Aktiviti bersama family,

Jalan-jalan Tanjung Piai

October 20, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Hari ni nak share sikit cerita masa cuti raya haji hari tu.. kali ni turn raya haji kat rumah mentua pulak. kat rumah MIL ni mmg simple sangat.. makanan pun yg biasa2 jer.. masak nasi impit dan  nasi.. lauk sayur masak lodeh lawan ngan sambal sotong (ma cakap malas nak wat sambal kacang) ayam goreng, dan udang galah masak lemak cili api.. hahaha.. tak nampak lauk raya sungguh kan.. tapi tu la yg makan bertambah tau..

Dalam kul 10 lebih tu ma dah tanya, kita nak pegi jalan mana arini.. Ma ni mmg jenis yg suka berjalan tau.. boring katanya kalau duduk rumah jer.. so pagi2 dah suruh anak2 siap2.. kalau keluar lambat nanti balik lambat pulak.. kejap kata nak ke simpang renggam, kejap air itam, tp plan asal ma nak pegi Tanjung Piai..(Penghujung tanah besar Asia)

Kitorg pergi 2 kete.. kitorg follow jer kete ma kat depan.. ma confirm nak gi simpang renggam.. tp tup tup bila kat simpang dia ke kanan pulak.. maknanya nak gi pontian la ni.. cuaca pagi tu agak teruk jugak jerebunya.. risau jugak nak bawak anak2 jalan2 kat luar kan.. tapi dah diorg nak pegi, kita ikut kan je la.. kalau teruk sgt duduk je dalam kete nanti.. hihi



Alhamdulillah.. sampai sana jerebu dah kurang sikit.. bau asap bakar tu xde tapi pandangan kabur la jugak bg org yg sedia rabun cam ibu dilah ni.. hahaha.. actually, ma dah penah pegi sini.. tp dia nak jugak pegi lagi..tp sayang masa kitorg pegi tu dataran dia tutup. under renovation... penat tau kitorg jalan atas titian tu sejauh lebih 600m.. tup tup tutup pulak... tp serius kat sana memang banyak berjalan tau..total round2 dlm tu ada 4km kot..hahaha.. 

Jom la layan kan sikit gambar2 yg sempat ambik aritu.. 






so.. itu jela aktiviti kitorg masa raya haji aritu.. macam tak  raya kan.. hihi..


You Might Also Like

0 comments: