Check Up Fattah Anas @ 1Y3W

April 26, 2016

Assalamualaikum

Semalam bawak baby fattah anas pegi check up 1 tahun..ehh.. dah setahun pun baby lagi ke?? hihihi.. baby la jugak selagi tak dapat adik lagi kannnn .. tettttt.. ^___^
sebenarnya, check up ni dah delay hampir 3 minggu.. masa appointment asal tu kitorg balik melaka.. then nak pegi lepas2 tu pun asyik la ada hal jer.. this week baru la sempat nak pegi..



Alhamdulillah.. fattah anas membesar dengan baik.. walaupun bukan dari kategori chubby or bambam, tapi fattah anas sentiasa sihat dan aktif.. dan sangat kuat makan.. tak padan dengan kurus budak kecit tu.. tp selera besar ko.. hahaha... badan jer slim tp tekak besar.. 



Semalam timbang berat pada usia 1 tahun 3 minggu, berat fattah anas baru 8.1kg.. alhamdulillah.. boleh la tu.. nurse pun cakap berat dah ok, tak masuk line kuning lagi.. hahaha.. kalau tak before this asyik la duk dalam line kuning tu.. huhu.. tinggi lak dah 72cm.. kira bmi ideal la tu.. kuikuikui...



Sejak dapat kaki ni, memang lagi tak reti duk diam.. tau2 jer hilang dari pandangan mata mak apak dia.. tau2 dah pegi dapur... kalau pintu grill terbuka dah keluar rumah dah.. memang pantas sgt budak kecik ni.. pastu kalau kat dapur tu mula la nak menyepah barang2.. abih semua tippuware, periuk belanga yg ada kat rak bawah2 tu dia angkat.. semua terabur kat lantai... stress mak tau...hahaha



Selain menyepah periuk belanga kat dapur, hobi budak  kecik ni skrg suka tarik rambut.. slalu yg jadi mangsa dia kakak dan abg dia la sape lagi kan.. ibu dia kadang2 jer.. kadang2 kesian tgk kakak ngan abg kena tarik rambut.. mula la menjerit2 abg tu bila adik tarik rambut dia.. hahaha.. tp nasib baik abg x balas balik.. tp kadang2 kalau adik taknak lepas, bila abg dapat lepas kan tangan adik, dia balas jugak adik tu.. nanti bila ditanya nape abg buat adik, dia jawab


"Abang tak wat fattah anas dulu.. fattah anas tu yg arik ambut abg dulu.. pastu abg wat ler camni kat adik.." sambil wat gaya tepuk2 adik.. haha 


Nak marah lebih2 pun tak boleh sbb dah abg pun sakit kena tarik rambut ngan adik kan.. cuma nasihat kan dia baik2 jer la.. ehhh.. sakit tau kalau adik tarik rambut.. jari dia mmg cengkam rambut betul2.. lagi2 kalau rambut pompuan kan panjang sikit, mmg sakit la rambut ibu ngan kakak kena tarik. rambut abg pendek sikit, kurang sakit kot..  huhu




Lagi 1 skrg ni dia dah pandai nak memanjat2 sofa dan meja yg tinggi.. sblm ni sofa tu dia boleh panjat kalau ada bantal bawah sofa tu.. or panjat dari ibu ke ayahwan.. tp skrg ni tempat2 yg tinggi pun dah boleh panjat tau.. bila dah panjat tu, confirm la dah boleh mencapai benda2 yg kita dah simpan kat atas2 tu.. geram pulak tengok bila dia mencapai2 dah tarik semua barang ke bawah.. hahaha.. sabo jer la nak oiii... 


Gambar-gambar atas ni semua amik masa pegi check up... tak reti duduk diam budak kecik ni.. asyik berjalan sana sini.. panjat2.. mulut bising jer dalam klinik tu.. huhu.. xpela dikkk.. tu tandanya adik anak yg bijak dan sihat kan... alhamdulillah....


You Might Also Like

1 komen

  1. my daugther sekarang 1 year 5 month. lebih kurang je lah kan dorang. seronok tengok dorang membesar ye

    ReplyDelete