Kisah Pencarian Nama Adik Baby

April 14, 2015

Assalamualaikum  

Huawaaaa... rindunya kat blog ni.. sejak dah jadi mak beranak 3 ni, makin bizi rasanya.. tu baru 2 minggu, dah tu kat umah bunda pulak tu, kalau dah balik rumah sendiri nanti x tau la camne gayanya.. 

Tp wat masa skrg ni bizi ngan adik baby jer la.. kakak ngan abg banyak bunda ngan tokbah yg tolong uruskan budak2 tu.. makan pakai pun diorg yg jugak yg uruskan.. thanks banyak2 bunda n tokbah.. i love both of u so much.. terhutang budi byk sgt kat mak abah.. dari kecik diorg jaga kita, time bersalin pun diorg jaga juga.. terharu sgt.. dah la budak 2 beradik tu lasak  sikit.. kesian diorg selalu kena buli ngan cucu.. huhu..

Ehh.. arini adik baby dah masuk 13 hari tau.. kejap je kan dah 13 ari.. time nak tunggu baby lahir rasa lambat jer.. sekali dah kuar, ehhh.. jap je dah nak 2 minggu kan..

Dah 2 minggu tapi nama baby pun tak confirm lagi.. hahaha.. korang hado wat camni?? Aritu dah nak masuk 7 hari pun kitorg boleh relax lagi walaupun nama baby xde lagi.. bila ingatkan ayah wan, baru la dia dok sibuk cari2..

Biasanya orang baby lom lahir lagi dah excited cari nama baby kan... tp kitorg anak dah 7hari pun x confirm lagi nama baby.. hahaha.. dahsyat kan.. time 8, 9bulan ritu adalah jugak dilah cari2 jugak nama2 baby ni.. tp nama2 yg dicari tu cam ayah wan x approve jek.. ishhh.. ingat senang ke nak cari nama baby.. nak nama yg sedap, makna yg elok2 dan baik.. ni kite dah cari senang2 je dia reject tau..

Bila minta pendapat dari my family, bunda cepat je bagi idea nama ezwan lutfi.. ala nama si EL tu la.. time tu kan tengah kemaruk dengan citer teman lelaki upahan.. kebetulan pulak nama EL tu ada 'wan' belakang dia.. sama mcm nama faria zakwan b md aswan.. so cam kena je la.. tp ayah wan xnak.. dan nama ezwan tu pun xde makna..

So disebabkan semua nama ayah wan reject, so dilah suruh dia jer yg cari nama utk adik baby.. time tu hari ke 7, kitorg wassap2.. sbb time tu ayah wan kat jb.. weekdays kan.. bila suruh dia cari, x lama lepas tu dia reply nama baby.. kejap lagi dia reply lagi 1 nama baby.. ehh.. cepat nau dpt idea nama baby ni.. aritu bila tanya bukan main susah nak dapatkan idea dia.. tp kali ni cepat pulak..

Bila ditanya mana dapat idea nama tu?? Ayah wan cakap dia google jer.. hahaha.. sabo jer la.. dia terus google nama yg dah siap gabungan tu.. patut la cepat je ada idea.. at least skrg ni adik baby dah ada nama.. walaupun belum offical lagi nama tu sbb lom register lagi.. sekurang2 nya adik baby dah ber'nama'. Hehe

So nama adik baby akan diumum kemudian ye bila dah register nanti.. wat masa ni panggil baby FA jer dulu.. hihi..
K.. till then..



You Might Also Like

1 komen