1st time Baby Fattah Anas Demam

July 10, 2015

Assalamualaikum

Sana sini org sibuk bercerita tentang puasa dan raya... cerita menu berbuka puasa, menu sahur.. . persiapan hari raya, baju anak2, deko hari raya dan macam2 lagi.. tapi dilah xde pun.. tahun ni xde cerita pasal ramadhan sangat.. pasal raya apa tah lagi kan.. sebab bulan puasa tahun ni mcm banyak pulak dugaan dalam family dilah.. family besar la maksud nya.. yg meninggal, yg sakit, yg accident dan mcm2 lagi.. so kita sambut secara besederhana la kan.. 

Tapi persiapan baju raya anak2 tetap dilah dahulukan.. nanti la kalau sempat dilah share ye... utk diorg je la meriah sikit.. utk ibu dilah ngan ayah wan ni asal ada jer la.. hehe...


ok2.. back to topic.. ari selasa aritu, dilah bawak baby fattah anas check up 3 bulan.. so far perkembangan baby fattah ok.. berat naik sikit jer dlm 500 gram jer.. tapi ok la for me, sbb anak dilah semua mmg jenis yg halus2.. xde yg chubby pun.. kalau chubby pun time ni je la sampai usia 5 bulan gitu.. pastu maintain jer berat.. hahaha...


Pastu masa kat klinik tu fattah mcm x leh duduk diam sgt.. sebab  kan dia baru pandai meniarap.. so tgh kemaruk nak mengiring dan meniarap jer la.. so dilah bawak la fattah masuk nursing room.. kat situ selesa sikit.. boleh letak dia kat bawah.. xdela dia merengek.. letak kejap je dah pusing badan.. layan dia borak2 kejap.. pastu bf fattah... pastu dia nak meniarap balik.. last2 dilah meniarap kan dia atas pangku dilah dan letak bantal.. tepuk2 fattah tak lama tu dia tido... ehhh... fattah anas dah pandai tido meniarap skrg ni tau.. tp tido meniarap ni memang selesa la kan...

Bila sampai turn, fattah anas kena injet.. nangis sikit je time kena cucuk tu.. pastu x nangis lagi dah...mmg good boy sgt la fattah anas ni.. siap2 terus kitorg balik.. hantar  rumah babysitter terus.. before tinggalkan fattah dia bf dia puas2 dulu..


Malam tu kat rumah dilah macam rasa badan fattah dah start dedar2.. tp x nak inform ayah wan... malam tu fattah tido awal sikit la dari biasa.. dalam 10.30 mlm tu dah tido.. tp pukul 12 lebih dia tersedar.. dilah rasa panas badannya.. alahai.. cian baby ibu betul2 demam... check suhu 38degree.. dilah lap2 badan dia... alhamdulillah, fattah mmg anak yg baik.. dia x meragam pun.. setakat merengek sikit2 je sbb x selesa agaknya.. tp dia x nangis.. dilah memang x bg fattah makan ubat..


Semalam masa kat rumah babysitter pun masih demam lagi.. tp x sampai 38 degree la.. babysitter pun lap2 kan badan fattah.. dan tak meragam jugak.. dia merengek sikit2 pun sebab dia tgh kemaruk nak meniarap.. bila tangan x lepas tu yg ekkk...ekkkk ... minta org tolong.. hihi... alhamdulillah.. fattah memang jenis yg x banyak ragam.. malam tadi fattah dah baik demam.. syukur sgt...


Tapi... abam faris pulak yg demam.. actually faris yg demam dulu ari isnin.. selasa fattah demam.. rabu faris demam balik.. ehhh.. ini budak kalo demam meragam jugak.. bangun tgh malam menangis merengek.. tanya nak apa x jawab..muntah dah 2, 3x dah sepanjang malam.. tula, makan macam2 sangat... tp dilah perasan lately ni faris kurang makan nasi.. tp benda lain cam biskut2 banyak dia makan.. susu pun banyak minum jugak.. 


Hope arini faris baik demam.. dan fattah jangan la demam balik.. kalau x tingtong ibu tiap2 malam tak cukup tido.. ehh.. sejak anak 3 org ni dilah mmg x penah cukup tido tau.. penah tu sejam je dpt tido.. esoknya dah keje pulak.. mmg pitam la mak.. masing2 semua nak maknya jugak...


okla,. tu je nak share 1st time baby fattah demam.. hope lepas ni jangan demam2 lagi ye dik.. risau kalau anak kecik demam kan...





You Might Also Like

0 komen