Nama adik baby

April 24, 2015

Assalamualaikum

Alhamdulillah.. hari ahad lepas kitorg dah balik jb.. dan bermula la episod berpantang di rumah sendiri.. so far dah 5 hari kat rumah sendiri ni keadaan agak kelam kabut dan huru hara sikit.. hahaha.. dengan ragam anak2, dgn keadaan rumah yg mcm tongkang pecah.. memang stress jer tgk.. x tau nak mula mengemas dr mana.. ok.. will story later.. kalo rajin la kan.. haha..

Arini nak citer pasal nama baby.. hah.. aritu kan dilah ada wat entry pasal cari nama baby kan.. mmg baby kali ni kitorg x prepare langsung nama baby dr awal.. x tau la  nape x beriya2 sgt nak cari nama baby.. bukan x excited tp x tau dah nak bg nama apa..

So bila baby dah 7hari lahir, dilah paksa jugak ayah wan utk dptkan nama baby.. dan ayah wan cadangkan nama baby Fattah Anas.. mula2 tu dilah mcm nak x nak jer.. selagi x register nama baby ada peluang lagi nak tukar kan.. tp bila tiap2 ari asyik sebut je nama fattah anas rasa mcm sedap lak nama tu.. hihi.. so kira confirm la nama tu..

Memandangkan dilah kat kampung time (kat melaka) susah la sikit nak terus register kat jpn. Sbb adik baby lahir kan kat johor,so kena la register kat jpn johor jugak.. dah tu adik baby kan aritu kena kuning, so nak bg ayah wan bawak ic dilah & buku kesihatan baby balik jb utk register mcm was-was.. iyela.. takut la kot2 kena gi hospital lagi ke kan..

Makanya... register nama baby lewat.. dah lepas dr 14 hari.. so kena la denda sbb lewat. Time tu baby 18hari dah baru dpt register. Denda rm5.. nasib baik rm5 je.. sbb dilah penah baca kat mana ntah denda tu ikut hari.. sehari lewat rm5.. so kira je la bape hari lewat.. tp rupanya x, hanya rm5 je.. nasib baik kan...


So dengan ini secara rasminya nama adik baby adalah Fattah Anas bin Md Aswan.
   Fattah - penakluk  
   Anas - kemesraan, cinta, kasih, periang, mesra

Semoga anak ibu menjadi anak yg soleh, yg bijak, berjaya di dunia dan akhirat. Amin..

#rindu nak membebel kat blog ni.. tp mls nak update guna hp..



You Might Also Like

4 komen