JJCM : SARA THAI RESTAURANT

January 15, 2016

Assalamualaikum

Dah lama sangat tertangguh nak share pasal SARA THAI Restaurant ni.. so sebelum terlupa meh kita review sikit la.. actually ni citer masa kitorg bercuti ke SWISS GARDEN BEACH RESORT AND SPA KUANTAN  bulan Nov last year..citer dah basi la ni.. hihi.. tp tetap nak bagi review jugak sbb tempat ni mmg best.. haha..

Area Swiss Garden  ni memang banyak kedai makan seafood.. so kalau korang gi Swiss garden ni jangan risau la pasal tempat makan.. memang banyak sangat.. semua dekat2 jer around 5 km jer.. memang dekat sgt kan.. so bila dah banyak tu kena la pandai2 nak pilih kan..



Mulanya rambang mata jugak.. pusing 2, 3 kali jugak sbb tak tau nak pegi restoren yg mana.. last2 kitorg gi ke SARA THAI RESTAURANT ni.. banyak sebab yg kitorg decided pilih restaurant ni.. (ni sebelum tau pasal masakan la)
1. Tempat parking kereta yg banyak
2. lanskap restoren yg menarik walaupun baru tengok dari luar.
3. ramai pengunjung

Review selepas makan di restoren ni
1. Makanan yg sangat sedap
2. Service yg cepat dan pantas
3. Harga yg sangat berpatutan
4. Tempat duduk yg banyak dan selesa
5. Dekorasi yg menarik.


time kitorg datang tu awal lagi.. so org lom ramai.. tp lepas kul 8 jer dah ramai orang.. huhu


Hujung tu tempat pilih ikan dan seafood.. mahap ler gambor blurr sesangat.. time ni tengah layan baby.. si abg dah tido atas meja.. ayah wan tengah makan dulu...

Ok.. Jom kita tengok apa makanan yg kitorg order masa tu.. ada nama makanan ingat2 lupa sbb tak catat pun.. hahaha..


- Tom yam thai

- Ketam masak telur asin

- Ayam masak apa tak ingat tp mmg best sgt..

- udang masak apa pun tak hingat jugak.. haha..
tapi mcm sambal udang petai la..

air order air buah2an...

total makan ni dalam RM60++ kalau tak silap.. 
ampunnnn.. dah tak ingat sangat sbb dah lama... huhu
tapi yg wat lebih tu harga ketam tu jer la.. tp rasa still murah lagi.. 

So korang yg nak ke kuantan tu boleh la try makan kat sini.. dijamin sedap dan halal...










You Might Also Like

1 komen

  1. sara thai memang sedap..wlpn org kuantan xpnh lg pegi yg cawangan yg ni..deco yg mnarik!

    ReplyDelete