3rd pregnancy,

Selamat Pengantin Baru Auntie Zaza dan Reza

July 02, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Arini nak update citer yg dah lama basi.. hahaha.. lama x lama sgt la.. dari pengantin baru dah jadi pengantin suam2 kuku.. kihkihkih...

Ingat tak sebelum bersalin aritu dilah cakap adik dilah nak kawen.. hujung bulan 3 aritu, 28hb Mac, hari Sabtu.. dah 3 bulan dah berlalu dah.. arini pun baby fattah dah 3 bln.. hahaha... lambat betul nak update kan.. tp kalau x update x best pulak sbb time dia bertunang aritu pun x sempat nak update sbb time tu tgh mabuk masa awal2 pregnant.. hihi.. 

Masa majlis kat rumah kitorg ni dilah dah 38 weeks dah.. memang tunggu masa jer baby fattah anas nak keluar.. perut pun memang besar sangat la... memang x larat dah.. dapat tolong wat keje yg mudah2 jer la.. dan keje yg duduk jer.. kitorg balik 2 hari sebelum majlis.. so dapat la tolong2 mana yg patut kan...




Akad nikah dan majlis bersanding berlangsung dalam 1 hari jer.. pagi pukul 9.30 kalau x silap la majlis akad nikah.. (hahaha.. nampak sgt urat byk putus.. lupa dah..) pastu majlis bersanding kul 12.30 tghari.. mmg saje buat awal...


Gambar?? dilah memang x sempat la nak amik2 gambar kali ni.. dgn hp yg sentiasa dibawa lari si kakak tu, memang x dan la nak amik2 gambar.. pastu dgn sibuk tolong2 pengantin... so mmg x sempat la nak jadi cameraman.. huhu.. lagipun lepas akad nikah tu mak mentua dilah dah datang, so layan diorg jer la..


Bila dah tengahari tu, orang dah mula ramai.. sedara mara pun dah datang.. masa bersanding tu dilah x sempat nak tengok sangat sbb sibuk tolong makcik2  prepare makanan untuk makan beradap.. ehh.. bukan tolong masak tau tapi tolong sedia2 pinggan mangkuk, cawan  dan kuih muih.. tp benonya lebih kepada mengarah jer.. hahaha... tolong cari2kan barang then suruh kazen2 yg anak2 dara tu tolong angkat dan hantar ke meja beradap.. kalau dilah yg buat nanti kang dah mcm pengantin pulak jalan selow2.. tp pengantin mcm peguin la... hahahaha...


Tapi bila kelam kabut tu dilah terpaksa jugak la tolong hantar2 barang.. mula la terjalan laju sikit.. bila org nampak masing2 tegur dilah jangan jalan laju sangat.. jangan wat keje berat2... tengok perut dah jatuh sangat dah time tu.. dilah pun memang berdoa byk2 kalau nak bersalin pun biar la lepas majlis..


Bila sedara mara nak balik. dilah la yg sebuk uruskan 'berkat' untuk diorg.. goodies bag memang dah sediakan  utk sedara mara, tapi ada tambahan lagi macam bungkusan makanan nasi2 dan kuih2.. so dilah la yg  sibuk uruskan dan arahkan kazen2 tolong sediakan.. pastu hantar bungkusan pada bunda tokbah pulak.. penat toksah cakap la.. umah bunda tokbah tu dah la besar.. dari belakang nak berjalan sampai ke depan tu dah beratus2 meter tau.. rumah kampung kan, memangla  besar dan memanjang...



Alhamdulillah.. majlis pun berjalan lancar.. makanan pun boleh dikatakan habis semuanya.. tinggal sikit2 je yg family kitorg mkn mlm dan pagi tu.. memang puas hati sangat la, makanan sedap sangat.. pastu tak membazir sbb makanan byk terbuang.. kali ni memang xde terbuang la.. 


maybe disebabkan dilah banyak berjalan ni jugak la dilah senang bersalin kali ni.. jalan cepat sgt terbuka.. x sampai 3 jam dari start rasa sakit sampai bersalin...


Okla.. selamat pengantin baru adikku Fiza @ kakcik @ auntie zaza dan pasangan saiful reza.. semoga kalian berbahagia hingga ke jannah.. semoga cepat2 dapat anak...


p/s : nanti kalau dah dapat gambar kawin diorg dila share sikit ye..

You Might Also Like

0 comments: