Adik Baby,

Fattah Anas Genap 6 bulan

October 02, 2015 Ibu Dilah 2 Comments

Assalamualaikum


Alhamdulillah.. hari ni 2 oktober, baby Fattah Anas genap usianya 6 bulan.. kejap nya masa berlalu kan.. lagi2 bila anak dah 3 org ni, rasa cepat jer masa berjalan.. kalau anak sorg banyak masa nak belek anak tu lama2 kan.. tapi bila anak dah ramai, keje makin banyak.. tau2 bila dah pukul 9 lebih baru perasan yg arini belum sempat bermain dan layan2 baby sangat. nasib la masih fully breastfeed lagi.. walau x sempat nak melayan main2 masih ada bonding time masa menyusu kan.. kalo x, lagi la sedih.. hoho


Share sikit perkembangan terkini baby Fattah Anas
- masih meniarap lagi, belum maju tapi asyik undur jer.. hahaha.. 
- dah pusing2 360 degree..
- bontot dah angkat tinggi
- dah pandai ikut gaya mulut kita.. buat memek muka..hihi

apa lagi ekkk?? hurmmm.. tetiba lupa pulak.. hahaha.. nanti kalau ingat nanti update balik la..


Bila dah 6 bulan ni mesti la mak2 berkobar nak introduce solid food kat baby kan.. lagi2 bila tengok fattah anas punya excited bila tengok makanan.. bila tengok ibu suap makan kat abg ngan kakak, mata dia bukan main bulat, tangan menggapai2 macam nak minta jugak.. lagi kronik bila ibu dilah tengah pangku dia, abis dia nak capai tangan kita atau nak ditepis2 pinggan tu.. sabar jer la...

So.. ibu pun excited nak bagi baby makan.. siap beli barang2 sikit.. storage utk puree dan juga bib.. esok kita boleh try bagi baby makan ye.. start dengan bubur plain dulu.. pastu baru bagi boleh buat puree2 yg lain... hihi


Tak sabar rasanya.. hihi.. mak pulak yg over excited ni.. hihi.. tp based on my experience, anak2 dilah ni masa baby bukan jenis yg pemakan.. beria la ibu nya ni buatkan bubur dan puree.. makan pun sikit2 jer.. tp bila dah setahun setengah ke atas baru  la  beria makan tau.. sampai sekarang abg dan kakak tu dah jadi pemakan.. kalau suap dua org sampai bertambah2 tau.. kalau order 2 set makanan utk diorg 1 set ibu 1 set.. ibu dapat makan sikit jer.. budak2 makan banyak.. alhamdulillah la.. xde masalah anak tak nak makan..


Adik baby, please makan banyak ye nanti.. hehe..


You Might Also Like

2 comments: