Short Vacation :: Swiss-Garden Beach Resort Kuantan - Day 3

November 27, 2015

Assalamualaikum

Jom sambung lagi cerita percutian kami ke Swiss-Garden Beach Resort aritu.. 

Day 3 (2/11/15)
8 am – kejut anak2.. ajak diorg mandi pool lagi.. kena turun awal sebab nanti nak kena naik awal.. tghari nak balik dah… masuk pool lagi untuk kali terakhir.. mandi la sampai lebam ye anak2.. haha





10 am – naik bilik.. mandikan anak2.. kemas2 barang lagi sikit..

11.30  am – check out. Urusan senang sangat.. just bagi card bilik.. tak sampai seminit settle urusan check out.. hahahaha… pastu amik2 gambar kejap.. tapi mcm biasa, masing2 susah nak bagi kerja sama.. so x dapat amik gambar 1 family.. sob..sob..



Strees nye nak amik gambar budak2 ni.. semua xnak bagi kerjasama.. tensi mak tau.. hahaha



12 pm – keluar dari resort.. bye bye swiss garden.. ada rezeki kitorg datang lagi.. hihi.. terus pegi makan dan cari keropok lekor untuk ole-ole.. kitorg makan tengahari kat restoren OH.. FATIMAH…betul2 depan resort tu.. keropok lekor dan keropok keping pun beli kat situ jugak.. boleh tahan sedap.. ada jugak jual sotong, udang & ikan goreng tepung..


12.30 pm – Mula kan perjalanan balik JB.. bye-bye Kuantan…

Mulanya nak ikut jalan masa kitorg dating.. lalu Muadzam – Segamat.. sekali kitorg dah tersalah masuk simpang lak.. sebab dah nampak signboard ke JB terus jer masuk simpang tu.. padahal jalan tu untuk laluan ke Mersing.. dah setengah jam kot jalan  baru perasan kitorg dah salah jalan.. hahaha..

Lepas check map, kitorg decide nak teruskan lalu Mersing jer.. sebabnya kitorg pun jarang sgt lalu situ.. kalau lalu pun malam.. so memang tak tau keadaan jalan tu.. so kali ni saje je nak try lalu mersing pulak time siang… so far ok la jugak.. balik tu kitorg singgah rumah MIL kat Sedenak.. Perjalanan ambil masa 6 jam utk sampai Sedenak.. tu dah termasuk benti 2 tempat utk beli kudapan dan jugak benti rehat / tido kejap kat mersing.

Laluan Balik
Kuantan à Pekan à Rompin à Mersing à Kluang à Sedenak à Skudai.

6.30 pm – sampai Sedenak
8.00 pm – Gerak balik Skudai
8.30 pm – home sweet home… yeahhhh

Alhamdulillah.. walaupun penat perjalanan jauh.. tapi rasa puas sangat dapat pergi bercuti dengan anak2 macam ni.. rasa happy sangat bila anak2 dan ayah wan happy.. masa ni la bonding time terbaik untuk anak2.. kita layan kan je apa yg anak2 nak.. bukan selalu dapat layan macam ni kan.. asyik busy ngan kerja jer.. InsyaAllah, lepas ni akan try luangkan lebih banyak masa ngan anak2.. anak2 dah besar kan, dah pandai komplen ibu asyik keje je.. hehehe.. okla.. daa...


Ni link entry sebelum ni

You Might Also Like

1 komen

  1. Tq for the post. Planning to go to swiss garden beach resort, Kuantan soon. Your post helps a lot.

    ReplyDelete