Dah Naik Keje Semula

June 01, 2015

Assalamualaikum

Hari ni dah masuk bulan baru.. bulan june.. dan hari ni jugak dilah dah start masuk kerja semula.. huawaaa... malas sangat rasanya.. dah syok duduk rumah.. mengulit baby bambam ibu tu..

Semalam pulak hari yg paling busy dan sangat memenatkan.. balik dari rumah MIL sambung packing robocar utk dipos kepada customer.. pastu rushing pegi pos barang.. then pergi tesco pulak (unplanned gi shopping barang rumah). tengah cari barang kat tesco, ada customer call pulak nak cod robocar. dah tunggu lama.. kesian customer tu.. sekali bila kitorg sampai rumah, rupa2nya husband kpd customer tu kawan ayah wan time belajar dulu.. so ajak masuk rumah dan bersembang.. lepas diorg balik cepat2 jemur baju baby yg x sempat nak jemur.. pastu mandikan baby dan bf baby.. layankan kejap baby yg meragam nak tido.. pastu mandikan anak2.. basuh botol storage baby.. prepare barang2 untuk ke rumah babysitter dan barang2 utk bawak ke ofis.. then packing baju anak2 pulak... 

huawaaaaa... nak nanges rasanya semalam.. exhausted sgt2... mata dah x larat nak bukak tp keje mcm2 benda kena buat.. ngan si abang yg macam2 ragam nya pulak... stress sgt weiii.. sampai kena halau abg tu keluar dari bilik ibu.. cian sgt kat dia.. time nak tido pun asyik wat hal jer.. nasib boleh tido jugak akhirnya, tu pun dah pukul 1 lebih kot.. dekat pukul 4 terjaga lagi nak ibu.. ngan baby bangun nak menyusu.. ehh.. nanti la citer pasal si abg yg macam2 ragam sejak dapat adik ni..

So.. arini just nak inform yg dilah dah back to work.. no more relax2 kat rumah.. ehhh.. relax ke??? xde nya relax bila dah ada anak 3 ni.. lagi2 ngan handle small bisnes lagi.. mmg xde rehat rasanya...

okla.. target macam nak keje lagi setahun 2 jer lagi.. pastu nak benti, tu pun kena pastikan ada bisnes sendiri dulu sbg back up.. dan plannye bila si kakak start darjah 1 dilah dah benti keje.. boleh hantar anak pegi sekolah dan buat bisnes kecik2 dari rumah.. tu planning nya.. mudah2an tercapai...aminnn..

nanti kite bebel lagi ye..
bye..
^___^


P/S : Pre-order robocar untuk 2nd batch telah dibuka.. berminat boleh whatApp dilah 012-7275531

You Might Also Like

1 komen

  1. bila dah cuti lama mmg malas je nak masuk keje balik kan yunk..huhu

    ReplyDelete