Baby Patchwork,

Baby Patchwork

March 31, 2015 Ibu Dilah 2 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah, anak dilah dah baik dari demam panas.. lepas 1 family tak sihat, last penutup giliran ibu dilah pulak yg tak sihat.. nanti dilah citer pasal tu later ye..

Arini dilah nak perkenalkan 1 lagi barangan yg dijual di Little Bambam.. iaitu Baby patchwork.. sama macam cadar patchwork aritu, tp yg ni special untuk baby.. so far ada 3 design yg available, tp ada 1 lagi design yg tgh tunggu stok tu sampai.. jom tengok design yg ada..

BABY PATCHWORK
4 Design yg ada.. tp design car background putih tu belum ready stock lagi.. tunggu barang sampai..

Material : 100% Cotton
Size : 110 x 130 cm

- Sesuai dijadikan selimut, cadar dan alas baby.
- Sesuai dijadikan hadiah
- Mudah dibawa travel kerana boleh dilipat-lipat
- Mudah dibasuh 




Price : Only RM50 /set exc postage.

Siapa berminat boleh cepat2 order.. stock adalah limited ok.

Berminat?? Whatsapp 012-7275531 @ PM FB Little Bambam  dahulu ye.. TQ

 

2 comments:

Anak-anak,

Ibu Jari Abg Faris Tersiat

March 18, 2015 Ibu Dilah 4 Comments

Assalamualaikum

Minggu lepas memang minggu yg paling mencabar sekali.. Penuh dengan dugaan dan cabaran... anak beranak semua sakit.. penutup ni ibu dilah pulak yg tengah tak sihat sekarang ni..

Nak dijadikan cerita, time kakak imani demam panas tu, terjadi sesuatu perkara yg tak diingini kepada abg faris.. jari kaki dia dia tersiat.. time tu ibu dilah dekat dapur tgh buat susu utk abg kecik tu.. dia pulak baru keluar bilik air, baru lepas cebok sebab berak.. so, abg pun berjalan2 riang ria masuk bilik dia nak amik pampers.. ayah wan ikut skali..

Tetiba dengar suara abg menanges.. mula2 dilah wat x tau jer.. sbb biasa la budak2 ni kan, jatuh sikit menangis.. bila kite gosok2 sikit terus baik dah.. tp bila nanges dia x benti dan makin kuat, cepat2 dilah lari masuk bilik.. Ya Allah, tengok2 jari kaki dia dah penuh darah.. byk sgt darah yg keluar..dilah yg tengok pun ngeri.. tetiba blank tak tau nak wat apa bila tgk darah byk sgt.. rupa2nya kaki abg faris terlanggar bucu dinding yg belah bawah tu.. biasakan ada tile belah bawah tu, kan tajam sikit.. dia terlanggar kat situ la sampai tersiat sikit kulit jari kaki tu..


Dilah tersedar bila ayah wan jerit suruh amik kain.. nak bersihkan kesan darah tu.. faris masih nanges tak berenti.. pastu dia x bagi usik kaki dia yg berdarah tu... ayah wan baring kan faris betul2 dekat bantal.. pastu dilah bg dia minum susu.. pastu baru dia tenang sikit.. dah x nanges tp bila kite nak bersihkan luka tu dia merengek x bagi.. last2 biarkan jer dulu tempat luka tu.. darah beku pun ada tp dah xde darah yg keluar lagi..


Tengah malam masa dia tgh tido, dilah curahkan minyak gamat pulak.. masa mula2 dia nak tido tu ayah wan dapat bersihkan sikit2 tempat luka tu.. okla sikit dari keadaan sebelum tu.. kitorg mmg x balut pun tempat luka tu.. nak bagi dia kering sendiri dan cepat baik..

Disebabkan luka  tu jugak, tetiba abg faris jadi budak yg sgt sopan.. xde dah nak terkinja2.. terlompat2.. ganas2.. semua berubah.. dia cuma baring jer.. nak apa2 semua ayah ibu yg buatkan.. nak bergerak pun ayah wan kena angkat.. 

2 hari lepas kejadian.. time ni dekat hospital masa menunggu kakak nak check up ngan doktor sblm masuk wad.. dalam sakit2 kaki pun bukan main aktif lagi dia duk jalan sana sini.. tp xnak pakai selipar.. takut kena jari dia yg luka tu.. pastu dilah ajar dia pakai selipar slow2 baru dia nak pakai.. lagi panjang la langkah dia.. huhu

Alhamdulillah, seminggu selepas kejadian tu tempat luka tu semakin baik.. kulit pun dah nak bercantum semula.. tinggal sikit jer lagi yg nampak merah2.. tp kalo dah nama budak kan, mana penah serik... dia tetap aktif mcm biasa.. kadang2 ingatkan jugak kat abg tu kaki dia sakit.. benti la sekejap dari keganasan.. tak sampai 5 minit dah melompat dan berlari2 balik... hahaha.. abg..abg...

Hopefully lepas ni xde la kejadian2 mcm ni berlaku lagi.. ngeri ibu dilah tengok darah banyak2 tau..
^___^


 

4 comments:

Anak-anak,

Kakak Imani :: Demam Panas yg Berlarutan

March 13, 2015 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum  

Bersiaran dari hospital KPJ Abdul Samad JOhor.. arini masuk 7 hari kakak imani demam.. ni entry yg ada dlm draft masa ari rabu.. edit sikit2 jer.. 

 Selepas 5 hari demam panas on off, alhamdulillah, arini kakak imani dah beransur sihat.. dan dah 2 hari (Isnin & Selasa) dilah EL sebab terpaksa menjaga kakak yg demam panas.. sampai ibu nye pun dah ting tong x cukup rehat ni..
JUMAAT
Al kisah ari jumaat mlm aritu rasa badan kakak imani macam dedor jer.. dalam hati cakap mesti nak demam ni.. nasib baik la esoknya tu ari sabtu dilah x keje.. tp ayah wan keje.. memang sah malam tu kakak demam panas.. mencecah 39°C ++ jugak... dilah lap2 badan dia sepanjang mlm..


SABTU
Hari sabtu tu ayah wan kena OT. So dilah kat rumah jaga anak2.. demam kakak time siang tu kejap reda kejap panas..  kakak pun lemah jer.. ingat malam tu nak bawak gi hospital tp x jadi sbb suhu dia turun kejap..

Tapi tengah malam ari sabtu tu panas balik.. kitorg dilema nak bawak gi spital ke x.. sbb company dilah baru tukar insurans yg baru, medical card yg baru x dpt lagi.. so susah la sikit nak berurusan nanti.. kalo card dah dpt senang, tunjuk jer kad tu dah boleh admit kan..

AHAD
So tunggu la sampai siang.. alhamdulillah siang tu tengok kakak mcm dah sihat.. dah boleh main2 ngan abg kecik lagi.. memang cergas la dia main2 berdua.. melompat2 bagai semua boleh.. so kitorg ingat dia dah betul2 sihat..
ISNIN
Tapi rupanya siang jer dia sihat.. tengah malam tu panas balik.. so ari isnin tu dilah terpaksa EL. So pagi smlm bwk kakak pegi klinik.. mintak masuk ubat bontot skali.. doktor ckp kalo demam x baik2, suruh bawak kakak pegi hospital. amik darah.. nak check takut kena denggi ke... so, kitorg decide ari selasa kalo x sihat jugak nak bawak pegi hospital. kat rumah paksa dia makan ubat.. tapi budak sorg tu memang jenis payah makan ubat.. kena marah kena paksa pun tetap susah nak makan.. last2 dari 5 jenis ubat, dia makan 2 jenis jer.. ubat demam ngan antibiotik.



SELASA
Macam biasa bila time malam memang badan kakak imani panas.. mencecah 39.4 deg.. tu pun dilah sentiasa lap2 badan kakak.. pagi tu dalam kul 8 pagi bagi makan ubat lagi. dia xnak tapi kena jugak paksa makan.. ayah wan pulak ada course kat luar 2 hari (isnin dan selasa) so boleh kuar rumah lewat sikit.. tp sebab dia ada course tu, planning kitorg nak bawak kakak pegi hospital terpaksa tunda ke tghari..

Lepas ayah wan hantar abg faris ke rumah babysitter, kitorg sarapan berdua.. pastu, kakak baring sambil tengok tv.. dilah pun kemas rumah sikit2, basuh baju then cakap ngan kakak ibu nak baring kat bilik.. x tahan sangat dah.. mengantuk dan letih semalaman menjaga anak2 yg sakit.. memang dah bape ari tidur tak menentu.. dengan badan yg makin sarat ni, dah tentu la tido malam pun susah.. plus anak x sihat, lagi double triple la x boleh tido.. so siang tu mmg dilah rest betul2.. tido jer sampai tghari.. kakak pun dari tido kat luar dah berpindah tido dalam bilik..

Alhamdulillah, sebab penat sgt kot, dapat la dilah tido lena.. lepas 2 jam bangun check kakak.. tengok panas dia dah turun.. so inform ayah wan, x jadi pegi hospital tghari tu.. alhamdulillah, sampai petang dan ke malam suhu badan kakak makin turun.. tinggal cam dedor2 jer.. dia pun dah nak mintak makan nasi.. 2 kali makan nasi + telur + kicap.. walaupun x abis makan, tp banyak jugak la dia makan ari tu..

Kakak imani dah nak baik, abg faris pulak yg dedor.. balik dari rumah babysitter rasa badan dia dah dedor.. dilah dah tarik napas panjang.. jangkit kat adik pulak..tp nasib sepanjang mlm tu abg faris aktif jer.. walaupun xdela seaktif main lompat2 bagai sbb xde geng, tp mulut bising, sama baring pun ada jer dia nak buat.. tp dekat2 kul 11 tu dia dah mula lembik.. nak baring jer.. badan pun mula panas.. tak lama lepas tu dia tido.. kakak pun sama...

RABU
pukul 2 pagi rasa suhu badan abg faris panas lagi.. check 38deg ++.. kakak imani pulak terbatuk2 jer.. sampai muntah2.. pukul 4 pagi, rasa badan kakak panas balik... check 39.2 deg... abg faris pulak rasa suhunya dah turun sikit.. macam pas baton pulak diorg ni.. maknye yg x boleh tido.. kejap pusing kiri ngadap kakak, kejap pusing  kanan ngadap adik.. dah macam doktor pulak kejap2 check suhu diorg.. 

Alhamdulillah, pagi tu rasa badan abg faris dah tak panas lagi.. kakak pulak masih panas dedor2 gitu.. cakap ngan kakak "arini ibu kena keje, kakak kena pegi rumah umi" dia seboleh2 tak nak.. alahai anak, kalau boleh memang ibu nak jaga jer.. tp cuti ibu pun tinggal 5 ari jer nak.. standby nak bersalin lagi, nak cuti time auntie kawen lagi hujung bulan ni.. tp dah pesan kat ayah wan suruh bgtau babysitter, kalau badan kakak panas lagi, bgtau cepat2.. memang nak balik dia pegi hospital.. tp alhamdulillah.. siang tu dia x panas sgt..

Tapi mlm tu dia demam panas balik.. suhu cecah 40 deg.. now dah warded 2mlm kat hospital KPJ.. adaperkara lain lagi yg menduga kami.. cerita kat hospital will update later.. dah pjg beno ni.. 

Tq so much pada semua saudara mara dan kwn2 yg mendoakan kesihatan kakak dan adik.. semoga kakak cepat sembuh..
  


Gambar ni masa baru masuk hospital hari mlm rabu aritu..



1 comments:

Demam,

WW38 :: Anak-anak Tak Sihat

March 11, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Minggu yg sangat mencabar..
Anak-anak2 dua2 tak sihat...
Kakak demam dari hari sabtu lepas..





Abg kecik pulak jari kaki luka terlanggar bucu dinding..
Malam tadi abg kecik pulak start demam..
Kakak demam on off...






Semoga anak2 ibu cepat sembuh yer sayang...




0 comments:

3rd pregnancy,

3rd Pregnancy :: Check up @ 35 weeks

March 06, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah, hari rabu aritu dilah check up jumpa doktor sekali.. biasa dilah amik appointment utk check up sebelah pagi.. tak kira la check up biasa yg jumpa nurse saje kat KD ataupun yg siap jumpa doktor kat KK. tp kali ni saje try amik appointment belah petang pulak..

Actually bila amik belah petang tu ada agenda tersembunyi.. kononnya kalo abis awal boleh la gi jalan2 meronda dekat Aeon Taman U.. hahaha... sebab KK tu  x sampai 0.5km pun dari Aeon tu.. saje nak gi jalan shopping sorang2 nak cari barang baby utk kali terakhir kononnya.. baru feel sikit.. kalau ada budak2 dah sibuk nak perati dan kejo2 diorg jer.. terbantut nak shopping nanti.. hehe..

Ok.. back to topic.. dilah sampai dekat2 pukul 2 ptg.. amik nombor.. pastu nurse suruh pegi kencing dulu.. time tu mmg org sikit sgt... yg pregnant ada la 2,3 org jer kot.. memang cepat sgt.. siap test urine.. nurse panggil check bp, timbang berat.. pastu suruh gi makmal utk amik darah utk check hb.. alhamdulillah, pregnant kali ni hb x penah rendah.. semua atas 11.5, penah sekali dpt 13.. cam x caye jer..

Alhamdulillah, semua kaunter jadi org 1st.. syok sgt sbb cepat giler... lepas check darah terus bg buku kat bilik doktor.. x lama lepas tu sampai turn dilah.. nasib x menyebelahi dilah kali ni kena check ngan doktor laki pulak... huawaaaa... rasa nak lari jerr.. tp nak wat camne kan, pegi klinik kerajaan bukan boleh pilih2.. redho jer la.. iskkk...

Doktor scan baby.. lam jugak dia scan.. sbb dah 35 weeks kan.. nak check betul2 kedudukan baby..alhamdulillah, kepala baby dah kat bawah.. berat adik baby pulak dah 2.45kg.. dah semangat anak ibu.. teringat time kakak imani dulu, time scan 35weeks berat dia 2.5kg.. sekali bila lahir berat dah 4kg.. hahaha... hope adik baby ni jangan la besar sgt mcm kakak dia.. tp abg faris x ingat pulak, balik nanti nak check la.. tp kena godek2 buku lama la nanti..

Setel check up dalam pukul 2.40 ptg.. hoyehhh... kejap jer.. memang x sangka sangat boleh cepat mcm tu.. tu pun siap jumpa doktor gigi lagi.. kalo x mau 2.30 dah siap.. tp kira ok la tu.. jumpa doktor gigi pun cepat jer.. even time tu tgk ramai gak org kat klinik gigi tu.. tp doktor panggil dulu sebab dia tau check gigi utk ibu pregnant ni kejap sgt.. just check jer kan, mana boleh cabut gigi ke tampal ke bila dah 35weeks ni..

Siap awal sempat la jalan2 kat Aeon.. nak cari towel baby.. dan jugak towel kecik.. puas pusing2 dapat jugak.. beli sekali sabun basuh baju baby.. pastu hampir2 nak terambik baju baby lagi.. tp nasib baik cepat2 teringat yg xnak dah beli baju lagi.. tunggu adik baby dah 3 bulan ke baru tambah lagi.. tengok keadaan baby time tu..

Before balik rumah singgah pasaraya Sayangku pulak.. nak cari sandle dan beli stokin utk ibu pakai time pantang nanti.. total dah ada 4 ke 5 pasang stokin.. cukup la tu kan.. pasni nak beli nursing bra jer..

Barang adik baby rasanya dah cukup kottttt.. weekend ni boleh basuh 1 trip lagi.. tuala2 dan bantal2 baby.. pastu boleh packing baju baby siap2 masuk dalam beg utk bawak pegi hospital..

Perkembangan janin baby untuk 35 minggu.
(Sumber babycenter)


Berat bayi anda sekarang 2.4kg dan panjangnya ialah lebih kurang 45sm dari kepala ke jari kaki. Anda mungkin dapat melihat siku, kaki atau kepalanya menonjol dari perut anda apabila dia mengeliat dan bergeliang-geliut. Tidak lama lagi, apabila dinding uterus dan abdomen anda meregang sampai menjadi nipis dan membenarkan lebih banyak cahaya masuk, bayi anda akan mula mengaturkan aktiviti-aktiviti hariannya secara berkitaran.

Minggu ini si manja kecil sudah menunjukkan kuku-kuku jari dan mempunyai sepasang buah pinggang yang terbentuk sempurna. Heparnya sudah boleh memproses beberapa keluaran buangan.

Cecair amnion semakin mengurang dan bayi lebih memenuhi ruang dalam uterus, yang telahpun berkembang seribu ganda saiz asalnya. Anda mungkin telah menambahkan berat badan anda antara 11kg ke 13.6kg, dan penambahan ini sampai memuncak pada minggu ini. Pusat anda pun sudah menjadi besar dan terbonjol keluar.

Anda mungkin terasa agak
sesak nafas sebab bahagian atas uterus anda telah naik dan mencecah tulang rusuk anda. Cuba ambil posisi merangkak atas tangan dan lutut jika mahu menarik nafas dalam. Walaupun tekanan ke atas pundi kencing anda menyebabkan anda kerap ke bilik air, jangan kurangkan minum air - bayi anda memerlukan banyak cecair. Tapi adalah baik jika anda mengurangkan minuman berjenis diuretik seperti teh dan kopi, sebab ia akan membuat anda kencing dengan lebih kerap.

Masih belum mendapat nama bayi? Cuba rujuk
nama-nama bayi kami untuk mendapatkan idea-idea baru.

Doktor anda mungkin mahu berjumpa dengan anda setiap minggu sekarang sehingga anda melahirkan.
  • Nota: Pakar-pakar menyatakan bahawa setiap bayi berkembang secara berlainan - walaupun semasa dalam kandungan. Laman-laman di bahagian ini bertujuan untuk memberi maklumat umum mengenai perkembangan fetus dalam rahim.
# Dapat msg dari opismate dilah yg sama2 pregnant semalam.. dia due 8 mac ni.. semalam dah selamat bersalin.. lepas 7x induce dari hari isnin.. kira 4 hari lepas 1st induce baru bersalin.. 7x tau.. ngeri pulak bila dengar.. hope dilah nanti xde la kena induce.. takut jugak sbb x penah kena induce.. pasni turn dilah pulak... nebes bebbb..

0 comments:

3rd pregnancy,

Mendobi Pakaian Adik Baby

March 04, 2015 Ibu Dilah 2 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah... akhirnya dapat jugka dilah mendobi pakaian adik baby.. tu pun dah petang2 ahad tu baru dapat basuh.. xpela, jemur kat dalam rumah jer kan.. tu pun baru dapat basu 1 trip jer.. this week basuh 1 trip lagi..
Ni baju baru untuk adik baby


Penuh 1 bakul jugak nak basuh pakaian baby ni

 
Setakat ni baru basuh baju2 baru + baju2 abg faris yg elok2.. cukup la pakaian untuk dalam pantang kat rumah Bunda nanti.. pastu mitten & booties  adalah dalam 7set yg baru + beberapa set yg lama.. barut semua yg lama punya.. bedung ada 3,4 helai kalau tak silap.. selimut ada 2 helai.. tu jer la pakaian adik baby yg dah ready dan dah basuh...


Bila tengok baju baby yg dah bergantungan ni rasa tak sabar pulak nak tunggu adik baby keluar.. hihi



Towel baby belum beli lagi.. bedung dan barut baru tunggu nanti Bunda buatkan.. lagi ape ekkkk??? Oh yee... nanti nak basuh tilam dan bantal baby jugak.. tilam & bantal tu beli time kakak imani lagi.. masih elok dan cantik lagi.. so memang x beli yg baru la.. Aritu cadang nak wat alas dan sarung bantal baru utk tilam tu.. tp sampai ke sudah tak beli2 kainnya.. hahaha.. takpe la.. kalau tak sempat pun boleh jer guna yg sedia ada tu.. masih cantik dan nampak baru.. sebab time kakak dan faris dulu, bila diorg dah besar sikit, dan dah tak guna sgt tilam tu dilah terus simpan dalam plastic beg dia.. that's why la tilam tu still cantik lagi.

Oh ye.. ptg ni dilah ada check up ngan doktor @35weeks.. ada scan adik baby.. hopefully everthing will be ok.. kalau abis awal boleh gi jalan2 kat Aeon jappp.. opssss... confirm ada barang baby baru yg akan terbeli nanti.. hahaha.. target nak beli towel & sapu tangan kecik jekkk.. tp biasa la.. mesti ada benda lain sekali yg terbeli.. hihi..

OK.. till then..
bye..
^____^


2 comments:

Homemade,

Resepi :: Sosej Cheese Roll bersalut Nestum

March 03, 2015 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum

Semalam entry pasal makanan.. arini entry makanan lagi.. dah kenapa awal2 bulan ni asyik citer makan2 jer?? hahaha... awal bulan kan, makan jer la.. hujung bulan karang duit dah xde senyap2 jer la.. kihkihkih...

Actually arini dilah nak puasa ganti lagi.. dah sahur dah pun.. sahur pizza.. tp time nak siap2 g keje rasa sakit perut sangat.. memulas2.. then dilah msg boss cakap nak masuk lambat sikit sbb sakit perut.. boss ok jer.. rupa2nya sakit perut tu nak membuang.. adoii.. wat suspen jer la... then dilah pun pegi keje..

On the way gi keje tu perut rasa mencucuk2.. rasa lapar sangat2.. alahai.. dah  la nak puasa ganti tp baru pukul 10 dah rasa lapar sgt2.. boleh ke nak tahan sampai petang ni?? last2 kwn dilah cakap buka jer la puasa tu.. takut memudaratkan baby pulak... Dilah sayang nak bukak, tp bila pk kan adik baby, okla.. buka jer la puasa ni.. takut pulak pape jadi nanti kan.. so, skrg ni dilah dah x puasa... dah makan tanpa henti dari tadi.. hahaha.. lapo sgt gamaknyerrr.. 

 OK2.. arini nak share resepi mudah sosej roll yg dilah buat masa buka puasa last week.. Senang sangat.. bahan pun senang. selalu kalau beli roti asyik wat roti telur jer.. kali ni nak buat lain pulak.. tukar selera sikit.. niat nak wat sosej roll ni dah lama dah, tp baru last week dapat buat.. sadis betul kann.. nasib baik ni bukan menu org mengidam.. hahaha..

Ok.. jom kita tengok bahan2 dan cara membuatnya..

Sosej Cheese Roll Bersalut Nestum


Bahan-bahan :
6 keping roti potong
6 keping cheese
6 btg sosej
1 biji telur
Nestum secukupnya
secubit garam/lada sulah
minyak untuk menggoreng

Cara membuatnya :
1) Gelek roti sehingga nipis. (Tujuan supaya bila goreng roti tak serap minyak)
2) Rebus sosej sekejap saje. (Ada org x rebus pun.. dilah mmg rebus sekejap)
3) Pecahkan telur.. masukkan sedikit garam or lada sulah..
4) Ambil sekeping roti yg sudah digelek. letakkan sekeping cheese di atasnya dan letak sosej.
5) Gulung roti tadi dan dihujung roti sapukan sedikit telur.. (tujuan utk melekatkan roti supaya tak terbuka semasa menggoreng)
6) Then, golekkan roti roll tadi ke dalam telur dan kemudian ke atas nestum.
7) Goreng sosej roll dalam minyak yg panas. goreng sehingga kuning keemasan. (sekejap jer sbb nestum tu cepat hitam).
8) Ulang langkah 4-7 sampai habis.
8) Siap.. boleh potong sosej roll kepada dua. 

Boleh dimakan dengan sos dan mayonis..
Tp dilah x sempat nak makan cicah sos dan mayonis, anak2 dah berebut2 makan.. maknye takut x dapat makan jugak, tu yg sanggup x pegi amik sos.. makan mcm tu jer pun dah sedap.. haha.. [teruk betul perangai ibu dia ni kan..hihi]
anak2 dan ayah wan cakap best..  so lain kali  boleh buat lagi..

SELAMAT MENCUBA.. 

1 comments:

3rd pregnancy,

Murtabak Cheese dan ABC Coklat

March 02, 2015 Ibu Dilah 4 Comments

Assalamualaikum

Wahh... dah masuk bulan Mac.. ni yg wat dilah rasa makin berdebar2 ni bila dah masuk bulan Mac.. maklum ler, tak lama lagi due kan.. Ni tadi opismate dilah yg sorg ni whatsapp bagitau yg dia kena serah diri kat hospital arini.. kitorg slalu pegi makan sama2.. sekali preganant pun sama2 tp dia awal sebulan dari dilah.. due dia 8 mac ni.. tp doktor suruh dia serah diri sebab nak kena induce.. sebabnya sabtu aritu baby dia kurang gerak.. so doktor tak nak lambat2.. baby pun time ni dah 3.7kg dah.. semoga kak ummul selamat bersalin.. pastu turn dilah pulakkk... heii.. cuak pulak rasanya.. hihi..

Alhamdulillah, semalam dah dapat makan apa yg diidamkan.. actually, kalo x dapat makan pun dilah x kisah pon.. dilah ni bukan la kata jenis yg rasa mengidam sangat2.. kalo rasa mengidam mesti dapatkan jugak... tp dah rezeki nak dapat makan jugak sebelum bersalin kan.. alhamdulillah la kan..


Semalam dilah pegi ambil botol susu besi, kebetulan pulak kedai tu betul2 depan kedai ABC yg dilah nak makan sgt.. tp sayangnya time  kitorg sampai tu kedai tu baru nak bukak.. so memang lambat la.. ala, kalo org JB mesti tau ABC kat kampung Melayu.. betul2 depan masjid kampung Melayu tu.. yg tu la dilah nak.. tp dah gerai ABC tu baru nak bukak, so kite order yg lain jer la.. kebetulan ada jual murtabak cheese jugak kat situ.. ehh... order la sekepingggg..  dapat la merasa jugak makan murtabak tu.. memang sedapppp...


Tengok tu  cheese dia yg tertarikkk.. perghhh... memang sedappp.. tp kalo dah sejuk sikit x nampak la cheese tu bila ditarik2.. hihi.. kitorg x abis makan sekeping tu, so balance tu tapau.. anak2 pun suka sangat...

Pastu time nak balik tu ayah wan tanya nak try tengok ABC kat kedai lagi satu tak?? gerai 1 lagi tu kat food court yg sebelahnya jer.. so, kitorg try jer la pegi.. alhamdulillah.. mmg rezeki dilah, gerai tu bukak.. org pun tgh beratur nak tapau ABC.. So dapat la tapau ABC jugak sebekas.. walaupun x semantap kedai yg 1 lagi tu, tp kira lepas la jugak hajat ni nak makan ABC kan... hihi

Hurmmmm... lepas ni ada rasa nak makan pape lagi tak???
hahahha... rasanya takde kottttt.... 
^____^


4 comments: