Cerita Hari Guru!!

May 20, 2016

Assalamualaikum

Hari Isnin hari tu kan 16 Mei Hari Guru.. tapi kakak Imani takde bawak apa2 pun pegi school.. actually dia tak tau pun ada Hari Guru.. Hari ahad tu konon2 nak bawak kakak gi cari hadiah utk cikgu dia.. tp hujan lebat pulak.. so tak jadi la nak keluar..

Hari Isnin tu pegi la sekolah mcm biasa.. Cuma pesan kat kakak ucap la ‘Selamat Hari Guru’ kat cikgu.. sekolah kakak pun takde la buat sambutan sangat pun.. xde pun pesan ada nak wat hari guru ke apa.. tunggu jugak kot2 semalam ke arini cikgu bgtau, tp xde jugak.. xpela..



So balik sekolah hari Isnin aritu, mcm biasa borak2 la ngan kakak masa dalam kereta..

Kakak  : tadi kat sekolah, kwn2 ada bg cikgu hadiah.. kakak nak bagi cikgu hadiah jugak la..
Ibu :  Kakak nak bagi hadiah apa kat cikgu?
Kakak : ala.. bagi la bunga ke, coklat ke, pen ke.. hah..mangkuk pun boleh..
Hahaha.. mangkuk pun boleh ye kakak..
Ibu : OK.. nanti kite pegi cari hadiah utk cikgu ye..
Kakak : yeahhhh.. kakak suka.. kakak suka.. terima kasih ibu…
Melting ibu tau….


So, al kisahnya pegi la kedai serbaneka.. ingat nak DIY sendiri something special.. tapi takde masa pulak nak buat nanti.. nak pikir idea lagi.. so, cari jela benda yg dah siap.. then buat kad sendiri..

So.. ini la hadiah yg kakak dan abg bagi kat cikgu diorg.. kad buat sendiri.. ibu ajar nak tulis apa.. then kakak tulis sendiri..


Abg tu pulak ibu pegang tangan dia, bantu dia tulis.. dia tak pandai tulis lagi.. huhu..



SELAMAT HARI GURU kepada semua guru-guru.. yg pernah mengajar dilah secara lansung atau tidak langsung.. kepada cikgu anak-anak dilah pun terima kasih banyak2.. sungguh tak ternilai jasa mereka pada kami..  iyela, kalau dilah sendiri nak mengajar anak2 ni memang stress.. tp cikgu2 sanggup mengadap kerenah anak2 ni kan… really appreciate it…


You Might Also Like

0 komen