Faris Zakwan,

Syawal 2016 :: Raya ke 12 - Beraya di Kota TInggi !!

July 22, 2016 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Ok nak citer pasal raya lagi.. huawaa.. nasib la kalau ada yg boring bila asyik citer pasal raya jer.. raya kan sebulan.. so bertabah la bulan ni penuh citer raya sahaja.. huhu..

Last weekend family dilah datang jb. bunda, tokbah, cikcu dan family angah.. kitorg nak beraya di Johor pulak. tokbah asal org johor. ada 7org adik beradik, tokbah ni anak sulong dan dia sorang jer duk luar johor --> kat melaka. yg lain semua tinggal kat johor ni.. 

So kalau kate beraya sebelah johor ni memang rumah sedara mara tokbah jer la.. kat ulu tiram  ngan  kota tinggi. hari sabtu diorg datang dan beraya di ulu tiram. rumah Achik dan Busu.. balik tu tido rumah kitorg..


Hari ahad bergerak ke kota pulak.. rumah oteh dan makngah.. kitorg lalu Senai-Desaru highway jer utk ke Kota.. malas nak ikut jalan biasa sbb confirm banyak kete.. lagi2 masih bulan syawal ni kan.. nak gi sana mau 2 jam dari skudai. so decide lalu highway je.. turun senai terus masuk highway. keluar kat last exit desaru.. tol RM13.50 kalau tak silap.. memang mahal.. erkkk.. dr senai ke kota tu dlm 80km++.



Fattah anas ngan cikcu

Kakak Imani ngan Sofiya (anak along)

1st pegi rumah Oteh dulu kat Felda Semenchu.. kat rumah Oteh makan meehoon sup.. budak2 memang seronok bermain.. borak2 sampai dekat kul 2 gerak ke Felda SG Mas pulak. tu pun tunggu sekejap sebab tetiba hujan turun dgn lebatnya.. huhu

Masuk2 rumah makngah masing2 teruja tengok ada photobooth.. hahaha.. ada port cantik utk amik gambo nampaknya.. actualy anak makngah ni keje mak andam.. ada jugak wat photobooth utk majlis2 tertentu.. tu yg dia letak kat rumah mcm tu jer.. huhu

Family Angah

Family Dilah

Bunda tokbah dgn Sofiya dan Adam (anak Angah)

Bunda Tokbah dgn cucu2nya (7 org drpd 11 org cucu)


Kat rumah makngah ni bukan main lagi masing2 melepak.. anak2 pun siap mandi lagi.. semua nak refresh kan badan.. sejuk oii mandi air kolah besar.. tp best sangat.. makngah masak ayam masak kari, ikan goreng, sayur kobis goreng, sambal belacan dan ulam2.. ehhh.. lauk simple tapi memang terangkat abis la.. nasib dilah masih boleh control makan lagi.. huhu

Dalam kul 4.30 itu kitorg gerak dari rumah makngah.. pecah 2, kitorg balik skudai dan bunda tokbah dan angah pulak ke kluang.. rumah abg ipar angah.. alhamdulillah.. meriah raya weekend lepas...lagi2 dapat beraya ngan family kan..

InsyaAllah, malam ni kitorg akan ke KL pulak.. esok open house rumah makcik ayahwan.. so kira beraya rumah sedara mara sebelah ayah wan pulak la weeken ni..Dah kawen ni kena la bahagi2 kan.. 

okla.. jumpa lagi next week..





You Might Also Like

0 comments: