Short Vacation :: Swiss-Garden Beach Resort Kuantan - Day 2

November 18, 2015

Assalamualaikum

Ok.. jom kita sambung cerita hari ke-2 di Kuantan.. hari ni paling banyak aktiviti.. gambar pun banyak.. tapi tepek sikit2 je la kat sini ye.. tolong jangan muntah ye tgk gambar2 tu nanti.. hihi..

Day 2 (1/11/15)

9 am – start masuk swimming pool.. before tu bagi anak2 breakfast dulu.. tu pun kena paksa.. kalau ikut diorg memang nak kejar masuk pool jer.. pool ni memang mengadap matahari naik.. so pagi memang panas sikit la. Lagi diorg turun mandi dah agak lewat sikit kan..

Memandangkan hari sebelum tu x mandi pool lagi, so anak2 memang super excited.. baby pun sama tau.. masing2 seronok berendam dalam pool. Org pun tak ramai sangat, so mmg enjoy la anak2 mandi pool.




11.30 am – ajak anak2 naik bilik.. bagi diorg berendam dalam bath tub kejap then baru mandikan diorg.. bagi diorg makan sikit2.. tido kejap sebab dah penat main air.. masing2 berehat dan lepak2 dalam bilik jer..


1.30 pm – keluar makan.. makan kat kedai biasa2 jer kat tepi jalan.. makan ikan patin masak tempoyak.. boleh tahan sedap.. lepas lunch, kitorg terus ke Kuantan. Dari resort ke Kuantan dalam 13km jer tau.. ni kali ke 2 kitorg ke Kuantan. 2 thn lepas pegi time tu jalan2 kat bandar Kuantan time malam.. so x berapa nampak sangat suasana tu.. kali ni jalan siang baru nampak sikit.. hehe..

3.00 pm – Pantai Teluk Cempedak (PTC). Apa yg menariknya di sini??
Tempat ni adalah tempat fav anak2 muda dan family untuk beriadah dan bersantai bersama family. Selain ada pantai, ada jugak org jual2 toys dan makanan kat tepi pantai.. dan lagi satu daya tarikan di sini adalah monyet.. hahaha.. nak masuk ke kawasan pantai yg ke dalam sikit tu kena lalu jambatan.. jambatan sepanjang 1 km kot.. di sepanjang laluan tu memang banyak sangat monyet tau.. mula2 kitorg takut2 jugak.. tapi monyet2 ni jinak.. tapi kalau ada yg bawak makanan memang kena rampas la ngan monyet2 ni.. hahaha..






Pantai  PTC ni boleh tahan cantik jugak.. yg cantik tu sebab ada batu2.. bukan pantai yg landai jer.. so Nampak batu2 tu nampak cantik la…  haha..

4.15 pm – bergerak balik.. ingat nak lepak2 tepi pantai sambal makan keropok lekor.. tapi tempat yg kitorg singgah tu memang tak menarik langsung.. tempat tu macam medan selera menghadap pantai. Kalau tak silap nama tempat tu batu hitam. Service lambat.. keropok lekor dia pun tak berapa sedap.. huhu

5.15 pm – balik resort. Singgah beli keropok lekor lagi.. sebab rasa mcm x puas makan kat tempat tadi.. gerai dia betul depan swiss garden residence.. bukan resort tmpt kitorg tu tau.. keropok lekor kat situ boleh tahan sedap.


5.30 pm – sampai resort. Salin pakaian, terus pegi pantai… resort ni ada private pantai diorg sendiri tau.. so org memang tak ramai dan pantai nya bersih… cumanya time petang tu air tengah surut.. so nak ke gigi air tu agak jauh sikit.. dan tak ramai yg mandi manda kat pantai.. diorg lebih prefer mandi pool kot..




budak takut air laut.. hahaha...

1st time baby jejak kaki kat pantai..


Kakak bukan main seronok lagi nak mandi kat pantai.. yg abam faris pulak takut air pantai.. berlari2 dia bila air tu dating dekat kat dia.. hahaha.. last2 main pasir je kejap..  lepas jalan2 kejap kat pantai, kitorg pun terus ke pool.. mandi pool  lagi… yeahhhh.. anak2 memang  happy sangat..

7 pm – naik bilik.. tu pun bukan main payah nak ajak anak2 naik.. masing2 tgh syok berendam.. ayah wan pun sama je ngan anak2.. hahaha.. naik bilik, mandi2 rehat2 kejap.. sementara tunggu ibu ayah bersiap, Faris Zakwan ngan Fattah Anas dah tertido.. as usual, ibu dilah mesti org last dpt mandi..

8.30 pm – keluar gi dinner.. otw tu kakak Imani pulak tertido.. so time kitorg dinner tu anak2 tido dalam kete.. bawak baby jer.. pastu tapau makanan utk diorg.. nama tempat makanan tu x ingat pulak.. sebab makanan dia x berapa sedap kot.. hahaha.. tu sebab x ingat nama tmpt tu.. pastu org pun x ramai kat restoren tu..

9.30 pm – balik bilik.. aktiviti bebas.. layan anak2.. tengok tv.. malam tu dilah dapat tido awal sikit.. hahaha..

Ok.. nanti sambung day 3 pulak..

Ni link entry sebelum ni


You Might Also Like

0 komen