Faris Zakwan Demam Pulak

May 26, 2016

Assalamualaikum

Malam tadi faris zakwan demam panas. so pagi ni dilah half day. sebab pagi ni faris dah tak demam lagi.. half day tu pun sebab nak cover tido malam tadi yg tak lena dan asyik berjaga shj.. 

Actually, semalam masa bangun pagi, si kakak yg rasa dedor.. faris ok jer.. tp lepas mandi dia tido balik.. maybe time tu dia dah start lesu kot.. tp dilah hantar pegi sekolah mcm biasa sbb kakak pun dah cergas lepas mandi..

Tapi bila ambik dari sekolah petang tu, badan faris zakwan pulak yg panas.. kakak ok jer.. memang sepanjang malam tu dah rasa panas 38 ~ 39 oC. Faris pun tido awal.. sebelum dilah tido, dilah lap2 badan dan kepala dia.. letak tuala basah dalam baju faris.. biar turun panasnya..


Pukul 2am ++, faris merengek.. bangun.. cakap nak air kotak.. so dilah bagi dia minum.. minum sikit je air kotak coklat tu. .then dilah suruh dia makan ubat demam.. basahkan tuala semula.. then suruh dia tido..

Alhamdulillah.. pagi tadi bangun faris dah tak panas lagi.. tp dia lesu.. mula2 ingat arini tak nak pegi school.. tp kat sekolah ada sambutan hari jadi berkelompok.. kakak nak pegi sekolah.. so alang2 dah sihat sikit, dilah bagi la diorg pegi sekolah.. tp pegi tengahari.. pagi tu bagi dia tido puas sikit sbb malam tido tak lena..

Skrg dah musim demam balik kot kan.. sbb kat sekolah budak2 tu pun cikgu diorg cakap bersilih ganti anak2 demam.. hope balik nanti masing2 sihat la...  kesian kalau budak2 ni tak sihat kan.. macam kakak tu dah bape hari batuk2... cian dia.. 


You Might Also Like

1 komen

  1. paling risau kalau anak demam. lagi lagi tengah malam.

    ReplyDelete