Breastfeeding,

Bila Breastmilk dah drop!!

December 09, 2015 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum

Sejak 2 minggu lalu susu ibu dilah dah drop sangat2.. tak tau sebab apa.. tengok tu, 2 botol ni hasil pam 2x tau.. pagi dapat tak sampai 2oz.. biasa time pagi la yg dapat byk..

  
nak kata period, sampai skrg lom period lagi utk kali ke2.. masa baby fattah anas 5 bulan stgh aritu dilah dah period.. pastu sampai skrg dia x mai2 lagi..

atau pun sbb pam dilah rosak.. so pam susu dah tak konsisten!!

atau sebab demand dah kurang dari baby fattah anas sbb baby lagi kuat makan skrg.. kat rumah babysitter minum 2 or 3 botol je sehari..


tp ntah kenapa dilah tak risau sgt.. maybe sbb baby jenis nak makan kot.. so kurang la risau tu..

dan maybe jugak Allah nak bg peluang utk habiskan stok2 ebm yg melambak dalam deep freezer yg tak bergerak2 tu.. maklum ler.. sejak 2 bln lepas dilah asyik guna fresh milk je utk hantar ke rumah babysitter.. so ebm tu tak bergerak2 la..

tapi walau mcmana pun.. dilah akan usaha utk increase balik susu dilah.. tak perlu sampai melimpah ruah.. cukup la untuk menampung keperluan fattah anas seharian.. tu pun dah cukup...

Semoga dilah dapat menyusukan baby fattah anas hingga 2 tahun.. aminnnn


You Might Also Like

1 comment:

  1. cuba buat power pumping. so far byk membantu. good luck

    ReplyDelete