Aktiviti bersama family,

Jalan-jalan shopping baju raya

February 11, 2016 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Arini dilah baru start naik keje lepas cuti CNY.. naik arini dah start ramai org keje.. kalau semalam opis memang xde org sangat.. ni mana ofismate yg Chinese pun lom naik keje lagi.. tu yg aman sikit.. hihi

Hurmmmm.. cuti panjang korang ke mana?? Dilah cuma balik Melaka 2 hari.. pastu dah balik JB balik sbb ayah wan nak start renovate rumah belah dapur belakang tu.. semalam nak sambung wat keje lagi tapi hujan pulak.. pastu nak gi beli barang kedai pun banyak yg tutup lagi.. last2 bawak anak2 keluar jer.. kesian diorg boring asyik duk kat rumah jer.. huhu..

Bincang2 nak gi mana?? Ayah wan tanya, “skrg ada sale lagi kan??” Dila jawab la,” ada kot”.. tetiba dia balas, “JOM shopping baju raya…” Wahhhh… jarang org laki ajak kite shopping ni.. biasa mak2 je yg bersemangat nak gi shopping.. so apa lagi, org dah ajak kite on jer la… hihi..


Mari la kita pegi shopping baju raya kat Angsana.. kat situ banyak pilihan baju t-shirt dewasa dan baju budak2.. tapi nampaknya yg terlebih shopping tu apaknya.. hahaha.. ayah wan dapat beli 4 helai t-shirt.. fuhhh… biasanya baju raya dia yg paling last sekali beli.. tp tahun ni dah siap beli awal2.. tinggal beli jeans jer nanti..


Baju anak2 pun dapat la beli sikit dulu sbb anak2 dah meragam.. kakak dapat sehelai yg dia pilih sendiri.. abg & adik dapat sorang sepasang dan adik dapat beli t-shirt lebih..okla tu.. nanti beli la sorang 2 pasang lagi.. lebihkan t-shirt budak2 jer..


Kebetulan pulak masa balik Melaka last week dilah beli kain ela untuk buat baju kurung.. so lepas beli t-shirt tu beli kain ela untuk buat baju melayu la pulak..  baju melayu ayah wan memang kena tempeh sbb dia tinggi dan kurus, susah nak beli yg ready made.. semuanya tak kena nanti.. takde size.. so tempeh jer la… so, gi kamdar, jumpa kaler yg berkenan terus beli.. senang citer.. takyah nak gi jakel.. malas nak survey banyak tempat..


Dah ada kain, weekend ni boleh gi tempah kat tailor.. yela, nak tempah ni kena awal2 kan.. karang lambat2 tailor dah tak nak amik tempahan lagi.. jenuh la nak cari baju melayu nanti.. hihi.. lagipun, tahun ni semangat sikit.. anak2 bujang dah boleh pakai baju melayu sama cam ayah wan.. time raya tu pun baby Fattah anas dah 1thn 3 bulan, dah sesuai la pakai baju melayu.. alahai.. terbayang baby jalan terkedek2 ngan baju melayu… mesti comel kannnn… hahahahaa.. ehhh.. tetiba tak sabar nak raya… hihi…


Rasa lega pulak bila dah mula start wat persiapan baju raya ni.. nanti takde la kelam kabut kan nak gi cari baju.. mcm dilah last year xde tempah baju kurung, so memang kelam kabut nak beli online.. walaupun banyak pilihan tp harga boleh tahan jugak la.. ada yg berkenan size pulak takde.. so tahun ni wat persiapan awal la..tak nak last minute cari baju raya.. hihi..

Ok.. tu jela citer kitorg cuti raya cina ni.. xde berjalan ke mana pun.. tp masa tetap terisi ngan aktiviti.. hihi



You Might Also Like

0 comments: