JJCM :: East Meets West

December 02, 2015

Assalamualaikum

Alhamdulillah… kita dah masuk ke bulan yg terakhir dalam tahun 2015 ni.. bulan yg dinanti2kan sbb bulan ni bulan birthday, anniversary dan jugak bonusss… Yeaahhhh!! Harus la happy kan bila semuanya ni bergabung… hahahaha…

Ok2.. ni nak citer pasal kitorg JJCM 2 minggu lepas… disebabkan dah boring asyik terperap kat rumah jer, weekend tu ayah wan ajak keluar.. bila dah kluar jalan2 tu harus la JJCM kan.. tapi kitorg dah tak tau nak makan kat mana dahhh.. pikir punya pikir, jom la kita gi KILANG BATERI.. kan kat JB skrg ni tengah glamer ngan KILANG BATERI ni… tapi kitorg x penah lagi pegi sana..

Nape nama tempat KILANG BATERI?? Sbb lokasi tempat ni asalnya kilang bateri eveready.. so, sape yg x penah masuk kilang boleh la dtg tempat ni.. sbb bangunannya tak berubah dr kilang asal.. Cuma diorg renovate sikit2 utk dijadikan kedai2 jer..  Tempat ni memang happening la.. byk shoplot kecik2 gitu.. pastu food court dia pun byk gerai2 yg menarik jugak.. tapi ayah wan tak nak makan kat situ sbb crowded sgt kot.. dia mana suka tmpt crowded cam tu… so lepas round 1 kilang tu, kitorg pun keluar..



Dah keluar tu pikir lagi.. nak makan kat mana ye?? Sambal tu ayah wan still drive lagi kea rah kempas & taman impian mas.. kat situ ada kawasan baru naik.. tp kedai makan melayu susah nak jumpa.. tetiba dari kejauhan Nampak la 1 kedai ni, EAST MEETS WEST nama kedainya.. restoren baru bukak rasanya.. tengok mcm best jer.. so kitorg pegi la restoren  tu.. tp risau jugak mula2 sbb tak tau restoren melayu ke?? Halal ke? Tapi bila sampai , alhamdulillah, restoren melayu.. meh la kita try makan kat sini..




Suasana kedai ni agak menarik.. disediakan  playarea untuk budak2 bermain.. makanan pun boleh tahan sedap dan harga pun tak mahal sgt.. tapi maybe diorg perlu buat lebih promosi untuk tarik minat org datang ke restoren diorg.. sbb sayang kalau makanan sedap, tempat ok tp org tak tau kan…

Jom tengok apa yg kitorg order haritu..

Ayah Wan order set promotion yg ni..

antara set promotion yg ditawarkan..

ni ibu dilah punya order.. chicken grilled

ni lamb chop ayah wan..

garlic bread + mushroom soup..

air kedondong asam boi

abam kacau adik

aksi baby fattah anas..

InsyaAllah.. lain kali boleh datang restoren ni lagi..
^__^



You Might Also Like

0 komen