Aktiviti bersama family,

Aktiviti Padat Balik Kampung

June 07, 2016 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Weekend lepas kitorg balik rumah MIL.. sebab akak ipar dilah balik kg.. dia keje nurse kat PPUM. So kalau diorg balik biasanya mesti kitorg balik jugak.. sebab jarang jumpa kan.. kitorg pun dah lama tak balik sedenak.. tu yg kelam kabut jugak sbb hari jumaat tu baby baru discharge kan..





Alhamdulillah, baby dah sihat sikit.. dah nak main2 ngan abg dan kwn2.. aritu kat rumah tokma pun sibuk nak main car tolak2 ni.. mula2 berebut ngan abg.. last2 abg tolak utk adik pulak.. comel pulak bila abg boleh mengalah dan main2 ngan adik baby..


Balik kampong kali ni.. (ehh.. cam pelik lak nak sebut kampong sbb MIL ni dok felda.. hahaha). Balik kampong kali ni kitorg ada project.. SIL dilah nak wat kuih raya.. hahaha.. belum start puasa lagi dah mula wat kuih raya tau.. ala, wat ramai2 meriah sikit kan.. dilah ni tolong2 jer diorg buat. Buat biskut coklat chip ngan kuih tart nenas..



Kitorg masak guna 2 oven.. cepat sikit siap.. 1st day puasa pun diorg wat lagi.. tp dilah tak join la sebab keje.. seronok dapat wat kuih ramai2 ni.. meriah…  adik beradik dilah pun kadang2 mcm tu jugak, janji time balik kite wat kuih raya.. ehh.. mcm nak wat kat Melaka pulak la, minggu ni blk Melaka pulak.. hahaha






Hari ahad tu, lepas siap wat kuih tart, kitorg gi tengok wayang pulak.. actually, SIL la dah promise ngan anak2 diorg utk bawak diorg tengok citer Teenage Mutant Ninja Turtle : Out of The Shadow... cuti sekolah kan.. kitorg ni follow jer.. lagipun xde citer yg sesuai utk kakak ngan abg tu sgt.. bukan xde citer utk budak2, tp diorg belum betul2 boleh focus tengok wayang kecuali cerita yg betul2 diorg dah tau.. sbb umur baru 4 & 6 thn kan. Time citer boboiboy aritu ok la.. time bila citer lain mcm citer jungle book tu, diorg kurang focus sikit.. tp movie ni best jugak la.. org dewasa pun boleh layan.. ada funny2 sikit.. 


Lepas tengok movie kitorg gi shopping jap.. then pegi makan steamboat kat area rumah dilah.. makan kat MELETOP STEAMBOAT & GRILL.. Pilihan memang banyak sangat.. makan ler sampai kenyang.. hahah.. 


Penuh betul aktiviti balik kampong kali ni kannnn…. Alhamdulillah.. anak2 happy sangat dapat jumpa cousin diorg... main sama2.. kakak  tu lagi la, sikit2 kakak ya.. sikit2 kakak ya.. anak sulung kan, tu yg menumpang kasih pada kakak org.. hhuhuhu... lepas raya nanti baru jumpa lagi.. diorg pun dah balik KL pagi tadi.. 



You Might Also Like

0 comments: