Aktiviti Kami di Lotus Desaru Beach And Spa Resort

June 10, 2016

Assalamualaikum

Nak sambung citer pasal weekend gateaway ke Lotus Desaru Beach Resort aritu.. takut kang peram lama2 entry ni jadi busuk lakkk.. hahahaha..

Kitorg sampai Desaru around 1 tghari.. tp check in kul 3 ptg.. so jalan2 cari makan dulu area desaru tu.. sebelum sampai resort tu ada banyak shop lot.. so, pegi jer la area tu.. dulu xde pun shop lot tu.. skrg dah meriah dah…

Around 3pm kitorg check  in.. time tu org dah start ramai.. tp nasib baik lobby tu besar dan banyak tempat duduk.. so xdela rasa penat menunggu..  cepat jer nombor naik.. oh ya, masa check in tu kena deposit RM200 kalau x silap.. time check out tu nnt dia pulangkan balik..

Bilik kitorg dekat blok B. dekat sangat dengan water park.. tp tak mengadap waterpark tu la.. betul2 dekat ngan lif.. yeahhh.. senang hidup kan… suite ni boleh tahan luas jugak la utk kitorg 5 dewasa + 3 kanak2.. aritu dilah dah review bilik kat  SINI ye..

Nak turun mandi rasa mcm awal lagi.. cuaca pun panas.. so lepak kat bilik dulu.. ayah wan siap tido lagi.. budak2 bagi mandi kat bath tub.. suka la diorg… lebih kurang kul 5 lebih sikit baru kitorg turun waterpark..

Dilah bagi chance ayahwan mandi ngan anak2 dulu.. dilah xnak basahkan baju dulu sbb tunggu MIL and SIL sampai.. nak pass card utk masuk bilik.. so dilah layan baby main2 air dulu.. Fattah anas ni memang suka betul main air.. paling senang nak mandi antara 3 beradik tu.. dilah perati jer dia main air sorang2.. berani tau dia jalan sendiri pegi kat air tu.. x heran pun kat ibu..







Area yg kitorg lepak ni best.. sebab kat situ ada coconut yg akan tumpahkan air dia bila dah penuh.. adess.. apa nama benda ala tu pun x tau nak sebut.. tp bentuk coconut la.. hahaha.. bila air dlm coconut tu dah nak penuh, ramai la org datang berkumpul kat bawah tu.. sbb nak kena tumpahan air tu.. hahaha.. lepas air dah tumpah nanti kosong balik area tu.. hahaha.. kat situ jugak ada gelongsor air utk kanak2 dan air pancut.. baby suka main kat sini..


Sebelah area ni ada kolam utk budak2 pulak.. ada playground sekali kat situ.. memang seronok la budak2 main air sambil main playground.. then sebelahnya lagi ada kolam besar yg dalam.. selain dari tu ada ‘sungai’ air jugak kat situ.. ala.. camne ekk nak explain.. dia mcm bentuk sungai.. air dlm tu akan tolak badan kita.. then ada beberapa tmpt ada kolam kecik sebelum sambung balik sungai tu.. ala.. nasib la korang paham ke tak.. nak tunjuk gambar pun xde sangat.. hahaha..

Jom layan gambar jer..








Malam tu kitorg makan makanan yg MIL bawak.. makan dalam bilik jer.. tp lepas tu kitorg keluar.. misi nak cari durian.. kat area shop lot yg dilah ckp tadi tu ada org jual durian.. amik ko, makan 3 biji jer tp dekat RM100.. huhu.. rasa xdela best sangat.. boleh la setakat nak lepaskan mengidam makan durian.. hahah


Keesokan harinya, kitorg breakfast kat Restoren Teratai.. breakfast ni dah include dalam harga bilik.. kitorg just tambah breakfast utk sorang dewasa shj.. sbb bilik tu utk 4 dewasa shj. Harga kalau tak silap RM20 ke RM30.. sori.. dah lupa sgt.. huhu.. pilihan makanan banyak.. sape larat makan ler banyak2.. hahaha..



Lepas breakfast konon2nya kitorg nak gi jalan2 kat pantai.. tapi time tu matahari dah naik tinggi.. memang panas sangat.. sbb pantai tu memang menghadap matahari naik.. memang xde org pun kat area pantai tu.. then pusing2 kejap kat area tu sebelum balik bilik.. sampai bilik, budak2 dah bising ckp nak mandi pool lagi.. so, jom layan anak2 mandi lagi…




Dekat kul 11am semua naik bilik. Sebab checkout kul 12pm.. urusan checkout pun tak lama sangat.. ingat mula2 nak jalan2 area desaru tu sebelum balik rumah.. tapi x tau nak ke mana.. mcm xde tempat yg menarik jer kat situ selain pantai.. so, kitorg terus jer la balik rumah..

Hurmmm.. tu jela cerita percutian kami ke Lotus Desaru Resort.. Alhamdulillah.. anak2 happy sangat.. dapat mandi pool.. dapat tido hotel.. hahaha.. tu dah cukup menggembirakan anak2 kan..

Review Lotus Desaru Beach And Spa Resort
Weekend Gateaway


You Might Also Like

0 komen