Fattah Anas 5 bulan..

September 02, 2015

Assalamualaikum

Alahai.. rindunya nak tulis kat blog.. abis bersawang dah blog ni.. bizi beno lately ni.. hihi.. ala, bukan ada yg kesah pun kan kalo x berupdate.. cuma tuan blog jer la yg terasa sunyi.. bila bukak asyik la entry ebm fattah anas tu saje.. hehehe...


Alhamdulillah.. arini fattah anas genap 5 bulan.. masa 4 bln x sempat nak update, so kite update la perkembangan utk 5 bulan ni.. tadi pagi pun dah pegi check up kat klinik dan dah dapat injet utk 5 bulan.. hihi...

Alhamdulillah.. . baby fattah sihat walafiat skrg ni.. walaupun berat cuma naik 100g jer.. jadi 5.7kg @ 5 bulan.. tp syukur baby sihat, xde masalah.. tu yg penting.. tangan ibu pun xdela lenguh sbb baby ringan jer.. hihi.. ibu pekak kan jer telinga kalo org cakap anak ibu ni halus.. ringan.. x beso-beso.. hihi.. apeadehal.. anak2 ibu tiga2 org semua mmg mcm tu.. masuk 4 or 5 bulan berat maintain x mau naik2.. naik pun setakat 100~300 gram jer sebulan.. so, ibu xde la risau sgt.. memang jenis anak haluih...hihi .. berat pun dah nak masuk line kuning.. misi pun dah tegor.. tp ibu wat2 x dengar jer.. haha...  lagipun, baby masih fully breastfeed, so xde ape yg nak dirisaukan...


Perkembangan 5 bulan ni.. baby dah angkat montot.. kaki dah kuis2.. dan dah ada movement sikit.. kalo tengok bila meniarap tu dah boleh berganjak sikit.. pastu suke main ailio... ngences tak sudah.. hahaha.. (ibu x dapat makan apa la agaknye ni ye.. hihi)

Skrg ni lebih suka nak menggigit/hisap jari org dari isap jari sendiri.. tak dapat jari, tudung ke kain ke pun boleh jari bahan hisapan... hahaha.. abis basah2 tudung ibu okeh... tp xpela nak.. janji baby x nangis.. ibu redho... hahaha...

Pastu habit baby fattah skrg ni dia suka nak mengigit tek... ehh.. gigi belum tumbuh tapi bila dia gigit mak oii.. sakitnya tu di sini... hihi... betul tau, kadang sampai tengok 2,3 kali betul ke baby ni lom tumbuh gigi?? tapi apsal rasa tajam nau bila dia mengigit.. hahaha.. tp baru2 ni perasan cam gusi dia dah pecah sikit... abis la.. dah nak kuar gigi.. patut pun dia suka asah gusi skrg ni.. hiihihi..



Selain tu, baby fattah skrg ni dah start angkat badan bila didudukkan or sandarkan.. mcm kita dudukkan kat car seat kan.. so nanti dia angkat badan xnak sandar.. pastu jap g tergolek kat tepi.. hahaha... adik.. adik..

Lagi ape ekkk??? Hurmmm.. tu jer kot.. kalo ingat lain kali la ibu update.. tu pun kalo rajin la.. hiihihi... okla, nak balik dah.. x sabo nak jumpa buchuk2 ibu ni... bye...




You Might Also Like

0 komen