'Anak Peranakan'???

January 27, 2016

Assalamualaikum

Pagi semalam masa hantar baby ke rumah babysitter, nenek tu bgtau yg anak dia panggil fattah anas ni Shah Rukh Khan.. hahaha.. 

Pastu terus teringat.. dulu masa kakak imani kecik2 pun babysitter dia ckp orang ingat kakak imani ni 'anak peranakan'.. hahaha.. siap anak babysitter tu panggil kakak imani ni kajol lagi tau.. hahaha..


 Maklum ler anak2 ni tak pakai qu puteh.. tu yg jadi 'anak peranakan'.. kalau pakai qu puteh mesti org cakap baby ni ada 'mixed' ke? Hahaha.. Kalau abg fais zakwan tu mungkin org boleh ckp 'anak mixed' sbb kulit cerah.. yg dua beradik ni pulak jadi 'anak peranakan' sbb kulit tak berapa nak cerah...kira anak mami la ni..  huhu

Walaupun skrg ni tengah demam dilwale.. tp ibu x tengok pun lagi citer tu.. sbb ari2 dah tgk 'shah rukh khan' & 'kajol' depan mata ni hah.. kelass kannn... ada anak hindustan... hahaha..


 Mana tak tumpahnya kuah kalau x ke nasi.. kalau dah tokbah nya org cakap 'orang arab', cucu nya pulak 'anak hindustan' hahahaha...

Hurmmm.. sama tak fattah anas ngan kakak imani time kecik2 dulu?


Sama kannn.. Dua beradik ni jenis mata bulat dan besar.. kalau faris zakwan jenis mata sepet.. hihi..

Tak kesah la org nak cakap diorg ni mcm anak peranakan ke anak mixed ke.. yg penting diorg ni pure jawa.. atok nenek diorg semuanya jawa... hahaha.





You Might Also Like

4 komen

  1. Tang mata lain sikit..fatah more kpd hindustan ni..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. pandangan mata lain sikit.. tp dua2 jenis mata bulat besar.. hihi.. fattah lebih hindustan ye anis.. hihi

      Delete