Adik Baby,

Ragam si Kakak & Abam

November 30, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Dah lama rasanya tak cerita pasal abam faris dan kakak imani.. asyik post gambar baby jer kan... cian pulak anak yg 2 org lagi ni.. hihi...


Ragam 2 beradik ni sekarang boleh tahan tau.. sangat menduga kesabaran ibu dia ni.. ada sahaja ragam nya.. ada sahaja yg tak kena.. pastu dek disebabkan pengaruh tengok cite ultraman banyak sangat, si abam tu skrg sikit3 nak menendang.. nak memijak.. nak menumbuk.. adehhh... bukan takat kakak, ibu & ayah je yg kena, ngan adik baby pun kena jugak.. tak pasal2 je dia boleh tumbuk si baby tu.. cian tengok adik yg tau pape lagi tu.. asyik la kena buli ngan abam jer.. haha


Yang kakak nya pun sama jugak.. kalau dia tak puas hati ngan si abam tu, dia main debik je abam tu tau..ntah perangai sape yg dia ikut ntahhhh... risau pulak tengok budak2 ni tauuu.. makin hari makin ganasssss...


Pastu, malam susah nak tido.. kalau sblm ni si abam jer...tp skrg kakak pun dah susah tido malam...  lagi2 skrg ni cuti sekolah kannn... malam berjaga jer tengok tv.. bila siang tido.. ehhh... diorg tido pun dah dekat2 tghari tau.. so sampai petang la dia tdo.. time weekend aritu walaupun diorg tdo, kitorg ajak jugak diorg keluar rumah g jalan2.. kalau tak keluar lagi sedap la bebudak tu tido siang.. parahhh.. parahhhh...

 Ni lepas diorg dah teraburkan.. pandai lak main hp ibu.. amik gambar bilik dia yg bersepah2 tu.. hahaha

Nasib la umah kitorg ni single storey je..so budak2 tengok tv kat hall, kitorg dalam bilik pun boleh dengar... kadang2 ayah wan tdo jer kat hall teman budak2 tu.. budak2 tu time malam main pun mcm siang tau..tapi diorg xdela tengok tv semata.. diorg lebih pada bermain2 jugak.. tapi bertabah la mak bila bangun pagi tengok rumah bersepah2 mcm kena langar garuda... bilik diorg bersepah.. hall bersepah.. dlm bilik kitorg pun bersepah... memang pitammmmm... huhu

Malam dah mcm siang dah suasana kat rumah kitorg tu.. diorg main bukan main riuh, kejap2 tergelak2, kejap2 menangis, terjerit... adoiiiiii... memang tido tak lena la maknya.. lampu terang benderang 1 rumah.. tu belum diorg duk cari makanan/ biskut sendiri.. ehhh... aiskrim pun dah pandai amik sendiri tau.. bangun pagi tengok berderet cawan mangkuk kat meja... abis semua bekaskotor diorg makan aiskrimmmm.. hahaha.. anak2...




Tapi kannnn... bagi dilahhh.. biar lah diorg bising riuh depan mata.. dari diorg takde kat depan mata lagi dilah risau.. maksudnya kadang2 ada ibubapa bila cuti sekolah anak2 hantar balik kampung kan.. so kalau dah kat kampung tu lagi la risau kan.. skrg ni terpekik bergaduh pun depan mata kitorg... 


Lagi satuuu... kadang2 dilah rasa stress jugak sebab rumah sentiasa bersepah ngan mainan diorg.. tp bila pikir balik, buat apa rumah sekemas2 nya tp anak2 duduk diam jer.. asyik main ipad, tengok tv, main game.. tu kan tak elok... mcm anak dilah ni walaupun kata diorg berjaga mlm nak tgk tv, tp dalam masa yg sama diorg bermain2 dua beradik tu.. buat khemah la, main masak2 la, mcm2 diorg explore.. tu kan perkembangan yg baik jugak kan.. 

Dah memang time usia2 mcm diorg yg bawah 7 thn ni memang mcm tu cara diorg belajar dan explore.. nanti dah sekolah rendah dah lain pulak cara pembelajaran diorg kan... hihi.. (ayat nak sedapkan hati sendiri ke ni??? hahaha) Yang penting anak2 sentiasa sihat dan aktif..

Tapi bila datang tension mak naik hantu jugak la.. mula la jadi monsterrrrr... hahaha... time tu baru la terkedik2 nak mengemas menan.. tu pun kejap jer la... elok kakak kemas, si abam terabur kan balik... memang ohsemmm sangat anak2 ibu ni kannnnn... hahahaha...

walau mcmana perangai diorg sekali pun, ibu tetap sayang anak2 ibu sangat2.. sementara diorg kecik ni la kite kena kuat dan banyak bersabar melayan kerenah diorg kan.. harap2 dah besar  nanti ingat lah ibu korang yg terpaksa tido sejam sehari je melayan korang ye.. hehe




0 comments:

Aktiviti bersama family,

Short Vacation :: Swiss-Garden Beach Resort Kuantan - Day 3

November 27, 2015 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum

Jom sambung lagi cerita percutian kami ke Swiss-Garden Beach Resort aritu.. 

Day 3 (2/11/15)
8 am – kejut anak2.. ajak diorg mandi pool lagi.. kena turun awal sebab nanti nak kena naik awal.. tghari nak balik dah… masuk pool lagi untuk kali terakhir.. mandi la sampai lebam ye anak2.. haha





10 am – naik bilik.. mandikan anak2.. kemas2 barang lagi sikit..

11.30  am – check out. Urusan senang sangat.. just bagi card bilik.. tak sampai seminit settle urusan check out.. hahahaha… pastu amik2 gambar kejap.. tapi mcm biasa, masing2 susah nak bagi kerja sama.. so x dapat amik gambar 1 family.. sob..sob..



Strees nye nak amik gambar budak2 ni.. semua xnak bagi kerjasama.. tensi mak tau.. hahaha



12 pm – keluar dari resort.. bye bye swiss garden.. ada rezeki kitorg datang lagi.. hihi.. terus pegi makan dan cari keropok lekor untuk ole-ole.. kitorg makan tengahari kat restoren OH.. FATIMAH…betul2 depan resort tu.. keropok lekor dan keropok keping pun beli kat situ jugak.. boleh tahan sedap.. ada jugak jual sotong, udang & ikan goreng tepung..


12.30 pm – Mula kan perjalanan balik JB.. bye-bye Kuantan…

Mulanya nak ikut jalan masa kitorg dating.. lalu Muadzam – Segamat.. sekali kitorg dah tersalah masuk simpang lak.. sebab dah nampak signboard ke JB terus jer masuk simpang tu.. padahal jalan tu untuk laluan ke Mersing.. dah setengah jam kot jalan  baru perasan kitorg dah salah jalan.. hahaha..

Lepas check map, kitorg decide nak teruskan lalu Mersing jer.. sebabnya kitorg pun jarang sgt lalu situ.. kalau lalu pun malam.. so memang tak tau keadaan jalan tu.. so kali ni saje je nak try lalu mersing pulak time siang… so far ok la jugak.. balik tu kitorg singgah rumah MIL kat Sedenak.. Perjalanan ambil masa 6 jam utk sampai Sedenak.. tu dah termasuk benti 2 tempat utk beli kudapan dan jugak benti rehat / tido kejap kat mersing.

Laluan Balik
Kuantan à Pekan à Rompin à Mersing à Kluang à Sedenak à Skudai.

6.30 pm – sampai Sedenak
8.00 pm – Gerak balik Skudai
8.30 pm – home sweet home… yeahhhh

Alhamdulillah.. walaupun penat perjalanan jauh.. tapi rasa puas sangat dapat pergi bercuti dengan anak2 macam ni.. rasa happy sangat bila anak2 dan ayah wan happy.. masa ni la bonding time terbaik untuk anak2.. kita layan kan je apa yg anak2 nak.. bukan selalu dapat layan macam ni kan.. asyik busy ngan kerja jer.. InsyaAllah, lepas ni akan try luangkan lebih banyak masa ngan anak2.. anak2 dah besar kan, dah pandai komplen ibu asyik keje je.. hehehe.. okla.. daa...


Ni link entry sebelum ni

1 comments:

Aktiviti bersama family,

Short Vacation :: Swiss-Garden Beach Resort Kuantan - Day 2

November 18, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Ok.. jom kita sambung cerita hari ke-2 di Kuantan.. hari ni paling banyak aktiviti.. gambar pun banyak.. tapi tepek sikit2 je la kat sini ye.. tolong jangan muntah ye tgk gambar2 tu nanti.. hihi..

Day 2 (1/11/15)

9 am – start masuk swimming pool.. before tu bagi anak2 breakfast dulu.. tu pun kena paksa.. kalau ikut diorg memang nak kejar masuk pool jer.. pool ni memang mengadap matahari naik.. so pagi memang panas sikit la. Lagi diorg turun mandi dah agak lewat sikit kan..

Memandangkan hari sebelum tu x mandi pool lagi, so anak2 memang super excited.. baby pun sama tau.. masing2 seronok berendam dalam pool. Org pun tak ramai sangat, so mmg enjoy la anak2 mandi pool.




11.30 am – ajak anak2 naik bilik.. bagi diorg berendam dalam bath tub kejap then baru mandikan diorg.. bagi diorg makan sikit2.. tido kejap sebab dah penat main air.. masing2 berehat dan lepak2 dalam bilik jer..


1.30 pm – keluar makan.. makan kat kedai biasa2 jer kat tepi jalan.. makan ikan patin masak tempoyak.. boleh tahan sedap.. lepas lunch, kitorg terus ke Kuantan. Dari resort ke Kuantan dalam 13km jer tau.. ni kali ke 2 kitorg ke Kuantan. 2 thn lepas pegi time tu jalan2 kat bandar Kuantan time malam.. so x berapa nampak sangat suasana tu.. kali ni jalan siang baru nampak sikit.. hehe..

3.00 pm – Pantai Teluk Cempedak (PTC). Apa yg menariknya di sini??
Tempat ni adalah tempat fav anak2 muda dan family untuk beriadah dan bersantai bersama family. Selain ada pantai, ada jugak org jual2 toys dan makanan kat tepi pantai.. dan lagi satu daya tarikan di sini adalah monyet.. hahaha.. nak masuk ke kawasan pantai yg ke dalam sikit tu kena lalu jambatan.. jambatan sepanjang 1 km kot.. di sepanjang laluan tu memang banyak sangat monyet tau.. mula2 kitorg takut2 jugak.. tapi monyet2 ni jinak.. tapi kalau ada yg bawak makanan memang kena rampas la ngan monyet2 ni.. hahaha..






Pantai  PTC ni boleh tahan cantik jugak.. yg cantik tu sebab ada batu2.. bukan pantai yg landai jer.. so Nampak batu2 tu nampak cantik la…  haha..

4.15 pm – bergerak balik.. ingat nak lepak2 tepi pantai sambal makan keropok lekor.. tapi tempat yg kitorg singgah tu memang tak menarik langsung.. tempat tu macam medan selera menghadap pantai. Kalau tak silap nama tempat tu batu hitam. Service lambat.. keropok lekor dia pun tak berapa sedap.. huhu

5.15 pm – balik resort. Singgah beli keropok lekor lagi.. sebab rasa mcm x puas makan kat tempat tadi.. gerai dia betul depan swiss garden residence.. bukan resort tmpt kitorg tu tau.. keropok lekor kat situ boleh tahan sedap.


5.30 pm – sampai resort. Salin pakaian, terus pegi pantai… resort ni ada private pantai diorg sendiri tau.. so org memang tak ramai dan pantai nya bersih… cumanya time petang tu air tengah surut.. so nak ke gigi air tu agak jauh sikit.. dan tak ramai yg mandi manda kat pantai.. diorg lebih prefer mandi pool kot..




budak takut air laut.. hahaha...

1st time baby jejak kaki kat pantai..


Kakak bukan main seronok lagi nak mandi kat pantai.. yg abam faris pulak takut air pantai.. berlari2 dia bila air tu dating dekat kat dia.. hahaha.. last2 main pasir je kejap..  lepas jalan2 kejap kat pantai, kitorg pun terus ke pool.. mandi pool  lagi… yeahhhh.. anak2 memang  happy sangat..

7 pm – naik bilik.. tu pun bukan main payah nak ajak anak2 naik.. masing2 tgh syok berendam.. ayah wan pun sama je ngan anak2.. hahaha.. naik bilik, mandi2 rehat2 kejap.. sementara tunggu ibu ayah bersiap, Faris Zakwan ngan Fattah Anas dah tertido.. as usual, ibu dilah mesti org last dpt mandi..

8.30 pm – keluar gi dinner.. otw tu kakak Imani pulak tertido.. so time kitorg dinner tu anak2 tido dalam kete.. bawak baby jer.. pastu tapau makanan utk diorg.. nama tempat makanan tu x ingat pulak.. sebab makanan dia x berapa sedap kot.. hahaha.. tu sebab x ingat nama tmpt tu.. pastu org pun x ramai kat restoren tu..

9.30 pm – balik bilik.. aktiviti bebas.. layan anak2.. tengok tv.. malam tu dilah dapat tido awal sikit.. hahaha..

Ok.. nanti sambung day 3 pulak..

Ni link entry sebelum ni


0 comments:

Birthday,

Kakak Nur Diyana Imani dah 5 tahun

November 13, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

1 November lepas genaplah usia kakak Imani 5 tahun.. kejap jer anak dara tu dah besar.. dulu dia la buah hati ibu dan ayah sorg2.. tp skrg dah ada 2 org adik pun dia..

Skrg ni memang dah nampak sangat ciri2 seorang kakak.. dah pandai jaga adik baby.. bab angkat2 dan bagi baby makan dia paling suka nak buat tau..


Pastu dgn abam faris tu pulak, tu la kawan gaduh dan kawan baik dia.. kalau bergaduh mmg gaduh sungguh2.. tp kalau time malam, time ibu ayah dah tido, diorg lom tido lagi kan.. pandai dia jaga abam tu.. Mmg kalau mlm tu mcm perangai terus berubah jadi sayang menyayang ngan si abam tu.. hahaha.. time tu la boleh berlakon sama2 jadi mama ngan baby.. tolong layankan si abam tu nak makan..amik makanan..

Sampaikan berak kencing abang pun dia boleh tolong cucikan tau.. tp berak tu sekali je la.. tp bab salin pampers tu mmg dah mcm mak tiri gayanya kalau dia paksa si abam tu masuk bilik air tau.. ibu dia ni pun xdela sampai mcm tu sekali.. hahaha.. Bersungguh2 dia nak suruh abam masuk bilik air. Tp si abam tu pulak jenis x mau dengar.. org suruh masuk bilik air dia buat dekkk jer.. tu yg terjerit2 kakak tu nak suh dia salin pampers.. haha… kakak.. kakak…


Dari segi pelajaran pulak, so far kakak dah pandai mengira, membaca belum betul2 mahir lagi.. kena banyak lagi nak train dia sukukata.. memang nampak kecenderungan dia lebih pada kira-kira.. tahun ni dah tahun depan kena lebih gigih lagi mengajar kakak membaca.,. kalau x susah nanti bila nak masuk darjah 1.. tula, selalu sangat ponteng sekolah tahun ni.. hihi

Bab kerja rumah pulak, paling rajin tolong ibu basuh pinggan  mangkuk yg kotor.. lagi2 botol susu dia sendiri.. dah pandai dah basuh.. kadang2 time malam2 dengar bunyi bising2 kat dapur, rupanya tgh basuh pinggan.. nak tolong ibu katanya.. alhamdulillah.. rajin anak ibu.. tp kalau rajin mengemas mainan lagi ibu suka.. hihi..

My cheeky girl..

Anak dara ni sangat kuat potpetpotpet.. mcm mak joyah.. hahaha.. kalah ibu dia ni tau.. tapi ni la kawan ibu nanti.. kawan borak2 pasal girl2.. hahaha.. teman ibu shopping2?? hmm.. window shopping jer la.. hihi

Memandangkan masa 1 nov aritu kitorg tgh bercuti ke Kuantan, ibu x sempat nak belikan kek untuk kakak.. sbb dah janji nak belikan kek frozen.. so, weekend lepas order la kek choc moist frozen dr bakeri yg terdekat.. kek dia memang sedap sgt dgn topping choc yg tebal.. tp xleh makan byk2 sangat nnt muak.. hihi.. tp ai tetap suka okkk.. sape xnak makan topping tu pass kat ibu ye.. hihi..


Ok, back to kek frozen tu, ibu dilah order hari sabtu ptg.. amik ari ahad. Tetiba kul 2 lebih tu kakak ipar bagi pic kat  group whatsapp family, gambar tu dia kat kulai.. oo.. nak balik kg x bagi tau yerrr.. so apalagi, kelam kabut la ibu kemas kain baju.. nak balik sedenak jugak.. alang2 cuti sampai hari selasa kan… so boleh la celebrate besday kakak  ngan family in law..


Alhamdulillah.. kakak  happy dapat kek frozen.. ibu sebolehnya nak tunaikan apa shj impian anak2 tau.. anak happy ibu pun happy.. lagi happy bila dapat balik kampong jumpa tokma dan sepupu2 dia yg lain.. sampai time nak balik rumah sendiri pun dah susah nanti.. hihi

Nur Diyana Imani,
Ibu minta maaf jika selalu marah2 kakak..
Sebenarnya ibu bukan marah, tapi ibu tegur untuk kebaikan kakak..
Ibu nak kakak jadi anak yg baik dan solehah..
Anak yg berguna kepada bangsa  dan agama..
Walaupun masa  untuk ibu manja2kan kakak sangat singkat sbb kakak cepat dapat adik..
Tapi kakak tetap anak yg manja..
Semoga kakak Berjaya di dunia dan akhirat…
Diberi kesihatan yg baik sepjg masa..


Ibu, ayah, abam faris & baby Fattah anas sayang kakak sangat3 tau..


0 comments:

Fattah Anas,

Solid Food for Fattah Anas (6 months old)

November 12, 2015 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah.. bujang kecik dilah si Fattah Anas tu dah nak masuk 7 bulan setengah dah skrg ni.. bermula usia 6 bulan aritu, ibu dilah dah perkenalkan makanan pejal kepada baby fattah anas.. dan yg seronoknya baby fattah anas pandai dan suka makan.. 

Berbanding dengan kakak dan abg dia dulu, masa awal2 usia 6 bulan tu ibu bagi diorg makan, diorg memang refuse.. memang strunggle la bila nak bagi makan kat diorg.. sampai usia diorg  8 bulan gitu baru betul2 nak makan.. tu  pun kadang2 main2 jugak.. Memang berbeza sangat dengan fattah anas ni.. memang fattah anas ni jenis yg pemakan.. hope sampai ke besar la dia mcm ni..

Bila anak nak makan, secara automatiknya ibu pun lagi bersemangat nak bagi anak makan kan.. yg lagi penting nak masak sendiri makanan untuk anak2.. bukan makan yg instant or ready made.. semuanya homemade untuk anak tersayang...

Sekarang ni sehari fattah anas makan 3 kali. breakfast, lunch dan dinner.. makanan yg dilah bawakkan sama ada sama jer untuk sehari tu atau pun campur2.. dilah memang bekalkan 3 bekas terus pada babysitter.. so bila nak makan boleh terus panaskan je 1 bekas tu..

Biasanya dilah bekalkan bubur ke rumah babysitter.. bubur tu dilah masak tiap2 hari tapi time malam.. bukan pagi.. sebab pagi takut kelam kabut pulak.. so, malam tu dilah siapkan bekalan untuk keesokkan hari.. puri labu dan sweet potato biasa dilah buat lebih sikit untuk simpan.. kalau yg lain2 tu biasa buat untuk cukup2 jer..

Makanan kegemaran fattah anas, labu dan sweet potato.. yg ni paling laju dia makan.. tapi kalau yg lain pun laju jugak dia makan.. hihi.. dan biasanya dilah sediakan makanan tu pekat sikit.. tapi bila nak makan tu baru panaskan dan tambah sikit air untuk bagi cair sikit..

Oh ya.. dilah ikut 4 days rule tu ye.. try bagi makan 1 jenis tu 4 hari.. pastu try mix kan dengan makanan lain yg  dah pass.. kalau ok, baby xde masalah boleh la teruskan.. kalau tak ok stop la dulu.. so far semua jenis makanan yg dilah dah try ni semua nya dah pass dah..

 Ni antara makanan fattah anas masa usia 6 bulan..  













Nak share sikit tips makanan anak time travel. masa pergi bercuti aritu dilah just bagi baby fattah anas makan pisang sahaja.. nak bawak makanan dan masak2 leceh kan.. so on the way gi kuantan tu singgah beli pisang.. breakfast makan sebiji pisang.. untuk lunch dan dinner makan 2 biji pisang.. makan pisang shj tu pun bukan main laju lagi.. hihi..


So far ni je la yg sempat snap picture.. ada lagi beberapa menu lain yg dilah bagi tapi tak ambil gambar pun.. bukan nya sentiasa rajin nak amik gambar.. haha.. 


0 comments:

Aktiviti bersama family,

Short Vacation :: Swiss-Garden Beach Resort Kuantan - Day 1

November 11, 2015 Ibu Dilah 4 Comments

Assalamualaikum

Weekend 2 minggu lepas kitorg sempat pergi short vacation ke Kuantan Pahang.. Nak kata unplanned pun boleh jugak sebab tempat penginapan baru confirm sehari sebelum pergi.. date nak pegi pun last minit confirm sebab setiap minggu kitorg bizi je.. lagi2 2 minggu lepas ayah wan baru pegi out station ke taiwan seminggu.. so memang pening nak confirmkan date tu..

Kalau tak silap, ni merupakan percutian pertama kitorg untuk tahun ni.. hahaha.. sadis betul kan.. dah hujung tahun baru dapat gi bercuti ngan family.. so kira 1st holiday untuk baby fattah anas jugak la ni.. time merdeka aritu ada jugak berjalan ke sabak bernam, tp tu sebab nak attend wedding kawan dilah. Lepas majlis terus balik Melaka.. so kali ni baru betul2 rasa pegi bercuti la.. hihi

Tempat penginapan kami adalah di Swiss-Garden Beach Resort Kuantan. Actually, kitorg dapat voucher penginapan free di Swiss Garden ni.. expired betul2 2 november 2015.. tu yg last minit confirm nak pegi sbb kalau tak sayang voucher tu burn je kan.. tambahan pulak kitorg belum bercuti ke mana2 lagi tahun ni, so kira ambil peluang sekali la ni..

Ok.. dilah akan share kos perbelanjaan kitorg dari JB- ke Kuantan, review tempat makan dan resort ni sekali ok.. tapi bukan dalam 1 entry la...

Day 1 (31 Oct 2015)
- Kitorg bergerak dari Skudai tepat jam 10 pagi.. ngam2 masuk tol skudai tu 10 pagi.

- Perjalanan ke Kuantan mengambil masa 6 jam.

- Laluan
  Highway PLUS à Exit Yong Peng Selatan à Segamat à Muadzam à Rompin à Pekan à Kuantan

- Tepat jam 4 petang sampai ke Resort



Perjalanan yg jauh dengan bawa anak2 kecil memang sgt2 mencabar.. anak2 cepat boring.. dah tido, bangun tdo balik pun tak sampai2  lagi ke destinasi.. so memang kena tabah la mengadap ragam anak2.. gaduh baik, nak itu nak ini.. mcm2 oii ragam budak2 ni.. dgn baby lagi.. huhu



Masa nak register dan ambil kunci bilik sangat kejap.. kebetulan org pun tak ramai.. so kejap je la urusan amik kunci tu.. bila diberitahu yg bilik kitorg kat ground floor, dilah dah seronok dah.. mesti dekat ngan pool.. dan memang betul2 menghadap pool..wahhhh.. best nyeeee... hihi 



Awal2 tu kitorg lepak2 je kat dalam bilik.. ayah wan rehat2 tido kejap.. anak2 tak sabar nak masuk swimming pool sebab pool tu betul2 depan bilik kitorg.. hahaha.. memang syok arrr... sampai penat dengar budak2 ni berzikir cakap nak mandi.. nak mandi pool.. bertabah la nakkk.. hahaha..





Lewat petang dalam 6.30 petang ayah wan bawak anak2 jalan kat tepi pantai tapi baby Fattah Anas baru tido pulak.. tak dapat dilah nak  join sekali.. kalau tak dapat tengok matahari terbenam.. huhu..

Lepas magrib, kitorg siap2 nak keluar makan.. nama pun tepi pantai kan.. so memang banyak sangat restoren seafood.. dalam lingkungan 2 km dari resort ni boleh dianggarkan ada dalam 10 buah restoren seafood.. ntah2 lebih.. dilah tak kira betul2.. tapi kena pandai pilih tempat.. tempat makan 1st day kitorg tu memang sedap sangat. Tapi yg 2nd nite tu biasa2 jer..


Ok.. untuk dinner Day 1 kitorg makan di SARA THAI KITCHEN. Tempat makan ni sangat best.. tempat cantik dan luas, makanan sedap sangat dan service pun tip top, sangat cepat walaupun ramai org. Very recommended tau.. nanti dilah wat 1 entry untuk SARA THAI KITCHEN ni ye.. 

Malam tu anak2 tido awal sikit.. tido la berhimpit2 5 org atas 1 katil.. hahaha.. xpe, semua halus2, memang muat katil queen tu.. tapi kalau anak2 dah besar sikit nanti kena tambah extra bed la kalau pilih bilik mcm ni..

Ok.. tu cerita untuk 1st day.. nanti sambung 2nd day pulak ye.. byk gambar masa 2nd day ni.. huhu






4 comments:

Adik Baby,

WW46 :: Gaya Santai Fattah Anas Mandi Pool

November 04, 2015 Ibu Dilah 0 Comments


Assalamualaikum

Comel pulak tengok gaya baby Fattah Anas ni duduk dalam pelampung itik ni..
Santai jer kannnn..




Best nya kalau dapat relax macam ni tiap2 hari.. 
^__^


0 comments: