Anak-anak,

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa Semua

June 06, 2016 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah.. sempat lagi kita bertemu di bulan Ramadhan tahun ni.. mcm2 terjadi sebelum masuk bulan puasa ni tau, tp alhamdulillah.. semuanya dah setel..

- Last week baby fattah anas warded 3 hari kat KPJ sbb demam panas.. alhamdulillah dah discharge hari Jumaat lepas. Will story later yer..

~ rindu kat budak berdua ni.. sobb.. sobbb..~

- Then ticer sekolah kakak & abg inform yg hari isnin (arini) sekolah cuti public holiday sempena awal ramadhan.. yg ni memang dilah lupa sangat sbb sibuk jaga baby kat hospital kan.. mula la gelabah mana nak hantar diorg. dilah memang takleh cuti lagi dah.. 

Nasib baik la SIL dilah balik kg (umah MIL) weekend semalam ni sampai hari rabu. so anak2 tinggal rumah tokma la malam tadi. ptg ni balik keje baru kitorg balik sedenak berbuka sekali kat sana.. nasib baik la dekat jugak.. huhu..

- kebetulan lagi, hari sabtu lepas, SIL baru bersalin.. semalam baru dischage dari hospital kulai.. so, makin meriah la rumah tokma tu.. tak sabar Cik D nak tengok baby tau..

- Hari ni start puasa, tp tetiba semalam cik 'P' dah muncul  dulu.. awal pulak bulan ni dia 'datang'.. adehhhh..  x sempat nak puasa hari pertama.. takpe  la.. jangan hujung puasa nanti pun dia mai lagi sudahhhh.. huhu...

- hari ni kakak imani belajar puasa.. tp ibu xde di sisi nak bagi semangat time bersahur.. sedih pulak rasanya...


Kepada seluruh umat Islam di seluruh dunia, selamat berpuasa diucapkan..
Semoga Ramadhan kali ini memberi sejuta keberkatan kepada kita semua..
Semoga kita semua dapat melipatgandakan segala amalan kebaikan sepanjang bulan yg mulia ini... 
Aminnn..


You Might Also Like

0 comments: