak beli baju baby.. hahhh.. dah 26w mmg xde beli pape pon lagi... tp baru2 ni baru terasa nak beli.. kononnya sbb hujung tahun kan ada sale... mesti dapat beli murah2 kan.. so weekend tu dilah pegi Baby Manja ku dekat belakang tesco kat melaka..

Dilah masuk dengan kakak imani jer.. ayah wan ngan faris tunggu dalam kete.. belek2 baju and seluar... harga xdela murah sgt.. tp kebetulan tgh ada duit kan.. beli la yg ok sikit.. lagipun, anak dah 2 kan.. dah ada experience sikit la.. tau la mana baju yg sedap dipakai or tak.. xnak la sebab nak murah jer tp kualiti kurang kan.. hehhee.. dulu penah beli baju fiffy tp kejap jer kain dia dah berbulu.. pastu cam x serap peluh sgt.. so kali ni beli brand pigeon dan cluddies pulak.. mmg mahal sikit la tp puas hati.. lagi pun anak2 dilah ni jenis pakai baju sampai umur setahun lebih.. sbb jenis badan halus kan... hihihi


Alhamdulillah.. dapat beli 5 pasang baju.. tu pun pusing2 ntah bape round dah.. x tau nak amik yg mana satu.. hehehe.. nasib baik boleh kawal napsu lagi.. kalo x mau banyak jugak kena rembat tu..hih.. tp cukup la dulu 5 pasang baju ni..

Weekend lepas dah start punggah balik kotak2 berisi baju2 lama kakak dan abg.. nak check mana yg elok boleh pakai lagi asing kan.. so nnt baru boleh estimate nak beli bape pasang  lagi kan.. barang2 baby yg lain pun sama.. dah boleh start wat checklist betul2.. so far dari 4 boxes adalah beberapa  baju yg betul2 elok yg boleh dipakai balik.. ada jugak baju yg ada tp seluar ntah ke mana.. hahaha... so dah boleh bajet la nak beli bape pasang lagi.. utk bedung & barut x yah beli kot.. guna mana yg ada jer.. 


Baju yg dilah beli aritu pilih kaler yg unisex jer.. sebab x tau lagi gender baby kan.. pasni bila dah scan baru lah excited nak beli ikut gender kan.. eeeeiii.. x sabar pulak nak pegi scan baby la.. nanti dilah share yer.. pastu beli aritu byk lengan pendek jer.. cuma sepasang jer baju malam.. bila dah check balik baju2 lama nasib baik ada baju jumper utk pakai mlm ni.. ada 5 helai yg elok lagi.. kira ok la tu kan boleh wat tambah2 utk basahan..

So far, ni jer la preparation utk baby yg baru dilah sempat buat.. bulan 3 nanti ada baby fair kat jb.. target nak beli lagi sikit time tu.. harap2 bila dah masuk trimester ke 3 nanti dilah masih kuat dan sihat.. kalo x penat gak nak gi meredah baby fair time dah 35w tu..hihi.. doakan dilah & baby sihat yer... tq

^______^



You Might Also Like

0 comments: