Demam,

Aksi Stunt Fattah Anas!!

September 02, 2016 Ibu Dilah 0 Comments


Assalamualaikum

Ni cerita sebelum merdeka aritu.. ingat tak entry sebelum ni dilah share perkembangan fattah anas.. fav dia sekarang ni main basikal.. samada tolak basikal.. panjat basikal atau duduk atas basikal.. ye.. ni hah.. aksi berani fattah anas buat stunt kat basikal abg.. hehehe..




Time anak kecik2 ni kitorg memang biarkan hall rumah tu lapang dan luas.. sofa semua letak kat tepi.. meja makan pun himpit tepi supaya ada ruang anak2 nak bermain.. lagi2 ibu ayah jenis bekerja kan.. balik keja sampai rumah dah pukul 7 / 7.30mlm. so memang takde masa nak main kat luar rumah.. bila rumah lapang, dapat la budak2 ni main basikal dalam rumah.. hihi..






Tengok la.. betapa beraninya budak kecik sorg ni.. selamber dia jer buat aksi stunt atas basikal.. time ibu nampak xpela.. kalau time xde org nampak kan bahaya.. kadang2 tu dia boleh panjat kerusi kecik ke, basikal ke.. berdiri atas tu untuk capai apa2 kat atas kabinet dapur..  memang bahaya.. takut dia capai kuali panas ke apa jer..




Segala stool or kerusi kecik semua memang kena letak kat tempat yg dia tak boleh nak capai.. kalau tak ade jer akal dia nak memanjat tau.. buat senyap2 jer pulak tu.. tau2 dah berdiri tinggi.. huhu.. memang bijak sangat budak ni tau.. hihi


Alhamdulillah,, arini fattah anas genap 1 tahun 5 bulan.. 2,3 hari ni fattah anas tak berapa sihat.. hari merdeka tu dia demam panas sampai 39++.. malam tadi masih dedor., tak panas sangat.. tapi memang tak berapa nak aktif sangat la mcm biasa..




Demam kali ni pun rasa lain sikit bila fattah anas ada masalah nak menyusu.. bila nak menyusu kejap je dia isap pastu keluar kan balik.. then isap balik tp terus keluarkan balik. pastu dia jelir lidah.. mcm ada something dalam mulut dia tu buat dia tak selesa nak isap.. tapi bila ibu tengok2 dalam mulut takde pape pulak.. tp dia asyik merengek jer tak selesa.. cian baby ibu...


Mudah2an hari ni baby sihat kat rumah babysitter.. risau jugak kan bila anak kecik demam.. selsema pun dah kurang dah tu.. cepat baik ye sayang.. nanti kita balik rumah bunda ya.. adik boleh main puas2..


You Might Also Like

0 comments: