JJCM : Restoren Kari Kambing 40 Hari

January 07, 2016

Assalamualaikum

Dah lama tak share citer jalan-jalan cari makan kan.. haha.. meh dilah nak share 1 tempat makan yg best kat area air hitam – yong peng.. tempat ni boleh tahan glamer jugak la.. bertambah glamer sbb restoren ni boleh Nampak dari tepi highway PLUS area air hitam, johor..


Baru-baru ni kitorg pegi makan kat sini.. teringin nak makan kat sini sbb selalu bila balik Melaka nampak signboard KARI KAMBING 40 HARI ni kat tepi highway.. so memang teruja la kan.. lagi2 tengok kete banyak je kat restoren tu kan.. mesti sedap bila ramai orang kan.. so, time maulud nabi last year kitorg singgah makan sini masa otw nak balik kg nenek ayah wan..

Nama restoren : Restoren KARI KAMBING 40 HARI
Lokasi : tepi highway PLUS area Air Hitam – Yong Peng
Sebelah  kiri  (dari JB) @ sebelah kanan (dari KL)
Keluar ikut EXIT AIR HITAM @ YONG PENG SELATAN
Masa Operasi : 7.30 am – 3.00 pm

Menu kat sini tak banyak.. nasi arab ngan kari kambing / ayam ngan roti canai je.. tp kalau dah pegi sini kompem la nak makan nasi arab ngan kari kambing tu kan.. pastu ada pilihan nak order dalam dulang (utk 4org makan) atau kat pinggan utk sorang makan. Portion dalam pinggan yg sorang makan tu pun kira banyak jugak lauknya tau..

Ni harga menu kat situ;


Set  1 Dulang
Nasi Arab + Kari Kambing / Ayam
RM 45 / dulang
FREE 5 gelas air

Set 1 pinggan
Nasi Arab + Kari Kambing / Ayam
RM 12/pinggan


So aritu kitorg order 1 dulang terus.. hahaha.. walaupun masa 1st pegi tu Cuma kitorg je (2 dewasa + 2 kanak2) tp tetap order dlm dulang. Sebabnya kitorg kalau makan nasi arab memang nasi tu akan  order lebih.. tambah 1 pinggan cam tu.. sbb budak2 ni mmg suka makan nasi arab jugak.. Cuma kambing tu je la yg x abis makan.. x larat nak abiskan.. hahaha

Masa 2nd time, kitorg gi ngan MIL ngan SIL sekali.. so kira makan 4 dewasa + 2 kanak2.. kitorg order 1 set dalam dulang nasi arab + kari kambing dan 1 set dalam pinggan nasi arab + ayam.. Alhamdulillah.. abis tau.. dah sedap sangat mesti  habis kan.. dah sedap  murah lak tu.. dah tu kalau beli set dulang ada free air 5 gelas lak.. air boleh pilih, sirap, oren, anggur dan mcm2 lagi.. tak ingat dah air apa..


So sape2 yg teringin nak makan nasi arab ngan kari kambing 4o hari ni boleh la singgah makan kat situ.. org memang sentiasa ramai.. dah lebih pukul 3 pm pun masih ada yg datang.. riders pun ramai yg singgah situ.. lagipun dekat je.. kuar tol air hitam tu dlm 7km je sampai situ..

Okla.. tu jer citer JJCM kita utk episod pertama tahun 2016 ni.. hahaha.. sehingga bertemu lagi.. bye...






You Might Also Like

0 komen