Aktiviti bersama family,

Syawal 2016 :: Raya ke 3 & 4 Masih di Melaka lagi!!

July 14, 2016 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Hari ni nak citer pasal raya ke-3 dan 4 pulak.. sekali harung la senang kan.. rajin pulak nak update byk2 entry utk setiap hari raya kan.. nasib baik la cuti raya sampai raya ke 5 je.. kalau cuti 1 bulan mau 30 entry raya.. hahaha.. melampau kannnn…

Nasib baik jugak pegi beraya bape rumah jer pun.. cukup ler buat syarat kann.. tahun ni x sempat nak berjalan 10 rumah utk 1 hari.. haha.. teringat masa tahun 1st ke 3rd raya lepas kawen dulu.. time tu turn raya rumah  belah ayah wan..  1st raya tu tak kuar beraya langsung. So 2nd day tu balik Melaka sebelum magrib. Lepas magrib kitorg kuar beraya 10 buah rumah tau.. dah la time tu pegi konvoi 7-8 biji kete.. memang meriah sangat time tu…

Raya ketiga


Pagi raya ke3 ni adik dilah dah nak balik rumah mentua dia.. kakak dilah (Angah) pulak baru balik rumah bunda.. so sempat jumpa sekejap jer la.. Rifhaan Aali ni anak adik dilah, cucu paling kecik sekali. 


Beza 11 bulan ngan fattah anas tapiiii.. lagi bambam dr fattah anas.. beza sgt dengan anak ibu yg halus tu kan.. huhu

Raya ke 3 ni pegi 3 buah rumah jer.. rumah atok sedara atok dilah.. tu pun pegi kejap2 jer sbb xde org sangat.. tapi yg memeriahkan rumah tu anak2 kitorg la.. kecoh cucu bunda tokbah bila beraya.. cucu bunda tokbah ada 11org. 8 lelaki + 3 perempuan.. tp time pegi ni adik yg bawah dilah ni dah balik Seremban rumah mentua.. so tinggal 10 org cucu jer la.. tp riuhnya bukan main lagi…


Then lepas raya rumah atok sedara, kitorg terus gi hospital pulak melawat atok a.k.a pakwek dilah.. dia kan warded masa 2nd day raya tu.. so raya ke-3 tu baru dapat ziarah… hope pakwek cepat sembuh.. hari ahad aritu dah discharge dah.. skrg ni duk kat rumah bunda lagi..

Raya keempat

Raya ke4 ni pegi 2 rumah jer.. 1st rumah pakngah.. dekat jer ngan rumah bunda.. adik beradik bunda ni tinggal dekat2 area Melaka jer.. 4 org kat kampong yg sama.. sorang ‘mama’ yg dalam entry raya-2 tu tinggal kat area merlimau, dlm 15min je dr rumah bunda. Yg sorang lagi pak  ude duduk jauh kat Putrajaya. Tu yg raya2 ni senang gi rumah makcik2.. huhu..

Lepas pegi rumah pakngah, kitorg gi rumah Angah pulak.. ni kakak atas dilah.. tinggal dekat2 ngan rumah mama.. see.. semua duduk dekat2 jer tau.. time kitorg gi rumah Angah tu, adik-beradik abg ngaah pun nak datang gak.. diorg ramai.. so kitorg biar la diorg duk belah dalam rumah.. kitorg lepak2 kat luar/tepi  rumah jer.. time tu redup jer, so just nice la nak lepak2 kat luar amik angin luar kan..



Fattah anas pulak mcm budak baru dapat kaki… jalan tak berenti ke sana sini.. kejap kejo kucing, kejap nak tengok pokok.. kejap nak makan.. memang tak reti penat budak ni.. sblm magrib tu nasib baik sempat mandikan dia.. elok masuk kete nak balik rumah bunda dia tido.. sampai sana pun tak bangun lagi..

 Baru anak sorang.. hahaha.. yg lain xmo dah bergambar ngan ibu ayah..

 Siblings - from left, Angah, Cikcu (adik bongsu dilah), me

Ni anak angah yg 1st Adam ngan cikcu..

Kitorg tukar planning balik kg nenek ayahwan malam tu jugak. So, balik tum mg rushing la kemas2 barang.. then dlm kul 9 tu gerak ke air itam muar.. Fattah anas bangun sekejap je then tido balik.. sampai air itam pun dia masih tido.. sampai pagi tau.. penat sgt la tu.. rasanya 1st time dia tido lama mcm tu tau.. huhu..

Ok.. next citer raya ke5 nanti la kite sambung yerrr.. banyak gambar raya ke-5 tu.. huhu




You Might Also Like

0 comments: