Aktiviti bersama family,

Bila Abang Faris Demam

February 09, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Balik keje ari jumaat lepas, dilah terus balik rumah.. anak2 ayah wan yg amik kat rumah babysitter.. as usual, skrg ni balik rumah memang ibu dilah kejo katil jer.. xde dah nak mengadap tv mcm dulu... tobat kejap...hahaha... tu pun tobat sebab perut dah beso, sakit badan mengatasi segalanya.. balik2 memang kejo katil sebab nak baring.. nak melegakan senak perut..

Baru baring kejap, ayah wan dan anak2 pun sampai... dengar la suara abam kecik tu duk panggil2 ibu... ibu....ibu... alahai, sayu jer dengar suara dia panggil ibu.. masing2 terus berkejar masuk bilik bila ibu dilah cakap ibu kat bilik..

Macam biasa, walaupun cakap kite ni balik keje konon nak rehat kejap, tp bila anak2 dah datang nak bermanja2 ngan ibu, mesti la ibu dilah layan jugak kan... biasa mesti diorg sibuk nak main tepi2 perut.. nak sayang2 cium2 adik baby.. pastu main lompat2 la kat katil tu.. tp aritu, abam kecik  tu xde pon nak main lompat2.. nampak cam letih jer.. sekali pegang rupa2nya badan abam faris panas sikit.. dah dedo2... ngan selsema dan batuk sikit2..

Dilah pun ajak la dia baring ngan dilah... layan2 dia.. pastu ajak dia makan Qaseh Junior dulu... alhamdulillah, tak lama lepas makan tu tengok demam dia cam dah kurang.. pastu dah nak main2 ngan kakak.. okla tu..

Tapi dalam kul 11 lebih gitu, nampak abam faris cam x bermaya balik.. panas datang balik.. tp xdela panas sgt... kakak dari awal2 balik rumah tu memang dia sibuk cakap nak pakai kan abam kecik tu cool fever.. tp dilah cakap biar tunggu abam tu tido dulu baru pakai.. tp bila tengok dah pukul 11 lebih tu panas balik, tanya lah kat abam tu, nak pakai cool fever tak.. dia cakap nak.. so, terus la suruh kakak amikkan cool fever tu.. kakak la yg beriya2 pakaikan cool fever tu kat adik..

Pastu suh abam kecik baring kat bawah.. kat depan tv la tu sbb ibu nak tengok tv.. yg lain2 pun sibuk baring sebelah abam... ehh... tu memang fav diorg baring lepak2 depan tv.. kalo tengok kawasan hall tu dah mcm tongkang pecah dah penuh bersepah ngan mainan diorg.. ibu ni dah x larat dah nak kemaskan menan diorg.. pewot dah beso ni dah x kuasa nak terbongkok2 kutip menan.. tp time diorg tido tu baru la kemas2 kan sikit2.. tp kejap jer la, bila diorg bangun tido jer berterabur balik.. hihi..

Cian abam faris, tengok jer kakak ngan ayah wan bergurau senda... sabo abam.. sabo yer.. dah sihat nanti balas dendam yer.. anak2 dilah ni memang manja sgt dengan ayah wan.. kalo sorang dapat dukung, kejap lagi sorg lagi dah bergayut2 kat kaki ayah wan minta dukung jugak.. ehh.. kakak tu x padan dgn nak masuk 5thn hujung tahun ni, tp still manja minta ayah wan dukung tau.. adik pun xdela merengek2 minta ayah wan dukung mcm dia..

Kalo sorang dah start bergolek2 baring ngan ayah wan, sorang lagi mesti terjah ayah wan jugak.. dua2 nak main wrestling2 n gomol2 ngan ayah wan.. hihi.. untung la anak2 kan... memang kalo dari segi melayan anak2 bermain ibu dilah serahkan kat ayah wan.. tp kalo bab lain memang diorg terjah ibu diorg ni.. hihi..

Alhamdulillah, ari sabtu tu abam faris dah sihat.. cuma tinggal batuk2 dan selsema jer.. dilah still bagi dia makan qaseh junior.. alhamdulillah, serasi dengan diorg...
semoga anak2 dilah terus sihat hendaknya.. setakat demam sekejap2 cam tu xpela.. demam nak tambah akal agaknya.. lagi2 ari sabtu aritu abam faris genap 2 tahun 4 bulan.. demam beralih bulan ke??? dah besar2 pun ada demam alih bulan jugak ke??
^___^




You Might Also Like

0 comments: