3rd pregnancy,

Sembang petang :: Resah memikirkan hal2 nak bersalin

February 26, 2015 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum

Hujung minggu ni adalah weekend yg sangat bizi rasanya kotttt... hahaha.. nampak nau cam x kompiden.. hahaha.. iyela, kite plan jer, mana tau bila sampai hari nya mak yong ni x larat ke nak wat apa yg dah dirancang.. makanya, lepak sajer ler kita kat umah tu yerrr.. hihi..

Ok2.. ape benda yg bizi sangat weekend ni tu??
Actually, dilah plan nak start mendobi baju dan barang2 adik baby weekend ni.. yeahhhh!! x sabo rasanye nak tgk baju baby banyak2 bergantungan.. hahaha... so, kalau standart ari cuti basuh baju 3x, tapi weekend ni mesti basuh lebih.. tu yg kompem bizi sikit.. harap2 cuaca pun elok la hendaknya kan..

Ayah wan lak keje ari sabtu tu.. so mmg kena pulun la mendobi ari sabtu.. in case nak kuar bershopping ari ahad ke, idok ler kelam kabut kan... rasa nya memang kompem ari ahad tu akan ada kuar berjalan punya, maklum ler dah gaji kannnn.... sedap ler sikit nak berjalan dan berbelanja..

Persiapan barang adik baby memang dah buat sikit2.. skrg ni tinggal nak beli tuala mandi jer, dan ada sikit2 lagi nak kena beli.. minggu ni dah masuk 34 minggu, memang dah kena pulun membasuh dan packing sikit2.. org yg tgk rasa dah sarat sgt dilah ni.. dilah yg rasa ni lagi la.. bukan takut x sempat nak packing nanti, tp takutkan keadaan diri ni yg tak larat.. so kena la buat slow2.. semua benda pun kena wat sendiri kan, so kita kayuh la pelan2 yer...

Dah tu hujung bulan depan adik dilah kawen pulak.. time tu dah 38weeks.. x tau la ntah dah bersalin ke belum.. pastu x tau nak bersalin kat mana.. bila pikirkan  hal tu yg wat hati jadi gundah gulana sikit.. kalau bersalin kat melaka dah kompem2 la ayah wan  x leh teman masuk labor room.. kalau nak teman, kena attend kursus dulu,. tu mmg rule hospital besar melaka.. x best la kalau ayah wan xleh teman kan.. time kakak dulu mmg bersalin kat situ tp time tu czer.. ok lagi la kan..

Pastu kali ni planning nak berpantang kat umah bunda dulu dalam 2-3minggu.. bunda dah ajak awal2 kali ni dia nak jaga sbb time abg faris dulu dia x dapat jaga.. bila nak berpantang kat sana, anak2 pun mesti ikut sekali.. so, kain baju pun kena la packing jugak untuk budak2 tu.. tp kan, tau2 jer la baju pakaian harian ni kan, mcmana la kita nak packing awal2 kan.. semua masih digunakan..

Tu yg rasa cam kelam kabut betul nak bersalin kali ni.. pening nak kemaskan barang2 tu cam ne.. nak mengakut lagi nanti satu hal... nak harapkan ayah wan yg kemas mmg tak ler... ingat lagi time faris lahir dulu.. time tu mmg tak terpikir nak kemas2kan dulu baju dilah utk bawak balik umah MIL.. so lepas bersalin tu balik rumah, baru la kena slow2 duk cari baju + pakaian dalaman utk bawak ke rumah MIL.. dah la time tu masih sakit2 lagi.. bayangkan jer la camne gayanya...

Harap2 dilah bersalin lepas majlis kawen adik dilah nanti.. time tu 39weeks.. dan bersalin kat JB.. pas bersalin terus balik melaka.. kalau nak amik cuti awal seminggu boleh jugak, standby terus kat melaka kan.. tp tula, nnt kalau bersalin kat melaka ayah wan xleh teman pulak.. kompius betul la skrg ni..

Xpela.. yg penting weekend ni kita dobi baju baby dulu.. yg lain2 tu serahkan la pada Allah.. Dia dah tentukan bila adik baby lahirkan.. Yang penting semoga Allah permudahkan segala urusan dilah dan family.. dan dipermudahkan jugak semasa bersalin nanti.. dilah dan adik baby selamat.. aminn..


# entry boring yg tak bergambar.. lega sikit dapat meluahkan.. walaupun tau xde sape yg kisah/baca.. hihi
 

You Might Also Like

1 comment:

  1. Moga selamat ibu dan baby hendaknya.....
    Biasalah .....mmg le macam macam yg difikirkan selagi belum bersalin

    ReplyDelete