Little Bambam,

Pre-Order Robocar Poli

May 31, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Siapa penah tgk cartoon Robocar poli?? hurmmm... kalau tanya anak2 mesti tau kan.. tp kalau tanya mak-mak org ni ada yg tau dan ada yg tak tau  kan.. dilah  pun mula2 tak tau jugak.. tp pernah la tertengok anak2 dilah tengok citer tu kat astro.. time tengok tu  cakap kat diorg robot lego.. rupanya robocar.. comel jer cartoon tu kan..

ok.. fyi, skrg ni little bambam ada menjual robocar ni.. tp buat  masa skrg ni pre-order la.. insyaAllah, mid ~ end may ni  sampai la.. so sape yg nak boleh booking dulu..

--------------------------------------------------------
PRE-ORDER ROBOCAR POLI SET
--------------------------------------------------------

Ciri-ciri robocar poli :
- Setiap robocar boleh bertukar bentuk dari kereta menjadi robot.
- Boleh bergerak
- Tiada music dan tidak memerlukan bateri.
 



Terdapat 4 design robocar dalam 1 set

- Roy (merah)
- Ambe (pink)
- Helly (hijau)
- Poli (biru)





 
Untuk tempahan dan pertanyaan;
boleh whatsapp dilah 012-7275531 
atau pm fb little bambam dahulu di sini --> https://www.facebook.com/messages/littlebambam


0 comments:

Adik Baby,

Breastfeeding :: EBM Fattah Anas

May 25, 2015 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum  

Adoiii... lemau betul nak apdet blog ni la.. lagi2 bila nak apdet guna hp, memang malas bebeno la.. kalau apdet guna laptop laju la sikit nak menaip.. tp nak buka laptop tu yg malas.. lagi2 skrg ni bz sokmo.. alhamdulillah.. bisnes pun ok sebulan 2 ni kan, rezeki baby baru la ni.. tu yg bz jek.. ni pun apdet sambil pam susu tau...

Next week dah start naik keje balik.. huawaa.. malas pulak rasanya nak masuk keje.. dah syok duk rumah kan.. hihi.. so skrg ni pulun la nak wat stok susu baby fattah..


Dilah dah start pam susu dr hari ke 5 berpantang lagi.. sbb time tu baby fattah warded.. so terpaksa jugak pam awal2.. kalau ikutkan dilah nak start pam lps 2 minggu berpantang.. tp sbb baby warded terpaksa start awal..



Hari 1st baby fattah kena warded tu dilah baru start nak bengkak susu.. time tu day 4 mlm.. so sblm balik dilah marmet.. dapat la bagi sikit.. pastu mlm2 kat rumah dilah marmet lagi.. siang tu bila dah dpt pinjam pam dr kakak dilah, dilah pam lagi.. alhamdulillah dapat la bekalkan susu utk baby fattah kat hospital..



Start dari hari tu dilah akan pam at least sekali sehari sepanjang berada dinrumah bunda.. kadang2 2x.. ikut keadaan la.. bila balik rumah sendiri, dilah pam 2, 3 x sehari.. 


Skrg ni, setiap hari dlm pukul 7 lebih lepas ayah wan pegi keje, dilah mesti buat power pumping.. pastu tghari sekali or ptg sekali.. kalau ptg x sempat, mlm sebelum tido sekali.. so sekurang2nya mesti 2 or 3x sehari..

Alhamdulillah, rezeki baby fattah murah sgt.. dilah cepat sgt rasa LDR.. kadang2 2, rasa sepjg pam.. kadang2 sambil pam sambil bf baby fattah sebelah.. so sebelah tu boleh dpt 4 or 5 oz..


Last week dilah kluarkan stok ebm baby fattah.. nak kira berapa total semua.. dan nak simpan ikut bulan.. so far dah ada 200++ oz.. alhamdulillah.. insyaAllah, sblm naik keje ni dpt la kumpul 300oz.. tu dilah pam x konsisten sgt. Kalau pam secara konsisten mesti lagi byk kan..

Ni hasil pam semasa taip entry ni..

Mudah-mudahan ebm baby fattah ni cukup la utk keperluan dia.. lagi2 lps 2 minggu  naik keje nanti dah puasa kan.. risau jugak dilah.. tp so far dilah tgk baby fattah minum ebm sikit je time siang.. nnt dilah share pasal ni.. ok la.. tu je kot dulu pasal breastfeeding journey baby fattah.. nanti dilah update lagi ye..


Bye

^__^


1 comments:

Adik Baby,

WW39 :: Abg Faris & Adik Fattah

May 13, 2015 Ibu Dilah 0 Comments








Bangun pagi je terus cari adik baby.. nak borak2 ngan adik baby.. nak sayang2  adik baby.. sampai penuh muka adik ngan ailio abam faris.. haha

"Abam nak sayam byby jer.."



0 comments:

Adik Baby,

Baby Fattah Anas dah sebulan

May 07, 2015 Ibu Dilah 6 Comments

Assalamualaikum  

Alhamdulillah, 2 mei yg lepas baby fattah anas dah cukup sebulan.. rasa sekejap sangat dah sebulan kan.. ala, xyah tunggu sebulan, baru 3,4 hari pun dilah rasa mcm dah lama je baby lahir sbb nya dah lupa dah rasa sakit nak bersalin tu mcmana.. lol..

So, ari selasa aritu kitorg pegi klinik utk check up adik baby sebulan.. nasib aritu baik sbb x ramai org sgt.. ayah wan pun ikut sekali sbb ada check up abam faris sekali..

Alhamdulilah, berkat minum susu ibu berat baby fattah naik dekat 1.2kg.. dilah x sangka sgt byk betul kenaikkan nya.. patut tengok baby dah bambam.. tp naik byk pun masih belum boleh lawan berat kakak imani time lahir... hihi

Berat baby fattah


Lahir  - 2.72kg  


4days  - 2.45kg (warded)
10days  - 3.01kg  


1month  - 3.9kg  

Masa baby fattah 4 hari, baby kena warded kat hospital melaka.. time tu berat turun byk.. warded 2 mlm sebab kuning dan kurang air.. nanti dilah share ye mcmana baby boleh warded.


Masa baby fattah 9 hari, ayah wan botak kan kepala baby.. actually  nak botak kan massa 7 hari mcm kakak ngan abg dia.. tp time tu ayah wan keje.. kitorg pulak kat kg.. so bila balik weekend tu baru la dpt botak kan kepala baby.



Selain dari berat yg semakin bertambah, panjang aka tinggi baby pun bertambah byk jugak.. lahir 49cm, sebulan dah 58cm.. dekat 10cm dah tambah panjang kan.. ni esok besar mesti tinggi mcm ayah dia..huhu


Dari segi perkembangan pulak, bila dah sebulan ni baby baru start menangis.. sebelum ni mmg susah nak dengar suara baby menangis tau.. baby fattah mmg senang nak dijaga masa sebulan tu.. skrg ni ni baru ada nangis2 sikit sbb bila dia dah berjaga dia x nak baring dlm gelap (cthnya time mlm). Mesti nak bukak lampu.. maybe sbb baby pun dah start tgk keliling, dah boleh nampak byk sikit.. tu yg xnak baring je..

Pastu skrg ni kaki dah start nak menendang, kalau mandi tu kaki dah tolak2 kuat.. kepala pun dah angkat2 dah.. badan dah boleh mengiring sikit2.. 

Tu je kot wat masa ni. Ni pun terpaksa update laju2 pakai hp.. x suke update guna hp sbb lambat nak taip.. so citer bersalin tu tunggu naik keje kot baru boleh share.. haha..

Ok.. 7 days to go.. x sabo nak abis pantang
^____^






6 comments: