3rd Pregnancy :: Boy Or Girl???

February 23, 2015

Assalamualaikum

Actually, kitorg dah tau jantina adik baby time buat SCAN 4D aritu.. masa tu dah 28weeks.. doctor pun cakap memang nampak clear jantina baby..

Sebelum tau jantina adik baby tu, bila nak beli baju baby pilih yg warna selamat jer la.. amik kaler putih, oren, hijau, coklat and etc.. tapi bila dah tau jantina baru la boleh beli baju warna yg specific utk baby boy or girl kan.. tu pun dilah cuma beli sepasang jer.. sebab dilah lebih prefer beli baju yg background putih jer dulu utk newborn ni.. nanti bila baby dah besar sikit baru beli yg berwarna2 sikit..

Sebenarnya kitorg x kisah pun pasal jantina anak ke3 ni boy or girl.. sebab kitorg dah ada sepasang kan.. so, boy or girl x kisah, janji baby sihat dan sempurna.. gituuu...
Ok2.. cer teka adik baby ni geng ngan kakak imani ke or geng dengan abg faris???





























































It'S A BOYYYYYY!!!!!
Yeahhhhh!!! Adik baby geng dengan abg faris!!!


Cian kakak imani xde geng nanti.. ala, walaupun kakak imani xde geng, tapi dia tetap juara antara juara tau... kalau dengar suara dia, speaker radio pun boleh pecah... hahaha.. dah tu, dia saje yg nak menang walaupun dia kakak... hehe.. dan lagi kuat merengek dari abg faris tu tau... hihi.. kuat menyepah barang pun dia jugakkk.. tu sebab ibu dilah cakap dia JUARA antara juara.. hihi


Last weekend balik kg dilah kat melaka.. alang2 dah balik tu ajak bunda cari kain untuk buat bedung dan barut adik baby.. nak wat tambah2 sikit.. bedung baby yg ada byk yg dah kuning2.. so yg dah x elok sgt tu wat kain lap jer nanti.. cian lak nak bagi adik baby pakai.. maklum bedung tu dari kakak imani lagi kan.. masuk 3 beradik dah yg pakai.. tapi kain bedung tu memang sedap.. bunda yg buatkan.. tu yg balik kampung ritu pegi cari lagi kain tu kat nagoya..

Tapiii.. kali ni x beli kain cotton.. beli kain jenis lain pulak.. tp lupa lak apa nama jenis kain tu.. yg pasti mcm kain bedung moden yg org skrg duk jual tu la.. kainnya sejuk jer..  alang2 nak beli, ada lak yg corak2.. tp corak x banyak yg kaler biru.. kaler pink2 banyak la. kaler biru tu pun ada carton yg hello kitty.. ehhh.. xnak la.. kalo ada design lori2 or car mesti cepat2 grab dah.. tp syg xde pulak.. so amik jer la corak yg kat atas ni.. harga kain ni RM5.50 semeter.. amik 3 meter boleh la dapat 4 helai kain bedung + barut.. ehh.. jimat banyak dah tu.. kalo beli kain bedung/receiving blanket selai dah bape regenya kannn... mana yg boleh jimat kita jimat la..

Okla.. nanti nak share barang2 keperluan adik baby pulak.. ingat this weekend dah boleh start membasuh baju2 semua.. dah 34weeks kan.. buat la slow2..

Lagi satu skrg ni tgh duk pikir nama adik baby nanti.. no idea la.. x tau nak bagi nama apa kat baby... xpe2, ada 6 minggu lagi.. pikir jangan x pikir.. hihi..
^_____^

You Might Also Like

0 komen