Botol Susu Besi,

Botol Susu Besi kini dijual di Little Bambam

February 28, 2015 Ibu Dilah 9 Comments

ASSALAMUALAIKUM

Arini dilah nak perkenalkan satu product baru di Little Bambam. product yg sangat berkualiti dan tahan lama.. cer teka apa dia???? Hurmm.. xyah nak teka2 sgt kan.. tengok tajuk entry pun dah tau kan... hihihi

Botol Susu Besi atau lebih dikenali dengan botol susu stainless steel terdiri daripada 2 jenis iaitu jenis normal/biasa dan jenis thermal.

Jenis Normal/biasa
- Badan botol single layer
- Ringan dan direka khas sesuai untuk bayi dan kanak2
- sangat mudah untuk pemanasan / penyejukan susu
- suhu susu kita boleh rasa dari luar botol menggunakan deria rasa jari kita (panas/sejuk)
- tiada fungsi tahan panas seperti thermal.

Jenis thermal
- badan botol double layer
(kedap suhu, tahan panas 6-10 jam;  sprti termos. Cecair panas boleh guna, sejuk juga boleh)
- botol jenis thermal , jika jatuh TAK AKAN Pecah .dan tiada apa2 didalam botol yg akan pecah kerana bdn botol adalah vacum-insulated .
- botol 100% bebas BPA & bahan kimia yg lain
- kualiti susu lebih terjaga , tiada kebocoran kimia berlaku (carcinogenic chemical leaching)
-susu lambat basi & kurang terbuang
- boleh digunakan utk susu formula & juga susu perahan yg telah dipanaskan
- botol ringan dan direka khas utk kegunaan bayi & kanak-kanak
-puting botol ini anti kolik & peristaltic vented (puting lembut & multi arah utk keselesaan mulut bayi)
- selamat digunakan dgn sterilzer, dishwash & milk warmer
-botol berkonsepkan kitar semula
- botol juga multi fungsi, boleh ditukarkan menjadi botol cawan sedut, botol air ,tempat simpan makanan
- mudah untuk outing/ travel/ budak yg kerap bangun menyusu malam.

Selain dari itu, botol susu besi ini jugak mempunyai 2 jenis saiz puting iaitu Narrow neck (puting kecil) dan wide neck (puting besar). Sekiranya ingin menukar puting, kebanyakan puting yg dijual dipasaran adalah sepadan/muat dengan botol susu besi ini. contohnya seperti Dr Brown, NUK, MAM, Medela, Anakku, Baby Kiko, Pureen, Fiffy dan banyak lagi.

Kelebihan botol susu besi
- botol boleh pakai bertahun2,tak perlu tukar stiap 6 bulan lagi, hanya tukar puting sahaja bila perlu
- botol diperbuat dpd Stainless steel food grade 304 18/8 .iaitu gred khas utk peralatan makanan dan sama gred dgn peralatan perubatan di hospital .sangat selamat digunakan.
-s/steel gred ini tidak akan merubah bau, warna dan rasa makanan.
- botol anti bakteria , anti karat ,anti melecur  & anti bau
- jangka hayat penggunaan botol susu besi ini adalah 5 tahun dan ke atas
-sepadan dgn kebanyakan puting yg dijual di pasaran
Terdapat 3 jenis brand botol susu besi :
1) Organickidz
2) Purakiki
3) Pacific Baby

Ok.. jom kita tengok botol susu besi yg dijual di Little Bambam

BOTOL SUSU BESI JENIS THERMAL

7oz BSB Thermal with wide neck (Pacific Baby)
4oz BSB Thermal with Wide Neck (Pacific Baby)
7oz BSB Thermal with Wide Neck (OrganicKidz)


9oz BSB Thermal with Narrow Neck (OrganicKidz)

 
9oz BSB Thermal with Narrow Neck - Set  (OrganicKidz)

BOTOL SUSU BESI JENIS NORMAL / BIASA

A : 4oz BSB Normal type with narrow neck (OrganicKidz)

B : 11oz BSB Normal type with Widw Neck (Purakiki)

C : 4oz BSB Normal type with Wide Neck (OrganicKidz)

D : 7oz BSB Normal type with Narrow Neck (OrganicKidz)

E : 11oz BSB Normal Type with Wide Neck (Purakiki)

F : 5oz BSB Normal Type with Wide Neck (Purakiki)
12oz Thermal Food Container


Acccessories
Penutup botol air dengan straw (Pacific Baby)
* Hanya gantikan puting dengan penutup botol dengan straw.

Actually ada beberapa item lagi.. nanti dilah share lagi ye.. so sape2 yg berminat boleh la whatsapp atau pm di facebook Little Bambam

Whatsapp: 012-7275531

jangan lupa like Little Bambam sekali ye.. TQ
^___^


9 comments:

3rd pregnancy,

Ganti Puasa

February 27, 2015 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum

Salam jumaat semua.. alhamdulillah, semalam dilah berjaya ganti puasa untuk hari yg ke-2. ada 4 hari lagi nak ganti.. hope next week boleh ganti lagi 2 ari dan next 2 weeks lagi 2 hari.. kena cepat2 ganti puasa ni sbb dilah dah nak masuk 36 weeks.. dah makin sarat nanti lagi tak larat nak ganti..

Alhamdulillah, dah 2 hari ganti puasa ni Allah permudahkan urusan dilah di siang hari.. bersyukur sgt2.. keje pun x banyak sgt.. so time siang yg berpuasa tu dilah masih larat lagi.. takde la lapar sangat2.. cuma bila dah petang sikit, time nak balik keje tu dah start rasa penat sgt.. bila sampai rumah terus baring jer.. exhausted sgt rasanya.. nak bangun pun tak larat...

Berbuka pun dengan air milo jer secawan.. dah dapat minum tu lega la sikit.. bila puasa ni memang kita akan kekurangan air.. tu yg bila berbuka dapat minum air pun dah lega sangat.. makan2 tu nanti2 jer.. masa 1st day puasa tu ayah wan dah tapau kan makanan.. okla.. tp semalam ayah wan lupa pulak nak tapau makanan.. dilah pun memang x larat nak masak2 nasi dan lauk bagai.. so rest la dulu lepas buka tu..


Lepas solat isyak baru la pikir nak makan apa.. last2 teringat ada roti.. so buat la sesuatu dengan roti ni.. tu la jadinya roti cheese sosej roll bersalut nestum.. memang dah lama teringin nak wat gini.. tp baru ni dapat buat.. alhamdulillah, menjadi.. anak2 suka, ayah wan pun suka jugak.. next time boleh buat lagi..

Ehh... ada machine terbakar la kat production floor kilang dilah ni.. semua kena berkumpul kat luar.. nanti la dilah share resepi mudah sosej roll tu.. nak kena turun bawah ni.. bye...

1 comments:

3rd pregnancy,

Sembang petang :: Resah memikirkan hal2 nak bersalin

February 26, 2015 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum

Hujung minggu ni adalah weekend yg sangat bizi rasanya kotttt... hahaha.. nampak nau cam x kompiden.. hahaha.. iyela, kite plan jer, mana tau bila sampai hari nya mak yong ni x larat ke nak wat apa yg dah dirancang.. makanya, lepak sajer ler kita kat umah tu yerrr.. hihi..

Ok2.. ape benda yg bizi sangat weekend ni tu??
Actually, dilah plan nak start mendobi baju dan barang2 adik baby weekend ni.. yeahhhh!! x sabo rasanye nak tgk baju baby banyak2 bergantungan.. hahaha... so, kalau standart ari cuti basuh baju 3x, tapi weekend ni mesti basuh lebih.. tu yg kompem bizi sikit.. harap2 cuaca pun elok la hendaknya kan..

Ayah wan lak keje ari sabtu tu.. so mmg kena pulun la mendobi ari sabtu.. in case nak kuar bershopping ari ahad ke, idok ler kelam kabut kan... rasa nya memang kompem ari ahad tu akan ada kuar berjalan punya, maklum ler dah gaji kannnn.... sedap ler sikit nak berjalan dan berbelanja..

Persiapan barang adik baby memang dah buat sikit2.. skrg ni tinggal nak beli tuala mandi jer, dan ada sikit2 lagi nak kena beli.. minggu ni dah masuk 34 minggu, memang dah kena pulun membasuh dan packing sikit2.. org yg tgk rasa dah sarat sgt dilah ni.. dilah yg rasa ni lagi la.. bukan takut x sempat nak packing nanti, tp takutkan keadaan diri ni yg tak larat.. so kena la buat slow2.. semua benda pun kena wat sendiri kan, so kita kayuh la pelan2 yer...

Dah tu hujung bulan depan adik dilah kawen pulak.. time tu dah 38weeks.. x tau la ntah dah bersalin ke belum.. pastu x tau nak bersalin kat mana.. bila pikirkan  hal tu yg wat hati jadi gundah gulana sikit.. kalau bersalin kat melaka dah kompem2 la ayah wan  x leh teman masuk labor room.. kalau nak teman, kena attend kursus dulu,. tu mmg rule hospital besar melaka.. x best la kalau ayah wan xleh teman kan.. time kakak dulu mmg bersalin kat situ tp time tu czer.. ok lagi la kan..

Pastu kali ni planning nak berpantang kat umah bunda dulu dalam 2-3minggu.. bunda dah ajak awal2 kali ni dia nak jaga sbb time abg faris dulu dia x dapat jaga.. bila nak berpantang kat sana, anak2 pun mesti ikut sekali.. so, kain baju pun kena la packing jugak untuk budak2 tu.. tp kan, tau2 jer la baju pakaian harian ni kan, mcmana la kita nak packing awal2 kan.. semua masih digunakan..

Tu yg rasa cam kelam kabut betul nak bersalin kali ni.. pening nak kemaskan barang2 tu cam ne.. nak mengakut lagi nanti satu hal... nak harapkan ayah wan yg kemas mmg tak ler... ingat lagi time faris lahir dulu.. time tu mmg tak terpikir nak kemas2kan dulu baju dilah utk bawak balik umah MIL.. so lepas bersalin tu balik rumah, baru la kena slow2 duk cari baju + pakaian dalaman utk bawak ke rumah MIL.. dah la time tu masih sakit2 lagi.. bayangkan jer la camne gayanya...

Harap2 dilah bersalin lepas majlis kawen adik dilah nanti.. time tu 39weeks.. dan bersalin kat JB.. pas bersalin terus balik melaka.. kalau nak amik cuti awal seminggu boleh jugak, standby terus kat melaka kan.. tp tula, nnt kalau bersalin kat melaka ayah wan xleh teman pulak.. kompius betul la skrg ni..

Xpela.. yg penting weekend ni kita dobi baju baby dulu.. yg lain2 tu serahkan la pada Allah.. Dia dah tentukan bila adik baby lahirkan.. Yang penting semoga Allah permudahkan segala urusan dilah dan family.. dan dipermudahkan jugak semasa bersalin nanti.. dilah dan adik baby selamat.. aminn..


# entry boring yg tak bergambar.. lega sikit dapat meluahkan.. walaupun tau xde sape yg kisah/baca.. hihi
 

1 comments:

Aktiviti bersama family,

Aktiviti Kami di Kampung

February 25, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Cuti CNY aritu kitorg balik kampung Dilah di Melaka.. Biasanya balik kampung jarang kitorg kuar berjalan2 kat bandar melaka.. sebabnya jalan mesti jammed.. ni kan pulak public holiday kan.. memang confirm2 la jammed.. memang x kuasa nak keluar rumah dengan jalan jammed gitu.. so, kitorg lebih banyak buat aktiviti kat rumah Bunda jer..

Hujung bulan march nanti adik dilah nak kawen.. time tu dilah dah 38weeks.. x tau la time tu ntah dah bersalin ke belum.. kalo boleh biarlah bersalin lepas majlis tu nanti.. so, balik CNY aritu balik last before majlis.. so agak bizi tolong2 apa yg patut..


Hari Khamis kitorg buat goodies/survenir untuk org sebelah.. ari jumaat pulak Bunda buat bacaan yasin dan tahlil ngan adik beradik bunda.. so petang tu dah sibuk2 masak untuk kenduri tu.. tp pagi tu kitorg pegi tengok lembu dulu.. nanti time adik dilah kawen ada buat aqiqah sekali ramai2.. kumpul 7 bahagian dapat seekor lembu.. tu yg kitorg pegi survey lembu ari jumaat tu.. bawak kakak ngan adik, ayah wan, ibu dilah dan bunda jer yg pegi..


Hari Sabtu pulak, dilah keluar ngan adik beradik pompuan ngan anak memasing.. nak pegi cari bahan utk wat hantaran kononnya.. tp yg lebih barang kitorg.. hahaha.. mana tak nye, pegi MR DIY yg kat Shopping complex baru yg kat melaka tu, The Shore.. kalau gi DIY tu kompem ler barang lain yg terbeli.. tp lebih banyak beli barang mainan anak2 la.. oh ye.. dilah ada beli mainan TONGCAI untuk anak2.. memang dah lama cari.. nanti dilah share ye..

Lepas pegi DIY kitorg pegi Nagoya pulak.. adik dilah yg nak kawen tu nak cari kain untuk wat sarung bantal 4 persegi tu untuk bilik pengantin nanti.. pastu dilah pulak nak kain untuk wat bedung & barut baby.. semalam kan dilah ada citer pasal kain tu kan kat SINI.. minta bunda tolong jahitkan jer nanti..

Hari ahad xde wat aktiviti pape sbb tengahari tu dah nak balik JB.. Tp sepanjang cuti aritu ayah wan ada tugasan penting tau..  dia kena tolong Bunda cat 1 rumah.. al-maklum ler nak dapat menantu.. dah lebih 10 tahun x tukar cat rumah tu.. so kali ni bunda nak tukar cat rumah pulak.. alhamdulillah.. siap jugak..


Kalau ayah wan dengan aktiviti mengecat rumah, anak2 pulak sibuk dengan aktiviti diorg bermain dengan sepupu2 diorg... memang heaven betul la diorg, rasa bebas dapat bermain kat kampung.. dengan ada ayam,  kucing, ikan dan macam2 lagi.. pastu main basikal... lari keliling rumah.. pastu gaduh2... ehhh.. memang riuh sgt la rumah bunda tu kalo anak cucu semua berkumpul..

Tu yg wat kita rindu nak balik kampung kan.. suasana meriah tu yg wat kita tertunggu2 nak balik kampung kan.... lepas ni balik kampung time adik dilah kawen.. or silap2 balik kampung sebelum tu sbb dah bersalin.. hihi... doakan la adik baby keluar lepas majlis tu.. kalo x kelam kabut jugak nanti...hihi..

OKla.. tu jer aktiviti kitorg yg padat pada cuti CNY aritu..
Jumpa lagi hujung bulan 3 nanti..
tata..




0 comments:

3rd pregnancy,

3rd Pregnancy :: Boy Or Girl???

February 23, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Actually, kitorg dah tau jantina adik baby time buat SCAN 4D aritu.. masa tu dah 28weeks.. doctor pun cakap memang nampak clear jantina baby..

Sebelum tau jantina adik baby tu, bila nak beli baju baby pilih yg warna selamat jer la.. amik kaler putih, oren, hijau, coklat and etc.. tapi bila dah tau jantina baru la boleh beli baju warna yg specific utk baby boy or girl kan.. tu pun dilah cuma beli sepasang jer.. sebab dilah lebih prefer beli baju yg background putih jer dulu utk newborn ni.. nanti bila baby dah besar sikit baru beli yg berwarna2 sikit..

Sebenarnya kitorg x kisah pun pasal jantina anak ke3 ni boy or girl.. sebab kitorg dah ada sepasang kan.. so, boy or girl x kisah, janji baby sihat dan sempurna.. gituuu...
Ok2.. cer teka adik baby ni geng ngan kakak imani ke or geng dengan abg faris???





























































It'S A BOYYYYYY!!!!!
Yeahhhhh!!! Adik baby geng dengan abg faris!!!


Cian kakak imani xde geng nanti.. ala, walaupun kakak imani xde geng, tapi dia tetap juara antara juara tau... kalau dengar suara dia, speaker radio pun boleh pecah... hahaha.. dah tu, dia saje yg nak menang walaupun dia kakak... hehe.. dan lagi kuat merengek dari abg faris tu tau... hihi.. kuat menyepah barang pun dia jugakkk.. tu sebab ibu dilah cakap dia JUARA antara juara.. hihi


Last weekend balik kg dilah kat melaka.. alang2 dah balik tu ajak bunda cari kain untuk buat bedung dan barut adik baby.. nak wat tambah2 sikit.. bedung baby yg ada byk yg dah kuning2.. so yg dah x elok sgt tu wat kain lap jer nanti.. cian lak nak bagi adik baby pakai.. maklum bedung tu dari kakak imani lagi kan.. masuk 3 beradik dah yg pakai.. tapi kain bedung tu memang sedap.. bunda yg buatkan.. tu yg balik kampung ritu pegi cari lagi kain tu kat nagoya..

Tapiii.. kali ni x beli kain cotton.. beli kain jenis lain pulak.. tp lupa lak apa nama jenis kain tu.. yg pasti mcm kain bedung moden yg org skrg duk jual tu la.. kainnya sejuk jer..  alang2 nak beli, ada lak yg corak2.. tp corak x banyak yg kaler biru.. kaler pink2 banyak la. kaler biru tu pun ada carton yg hello kitty.. ehhh.. xnak la.. kalo ada design lori2 or car mesti cepat2 grab dah.. tp syg xde pulak.. so amik jer la corak yg kat atas ni.. harga kain ni RM5.50 semeter.. amik 3 meter boleh la dapat 4 helai kain bedung + barut.. ehh.. jimat banyak dah tu.. kalo beli kain bedung/receiving blanket selai dah bape regenya kannn... mana yg boleh jimat kita jimat la..

Okla.. nanti nak share barang2 keperluan adik baby pulak.. ingat this weekend dah boleh start membasuh baju2 semua.. dah 34weeks kan.. buat la slow2..

Lagi satu skrg ni tgh duk pikir nama adik baby nanti.. no idea la.. x tau nak bagi nama apa kat baby... xpe2, ada 6 minggu lagi.. pikir jangan x pikir.. hihi..
^_____^

0 comments:

Anak-anak,

WW37 :: Anak2 Suka Minum Susu Guna Botol Susu Termal

February 18, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Arini ramai yg dah start cuti kan.. sekolah pun dah start cuti.. tu yg jalan lengang jer.. ikut hati dilah pun nak cuti gak.. hahah.. cam kite pulak yg nak raya kannnn.... iyela, ayah wan dah start cuti arini.. ibu dilah jer yg keje lagi.. balik nanti nak balik melaka pulak.. tu yg x sabar tu.. cam xde hati dah nak keje arini.. bossss, nak balik awal arini boleh x??? hehehe

Opsss.. kate wordless tapi dah terbebel pulak.. hihi..

Jom layan pictures anak2 yg tengah kemaruk dengan botol susu besi @ stainless steel ni..







Berminat?? boleh direct whatsapp dilah 012-7275531
or visit fb Little Bambam

TQ 




0 comments:

3rd pregnancy,

3rd Pregnancy :: Mengidam Sushi???

February 17, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalammualaikum

Tak tau nak cakap mengidam ker hape.. tapi tetiba terasa nak makan sushi..
Message ayah wan tanya dia nak makan sushi tak.. kalo xnak, dilah makan sendiri kat AEON time rehat.. maklum ler, opis ngan AEON tu sekangkang kera jer.. dia reply cakap boleh jer makan dengan anak2.. so, pegi AEON rehat tu tapau jer la sushi..


Ala.. beli yg AEON jual tu jer.. bukan nye makan kat sushi king ke don sushi ke.. Setakat nak kate lepaskan rasa nak makan sushi jer.. lepas la rasa mengidam tu.. hihi..tu pun bawak balik rumah, ayah wan makan sikit jer.. budak2 pun makan sikit.. last2 ibu dia jugak yg kena perabih kan.. standart la mak2 kena jadi 'tong sampah'.. hahaha.. tukang perabis makanan...

Alhamdulillah.. lepas ni ape lagi yg rasa nak makan???
nak makan ABC yg ada coklat banyak tu..
tunggu la.. ntah bila nak dapat makan tu...

^___^



0 comments:

Aktiviti bersama family,

Cuti2 Malaysia :: Short Vacation to Kluang, Johor

February 16, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Bulan ni memang lemau betul nak update blog la.. taip kejap pastu save.. last2 draft jer yg melambak kat post list tu.. yg published sikit jer.. hahaha... tapi arini taip kena terus post.. ni aktiviti fresh, x mau update lambat2 nanti terlupa... hihihi..

Ok.. 1st aktiviti bercuti2 malaysia pada tahun 2015 dengan family in law.. percutian pendek yg tak dirancang langsung tapi sangat best dan menyeronokkan... actually, aktiviti ni SIL yg suggestkan.. kebetulan last weekend diorg balik kampung sedenak, so cari la aktiviti yg boleh dibuat bersama2 family kan..

Planning asal nak wat BBQ jer kat umah MIL. Tetiba ari jumaat tu diorg whatsapp cakap nak gi berjalan2 kat kluang.. tido homestay kat sana.. yg menariknya, homestay tu ada pool.. wahhh... mcm menarik jer... kitorg pun on jer la.. sabtu pagi tu balik sedenak. pastu petang tu baru gerak ke kluang lepas adik ipar balik keje..

Kitorg sampai homestay tu dalam kul 5.30 ptg gitu.. sampai2 jer budak2 dah teruja tengok pool.. x menyabar2 nak mandi.. pool tu pun memang sesuai untuk budak2 jer.. kedalaman pool tu paras leher abg faris tu jer.. Yang menariknya, homestay tu siap provide pelampung dan bola sekali. pastu siap ada slide lagi.. wahh... dapat la merasa ala2 mandi pool kat bayou lagoon aritu.. hahaha... pandai betul owner homestay ni tarik perhatian customer kan...

Malas nak citer banyak, jom kita layan gambar anak2 mandi pool dulu..




Kawasan homestay ni besar luas jugak.. kalau pandai susun boleh muat 4, 5 bijik kete.. Actually homestay ni ada 2 bilik jer.. bukan lah sebuah rumah yg ada 2 bilik, tapi homestay ada 2 pintu, 1 pintu tu kira 1 bilik.. Kitorg amik 1 bilik yg ada 1 katil queen + 1 katil single. tapi bilik tu luas.. boleh bentang 2 set toto lagi.. cukup la utk tido 8 dewasa + 6 kanak2 mcm family kitorg.. ada TV + kettle jer.. dapur xde yer..



Homestay : Homestay Kolam Comel
Lokasi : Kluang Johor
Harga : 1 mlm RM130 (1 bilik)

Ok, continue aktiviti kitorg.. malam tu kitorg kuar jalan2 kat bandar kluang.. pusing2 tengok bandar tu jer.. pastu nak pi makan.. tp dah pusing2 tu last2 pegi jalan kat AEON BIG kluang.. x jauh pun dari homestay tu.. siap bershopping lagi tau.. hahaha.. konon2nya just nak beli barang makanan jer sikit2 wat breakfast untuk keesokan harinya, tp last2 mcm2 pulak yg dishoppingkan.. hahaha...

Kul 10 lebih siap shopping, kitorg gi cari kedai makan pulak.. pusing punya pusing last2 makan kat kedai makan yg betul2 dekat ngan homestay tu.. makanan dia not bad la.. tp bab menunggu tu yg malas.. dah tu kat situ ada karaoke pulak.. memang bising la... siap makan dah pukul 11.30mlm, terus balik homestay.. pastu suruh budak2 tido terus.. nasib baik la diorg boleh terus tido, kalau x jenuh jugak nak melayan budak2 time mlm2 tu..

Keesokan harinya (ari ahad), budak2 bangun awal.. boleh pulak diorg ni bangun awal ek time ari cuti, biasanya bukan main liat lagi nak bangun awal.. ni mesti sebab tak sabar nak mandi pool lagi ni.. hahaha.. penangan betul kan... belum pukul 8 pagi dah masuk pool.. sementara melayan anak2 mandi manda, yg dewasa ni breakfast kat tepi pool tu.. ada disediakan meja dan kerusi tp x byk la.. sambil2 tu suap la anak2 yg dlm pool tu.. hahaha...




Dalam kul 9 lebih gitu, sorang2 dah keluar dari kolam.. kitorg pun dah bersiap2 nak checout kul 12 tghari tu.. masing2 mandi dan bersiap.. nasib baik senang nak ajak budak2 ni kuar kolam.. tapiiii... boleh pulak dah siap2 mandi dan pakai baju, pastu nak masuk pool balik.. ni gara2 nampak tokma dia masuk pool la ni.. hahaha.. tokma pun xnak lepaskan peluang mandi pool.. tapi kejap jer la... hihi..

Kul 12 kitorg checkout.. balik lalu ayer hitam sebab nak singgah makan tghari kat area ayer hitam tu..kat restoren asam pedas.. boleh tahan sedap dan memang glamer tempat tu.. lepas makan, kitorg terus balik sedenak.. SIL lak terus ke air itam muar, singgah tumah atok kitorg sebelum terus balik KL..

Tula cerita percutian singkat kitorg yg sangat menyeronokkan.. kat kluang tu xde tempat yg menarik sgt pun.. so memang menghabiskan masa lepak bersama family tu dekat homestay saje... yg penting semua org hepi kan... Lepas ni jumpa lagi mesti adik baby dah keluar.. hihi...

^__^



0 comments:

Cadar Patchwork,

Cadar Patchwork 100% Cotton

February 12, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah, lagi produk baru yg dijual di Little Bambam. Produk ni bukan baru sangat.. semua org dah tau mengenai Cadar Patchwork Cotton ni.. cadar yg sgt selesa dan cantik.. Sangat berpuas hati siapa yg sudah memilikinya.. setelah merasai sendiri, kali ni Little Bambam akan berkongsi kepuasan itu dengan semua org..

CADAR PATCHWORK 100% COTTON

Cadar ini boleh digunakan untuk katil queen dan juga king.. wahh.. best kan, beli 1 boleh guna untuk mana2 katil.. Dalam 1 set terdiri daripada 1 cadar dan 2 sarung bantal.

HARGA :
RM135 / SET and FREE postage

Jika beli lebih dari 5 set, harga menarik menanti anda..

Jom kita tengok design2 terkini yg ada.. Design2 ni bergantung kepada stok semasa.







Berminat??? Boleh whatsapp Dilah 012-7275531
atau boleh visit fb : Little Bambam


0 comments:

Aktiviti bersama family,

Bila Abang Faris Demam

February 09, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Balik keje ari jumaat lepas, dilah terus balik rumah.. anak2 ayah wan yg amik kat rumah babysitter.. as usual, skrg ni balik rumah memang ibu dilah kejo katil jer.. xde dah nak mengadap tv mcm dulu... tobat kejap...hahaha... tu pun tobat sebab perut dah beso, sakit badan mengatasi segalanya.. balik2 memang kejo katil sebab nak baring.. nak melegakan senak perut..

Baru baring kejap, ayah wan dan anak2 pun sampai... dengar la suara abam kecik tu duk panggil2 ibu... ibu....ibu... alahai, sayu jer dengar suara dia panggil ibu.. masing2 terus berkejar masuk bilik bila ibu dilah cakap ibu kat bilik..

Macam biasa, walaupun cakap kite ni balik keje konon nak rehat kejap, tp bila anak2 dah datang nak bermanja2 ngan ibu, mesti la ibu dilah layan jugak kan... biasa mesti diorg sibuk nak main tepi2 perut.. nak sayang2 cium2 adik baby.. pastu main lompat2 la kat katil tu.. tp aritu, abam kecik  tu xde pon nak main lompat2.. nampak cam letih jer.. sekali pegang rupa2nya badan abam faris panas sikit.. dah dedo2... ngan selsema dan batuk sikit2..

Dilah pun ajak la dia baring ngan dilah... layan2 dia.. pastu ajak dia makan Qaseh Junior dulu... alhamdulillah, tak lama lepas makan tu tengok demam dia cam dah kurang.. pastu dah nak main2 ngan kakak.. okla tu..

Tapi dalam kul 11 lebih gitu, nampak abam faris cam x bermaya balik.. panas datang balik.. tp xdela panas sgt... kakak dari awal2 balik rumah tu memang dia sibuk cakap nak pakai kan abam kecik tu cool fever.. tp dilah cakap biar tunggu abam tu tido dulu baru pakai.. tp bila tengok dah pukul 11 lebih tu panas balik, tanya lah kat abam tu, nak pakai cool fever tak.. dia cakap nak.. so, terus la suruh kakak amikkan cool fever tu.. kakak la yg beriya2 pakaikan cool fever tu kat adik..

Pastu suh abam kecik baring kat bawah.. kat depan tv la tu sbb ibu nak tengok tv.. yg lain2 pun sibuk baring sebelah abam... ehh... tu memang fav diorg baring lepak2 depan tv.. kalo tengok kawasan hall tu dah mcm tongkang pecah dah penuh bersepah ngan mainan diorg.. ibu ni dah x larat dah nak kemaskan menan diorg.. pewot dah beso ni dah x kuasa nak terbongkok2 kutip menan.. tp time diorg tido tu baru la kemas2 kan sikit2.. tp kejap jer la, bila diorg bangun tido jer berterabur balik.. hihi..

Cian abam faris, tengok jer kakak ngan ayah wan bergurau senda... sabo abam.. sabo yer.. dah sihat nanti balas dendam yer.. anak2 dilah ni memang manja sgt dengan ayah wan.. kalo sorang dapat dukung, kejap lagi sorg lagi dah bergayut2 kat kaki ayah wan minta dukung jugak.. ehh.. kakak tu x padan dgn nak masuk 5thn hujung tahun ni, tp still manja minta ayah wan dukung tau.. adik pun xdela merengek2 minta ayah wan dukung mcm dia..

Kalo sorang dah start bergolek2 baring ngan ayah wan, sorang lagi mesti terjah ayah wan jugak.. dua2 nak main wrestling2 n gomol2 ngan ayah wan.. hihi.. untung la anak2 kan... memang kalo dari segi melayan anak2 bermain ibu dilah serahkan kat ayah wan.. tp kalo bab lain memang diorg terjah ibu diorg ni.. hihi..

Alhamdulillah, ari sabtu tu abam faris dah sihat.. cuma tinggal batuk2 dan selsema jer.. dilah still bagi dia makan qaseh junior.. alhamdulillah, serasi dengan diorg...
semoga anak2 dilah terus sihat hendaknya.. setakat demam sekejap2 cam tu xpela.. demam nak tambah akal agaknya.. lagi2 ari sabtu aritu abam faris genap 2 tahun 4 bulan.. demam beralih bulan ke??? dah besar2 pun ada demam alih bulan jugak ke??
^___^




0 comments:

Faris Zakwan,

WW36 :: Abam Faris

February 04, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum


Jom layan gambar abam faris yg tengah bosan keseorangan sbb xde kawan nak main.. time ni kakak imani tgh tido... 


Tengah baca doa

Control macho...  hahaha


Konon2 dah tido....

Ada jer ragam abam sorang ni yg wat ibu ayah dia geram.. tp bila tengok muka anak syurga ni nak marah pun x jadi... ^___^
Semoga menjadi anak yg soleh ye abam faris...


0 comments: