Aktiviti bersama family,

Pengalaman anak2 1st time tengok movie :: BOBOIBOY THE MOVIE

March 17, 2016 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Sepanjang ibu dilah dan ayah wan berkawen, tak pernah lagi kitorg kuar tengok wayang.. last tengok wayang pun sebelum kitorg kawen dulu.. zaman cintan cintun dulu.. hahaha.. tu 6 tahun lepas.. kalau tengok movie pun mesti citer2 aksi.. takdenye citer2 melayu or romantik2 or citer kelakar.. mesti citer ganas2 dan aksi2 je yg menjadi pilihan ayah wan..

Bila dah kawen kadang2 teringin gak nak tgk movie, tp kesian lak kat budak2.. tak kan nak tinggal.. tak mungkin ok!! Ke mana kitorg pegi pun mesti angkut semua anak2.. takde nak tinggal2.. lagi2 kitorg tinggal jauh dari family.. kalau dekat ngan MIL tu pun tak sampai hati la nak tinggal anak2.. nakal mcmana pun, aktif mcm mana pun mesti bawak jugak.. so mmg tak la nak tgk movie tu.. lagi2 kalau ciiter aksi2 ni kan.. tak nak la expose kat anak2 citer2 ganas ni..

Skrg ni kan tgh hot citer BOBOIBOY THE MOVIE.. selalu jer kuar kat tv iklan dia kan.. anak2 ada tunjuk2 jugak. .tp diorg tak tau yg tu movie, kena tgk kat panggung.. yela, mana penah ibu ayah bawak tgk wayang kannn.. ingat citer tu kat tv jer..


So nak dijadikan citer tetiba ari sabtu lepas ayah wan cakap jom bawak anak2 tgk citer BOBOIBOY… ehh…macam best jer.. iyela, ayahwan kan.. mana la nak tengok citer2 mcm tu kat cinema.. tp bila dia dah offer, of cos la I teruja ok!! Hahaha.. mak yg over kan… tp masa kitorg kuar tu tak cakap lagi ngan anak2 yg nak bwk diorg gi tgk citer boboiboy..

Kitorg gi tengok kat AEON KULAIJAYA..kalau ikutkan dilah dah boring gi aeon tu.. ehh dekat sgt kot ngan opis..slalu gak makan situ.. tu yg dah boring.. tp sbb kat situ ada cinema, okla, bawak budak2 jalan kat situ.. so masa nak gi beli tiket tu baru la cakap kat kakak yg kita nak tengok citer boboiboy.. ehhh.. teruja betul budak2 tu…



Sementara nak movie start, kitorg gi makan dulu.. time makan tu bgtau la kakak sikit2 pasal cinema tu mcmana.. ada tv besar.. tak boleh bising2.. tak boleh berdiri2.. tak boleh main2..haha.. kasi gambaran la sikit kat diorg supaya diorg boleh behave dalam tu nanti..






Alhamdulillah, masa tengok movie tu, anak2 boleh dikatakan behave jugak.. sbb kalau ikutkan diorg ni jenis tak leh duduk diam.. si abg faris mmg diam jer tgk citer tu.. si kakak jer mcm ada jakun sikit.. hahaha.. kejap bangun sejuk la.. kejap berdiri tengok belakang la.. kejap ckp tak selesa la.. ehhh.. mcm2 pulak.. tp xdela sepanjang masa mcm tu.. kejap2 je.. adik baby pun sgt behave.. 45min awal dia pun tengok citer tu jugak.. tak nangis langsung.. then, dia mula gerak2 tak selesa kot.. so dilah menyusukan dia then dia tido.. dekat nak habis citer baru dia bangun balik…


Ok.. secara keseluruhan kami bagi 5 bintang utk citer BOBOIBOY THE MOVIE.. citer best sgt… kagum dengan hasil animasi anak tempatan.. mcm citer international gak.. anak2 pun happy sgt… ayah wan cakap lepas ni boleh la bawak diorg tgk movie lagi.. InsyaAllah, kalau ada citer yg sesuai boleh bawak anak2 tengok wayang lagi…


You Might Also Like

0 comments: