3rd pregnancy,

Mendobi Pakaian Adik Baby

March 04, 2015 Ibu Dilah 2 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah... akhirnya dapat jugka dilah mendobi pakaian adik baby.. tu pun dah petang2 ahad tu baru dapat basuh.. xpela, jemur kat dalam rumah jer kan.. tu pun baru dapat basu 1 trip jer.. this week basuh 1 trip lagi..
Ni baju baru untuk adik baby


Penuh 1 bakul jugak nak basuh pakaian baby ni

 
Setakat ni baru basuh baju2 baru + baju2 abg faris yg elok2.. cukup la pakaian untuk dalam pantang kat rumah Bunda nanti.. pastu mitten & booties  adalah dalam 7set yg baru + beberapa set yg lama.. barut semua yg lama punya.. bedung ada 3,4 helai kalau tak silap.. selimut ada 2 helai.. tu jer la pakaian adik baby yg dah ready dan dah basuh...


Bila tengok baju baby yg dah bergantungan ni rasa tak sabar pulak nak tunggu adik baby keluar.. hihi



Towel baby belum beli lagi.. bedung dan barut baru tunggu nanti Bunda buatkan.. lagi ape ekkkk??? Oh yee... nanti nak basuh tilam dan bantal baby jugak.. tilam & bantal tu beli time kakak imani lagi.. masih elok dan cantik lagi.. so memang x beli yg baru la.. Aritu cadang nak wat alas dan sarung bantal baru utk tilam tu.. tp sampai ke sudah tak beli2 kainnya.. hahaha.. takpe la.. kalau tak sempat pun boleh jer guna yg sedia ada tu.. masih cantik dan nampak baru.. sebab time kakak dan faris dulu, bila diorg dah besar sikit, dan dah tak guna sgt tilam tu dilah terus simpan dalam plastic beg dia.. that's why la tilam tu still cantik lagi.

Oh ye.. ptg ni dilah ada check up ngan doktor @35weeks.. ada scan adik baby.. hopefully everthing will be ok.. kalau abis awal boleh gi jalan2 kat Aeon jappp.. opssss... confirm ada barang baby baru yg akan terbeli nanti.. hahaha.. target nak beli towel & sapu tangan kecik jekkk.. tp biasa la.. mesti ada benda lain sekali yg terbeli.. hihi..

OK.. till then..
bye..
^____^


You Might Also Like

2 comments: