Bulan Ramadhan,

Teman Ibu & Ayah Bersahur

June 17, 2016 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Salam Jumaat semua.. Alhamdulillah, dah masuk hari ke 12 kita semua berpuasa.. so far tiap2 hari sempat bangun sahur cuma 2 hari lepas jer terlewat sikit bangun gara2 si kecit tu nak menyusu.. setiap hari si kecit tu memang akan bangun time kitorg bersahur..

2 hari lepas, pukul 4.45am dah bangun.. pastu baby pun bangun nak bf.. so bf kan baby dengan maknye sekali terlelap.. sekali dah terjaga pukul 5.25am.. dah imsak dahhh.. huawaaa... cepat2 kejut ayahwan.. buatkan air milo utk ayahwan. then makan kurma 2,3 biji.. dilah minum susu kurma dan air masak 2 gelas.. ngam ngam lepas tu azan subuh.. huhuhu 

Hari ni dilah kejap2 terjaga. tengok jam baru pukul 3 lebih.. then kejap lagi kul 4. Then tak tersedar dah.. tak dengar  pun bunyi alarm kul 4.30am.. tp tau2 fattah anas terjaga.. nyusukan dia, dia tak nak.. gelisah semacam.. berpusing2 dan merengek2.. golek2 atas badan abg..  sekali dilah tengok jam dekat kul 5am.. agaknya baby tak nak susu sebab nak suruh ibu bangun sahur..

Then dilah bangun kejut ayahwan dan pegi dapur sambil dukung fattah anas..
buat air panas dan panaskan nasi goreng yg dah siap goreng sblm tido malam tadi.. time tu fattah anas dah tak merengek lagi.. elok dia duduk tunggu makanan dihidangkan.. amboiiii sangat tau budak kecit ni.. dia pulak yg beria2 nak sahur..


Tetiba si abg faris pulak muncul kat dapur.. ehhh.. awal pulak dia bangun arini.. agaknya sbb terganggu adik golek2 atas badan dia tadi kot... tp nasib baik mood baik.. then kitorg pun bersahur.. faris  pun nak makan jugak..  dia makan kurma 2 biji.. then minta lagi.. ehh.. faris ni memang suka sgt la makan kurma.. smlm lepas berbuka dia makan lebih dr 5 biji kurma sekaligus.. ala.. benda manis2 ni memang faris suka makan....huhu


Beria2 abg faris makan kurma.. ni lepas kitorg sahur dia makan kurma lagi,,,
Si kenit fattah anas pun menyibuk nak makan jugak..so dilah bagi dia makan kurma jugak.. tp kena cuitkan kecit2 la.. kalau tak mau dia sumbat sebiji kurma tu terus dlm mulut dia tau..sabo jer la... 


Fattah anas memang peneman kitorg bersahur setiap hari.. kadang2 je dia tak terjaga.. kalau dia tak bangun, mesti dalam kul 6pg tu dia bangun.. memang dilah kena cepat2 kemaskan dapur dan solat subuh dulu sebelum dia bangun.. kalau tak abis bising 1 rumah dengar dia merengek menangis cari ibu.. huhu...

You Might Also Like

0 comments: