3rd pregnancy,

Murtabak Cheese dan ABC Coklat

March 02, 2015 Ibu Dilah 4 Comments

Assalamualaikum

Wahh... dah masuk bulan Mac.. ni yg wat dilah rasa makin berdebar2 ni bila dah masuk bulan Mac.. maklum ler, tak lama lagi due kan.. Ni tadi opismate dilah yg sorg ni whatsapp bagitau yg dia kena serah diri kat hospital arini.. kitorg slalu pegi makan sama2.. sekali preganant pun sama2 tp dia awal sebulan dari dilah.. due dia 8 mac ni.. tp doktor suruh dia serah diri sebab nak kena induce.. sebabnya sabtu aritu baby dia kurang gerak.. so doktor tak nak lambat2.. baby pun time ni dah 3.7kg dah.. semoga kak ummul selamat bersalin.. pastu turn dilah pulakkk... heii.. cuak pulak rasanya.. hihi..

Alhamdulillah, semalam dah dapat makan apa yg diidamkan.. actually, kalo x dapat makan pun dilah x kisah pon.. dilah ni bukan la kata jenis yg rasa mengidam sangat2.. kalo rasa mengidam mesti dapatkan jugak... tp dah rezeki nak dapat makan jugak sebelum bersalin kan.. alhamdulillah la kan..


Semalam dilah pegi ambil botol susu besi, kebetulan pulak kedai tu betul2 depan kedai ABC yg dilah nak makan sgt.. tp sayangnya time  kitorg sampai tu kedai tu baru nak bukak.. so memang lambat la.. ala, kalo org JB mesti tau ABC kat kampung Melayu.. betul2 depan masjid kampung Melayu tu.. yg tu la dilah nak.. tp dah gerai ABC tu baru nak bukak, so kite order yg lain jer la.. kebetulan ada jual murtabak cheese jugak kat situ.. ehh... order la sekepingggg..  dapat la merasa jugak makan murtabak tu.. memang sedapppp...


Tengok tu  cheese dia yg tertarikkk.. perghhh... memang sedappp.. tp kalo dah sejuk sikit x nampak la cheese tu bila ditarik2.. hihi.. kitorg x abis makan sekeping tu, so balance tu tapau.. anak2 pun suka sangat...

Pastu time nak balik tu ayah wan tanya nak try tengok ABC kat kedai lagi satu tak?? gerai 1 lagi tu kat food court yg sebelahnya jer.. so, kitorg try jer la pegi.. alhamdulillah.. mmg rezeki dilah, gerai tu bukak.. org pun tgh beratur nak tapau ABC.. So dapat la tapau ABC jugak sebekas.. walaupun x semantap kedai yg 1 lagi tu, tp kira lepas la jugak hajat ni nak makan ABC kan... hihi

Hurmmmm... lepas ni ada rasa nak makan pape lagi tak???
hahahha... rasanya takde kottttt.... 
^____^


You Might Also Like

4 comments:

  1. Replies
    1. Jangan nanges ciknaa.. ingat diet!! diet!! hahaha

      Delete
  2. sedapnya makan, terliur pulak. btw dah follow sini, kalau sudi follow kembali ya :) - Noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai.. ciannya wat org lain terlior... mak yong ni pun bila teringat balik leh wat terlior gak.. hahaha.. btw, thanks dear..

      Delete