Botol Susu Besi,

Botol Susu Besi @ Stainless Steel @ Thermal

May 24, 2016 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Dah lama tak update pasal Botol Susu Besi kan.. alhamdulillah, sambutan terhadap botol susu besi ni amat2 menggalakkan tau.. dah ramai ibubapa yg bertukar kepada botol susu besi ni.. ada yg repeat order 2,3 kali.. order untuk adik-beradik sekali..


Apa yg bestnya dengan botol susu besi ni sampai ramai yg nak bertukar pada botol susu ni???

  💖 MENJIMATKAN 💖
✔ Jangka hayat botol yg panjang. Boleh tahan sehingga 5 tahun atau lebih. Tidak perlu menukar botol setiap 6 bulan.
✔ Hanya perlu tukar puting sahaja dan kebanyakan putting yg sedia ada di pasaran sesuai dan sepadan dengan ‘ring’ botol susu besi..
✔ boleh dijadikan botol air serbaguna dengan hanya menukar putting kepada aksesori straw top, drink top atau handle set.

💖 SELAMAT 💖
✔ Bebas daripada bahan kimia (BPA free), PVC, Phthakate – Tahan calar (scratch resistance), sisa makanan / bakteria sukar  terperangkap/tersembunyi.
✔ Tidak terhakis / rosak / rapuh pada proses pemanasan atau penyejukan.

💖  PRAKTIKAL 💖
✔ Tidak pecah jika terjatuh
✔ Mudah dibersihkan (susu tidak mudah melekat)
✔ 100% boleh dikitar semula.



[6 SEBAB KENAPA WAJIB GUNA BOTOL SUSU BESI]

1. Kurang Risiko KANSER
✔ Tahukah anda plastic antara penyebab kanser?
✔ Bahan stainless steel 304 merupakan bahan yg 100% tiada risiko kanser.
✔ BPA Free

2. Bakteria ‘Resistant’
✔ Bakteria tidak boleh hidup pada permukaan stainless steel.

3. 100% Bebas Bahan kimia dan Toksik  Berbahaya.
✔ Plastik sangat-sangat JAHAT bila bertindak dengan air panas tetapi tidak bagi stainless steel.

4. Alternatif TERBAIK Selain Botol Susu Plastik dan Kaca
✔ Botol sisi plastic mudah terdedah punca penyakit kanser, kena tukar dengan kerap dan kotoran mudah melekat serta susah tanggal pada botol.
✔ Botol susu kaca mudah pecah dan tak tahan lasak.

5. Menjimatkan
✔ Boleh digunakan lebih daripada 5 tahun.

6. SAYA SAYANG ANAK LEBIH DARIPADA DIRI SENDIRI
✔ Semua ibu-ibu di dunia ini sayangkan anak, jadi sudah pasti nakkan yang terbaik untuk anak. “ Produk ini direka khas untuk golongan seperti anda”.


[6 PERKARA WAJIB TAHU]

Soalan-soalan lazim yg kerap ditanya oleh customer mengenai botol susu besi.

1. Botol rasa panas tak bila baby pegang?
❌Tidak!! Sama macam fungsi thermos air yg anda guna skrg.
✔ Jika botol susu normal yg tiada fungsi tahan panas, kepanasan dapat dirasai daripada luar.
       
2. Tak Berat ke botol susu ni?
❌ Tak berat. Sekitar 195g – 250g sahaja.

3. Boleh tahan berapa lama?
 ✔ Lebih dari 5 tahun. Cuma perlu tukar putting sahaja. JIMAT banyak kan?? Dan boleh dijadikan botol air serbaguna dengan menukar aksesori puting kepada ‘straw top’, ‘drink top atau 'handle set.'

4. Sesuai tak dengan putting anak saya sekarang?
✔ Botol susu ini sesuai dengan kebanyakkan jenis putting standard wide neck dan narrow neck yg sedia ada dipasaran.
✔ Tak sesuai untuk putting jenis Avent Natural mahupun Tommie Tippee.



5. Tak sama ke dengan botol susu buatan China?
 ✔ Kami hanya menjual Botol Susu Stainless Stell bergrade tinggi iaitu Grade 304.
✔ Quality dikawal selia dengan ketat oleh pembekal kami di USA.

6. Macam mana nak order?
✔ Anda hanya perlu whatsapp +6012-7275531. ‘Consultation’ secara percuma akan diberikan kepada anda.

SPECIAL ANNOUNCEMENT!!


Penjualan botol susu jenis NORMAL dan TERMAL (NARROW NECK) brand ORGANICKIDZ telah DIBERHENTIKAN buat sementara waktu di atas sebab-sebab yg tak dapat dielakkan dari pihak supplier. Ramai yg ibubapa yg mencari botol narrow neck skrg ni tapi maaf sangat, botol narrow neck tak dapat restock buat masa skrg.


Next entry dilah akan share SPECIAL OFFER sempena menjelang bulan ramadhan tak lama lagi.. tunggu ya..









You Might Also Like

0 comments: