Syawal 2016 :: Raya ke 5 di Air Itam, Muar pulak!!

July 20, 2016

Assalamualaikum

Alhamdulillah.. arini dah masuk 15 syawal.. cepat jer kan.. rasa baru berkumpul ngan family 2 minggu lepas.. seronok meriah2 ngan family kan.. ni tinggal 2 minggu jer lagi bulan syawal..



OKla.. arini nak citer syawal ke 5 kami.. tema raya ke 5 ni kaler emerald green balik.. hari raya ke 4 aritu kitorg gerak ke air itam muar (rumah nenek ayahwan) dari melaka.. so ari ahad tu masing2 semua nak balik dah.. tu pun memang tinggal 2 family jer kat rumah nenek ayahwan tu.. family ayahwan ngan makngah dia.. 




Sebelum bergerak balik, kitorg semua pegi beraya rumah nenek sedara ayahwan dekat area tu jugak.. then masing2 berpecah.. kitorg balik jb, family makngah balik KL. Otw balik JB singgah felda Layang-layang dekat2 ngan kulai.. ni rumah kawan MIL. sama2 bertugas kat Felda Redong dulu.. memang ayahwan pun kenal rapat la ngan family diorg ni sebab dari kecik sampai besar membesar sama2 ngan anak diorg..


Balik dari sana, kitorg terus balik jb.. jalan jem giler2 okehhh.. baik highway atau jalan dalam.. dari sedenak ke skudai tu 2 jam stgh tau.. biasa 45 minit jer kalau lalu jalan dalam.. memang pitam la duk dalam kete.. anak2 pun dah boring.. huhu..

Weekend lepas kitorg beraya ke Kota Tinggi pulak.. family dilah dari Melaka datang jb.. adik beradik tokbah ni semua kat johor.. so kira melawat adik2 tokbah la ni.. nanti kalau rajin dilah share yer.. 




You Might Also Like

2 komen