Bulan Ramadhan,

Menu Iftar - Day 21

June 27, 2016 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum

Weekend lepas kitorg balik umah MIL sekejap.. sebab SIL balik kg.. dia keje nurse kat PPUM. Tahun ni tak dapat cuti awal raya.. raya ke-3 baru dapat balik kampung. so weekwnd lepas balik awal sbb konon2 x dpt balik raya la..

Then SIL request nak berbuka ala2 menu raya. hahaha.. so, masak la diorg rendang ayam, sambal goreng tempe + tahu, sambal udang, ketupat segera.. memang complete la menu raya.. ehh.. cuma sambal kacang jer xde.. gambo memang takde sbb kitorg sampai ngam2 nak buka.. x sempat amik gambo.. huhu

Hari Sabtu tu kitorg balik lewat sikit sbb tunggu org nak pasang grill kat dapur tu datang untuk pasang. janji kul 2 tp kul 5ptg baru dtg.. adehhh... nasib baik pasang kejap jer.. so kul 6.15 kitorg kuar rumah singgah bazar jap then terus balik sedenak..ngam2 sampai nak buka.. Alhamdulillah.. meriah dapat berbuka puasa beramai2.. complete 1 family.. memang rasa mcm raya betul la..

Pagi Ahad kitorg balik rumah awal pagi.. sbb ada benda yg ayahwan nak settle kan kat dapur tu.. dilah lak kemas2 rumah lagi.. hope weekend ni dapur tu siap la so boleh kemas2 dapur dan pindah2 kan barang.. then kemas kat porch pulak.. 

So petang tu ayahwan cakap berbuka kat luar jer la.. okla, tahun ni pun takde berbuka kat luar lagi.. walaupun kadang2 beli kat bazar tp tetap berbuka kat rumah.. kul 5 lebih keluar gi shopping baju ayahwan sikit then pegi berbuka..

Tempat makan pilihan ayahwan.. kitorg makan nasi arab dekat ngan rumah kitorg jer.. nasi arab kat situ best.. rasanya dah 3 k3 4 kali repeat makan kat situ.. harga pun boleh tahan murah.. kalau amik set 2org baru RM25. Kalau 3org baru RM35. tp kalau asing2 RM15 utk kambing.

  Ni set utk 2 org makan

Nasi pun boleh tahan banyak.. tp utk kitorg 4 beranak + baby, ayahwan mula2 order set 2org + kambing shj.. tp confirm la tak cukup.. budak2 ni kalau makan nasi arab memang laju.. lagi2 siang tu x makan sgt.. masing2 lapar la kan.. so tambah nasi lagi 1 pinggan.. hahaha...

Alhamdulillah.. kenyang sangat.. sedappp.. tp ada 1 tempat lagi tu lagi sedap.. tp restoren tu jauh dr rumah dan agak mahal sikit la.. tp still berbaloi sbb rasa sedap sgt kan...
okla.. tu jer menu berbuka 21 ramadhan..




You Might Also Like

1 comment:

  1. ramainya orang update iftar nasi arab. sedap tengok nasi dia tu . harga pun murah

    ReplyDelete