Ayah Wan,

Bestnya Dapat Dating Berdua Jer...

September 15, 2016 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Selepas kawen dan ada anak, memang susah nak dapat peluang keluar dating berdua jer dgn ayahwan.. nak pegi mana2 mesti kitorg bawak semua anak2.. xde nak tinggal2 anak.. maklum la, kitorg tinggal jauh dari family.. kalau ikutkan family in law xdela jauh sgt pun.. hahaha.. boleh jer kalau nak tinggalkan anak sekejap.. tp dilah jenis tak sampai hati nak tinggalkan anak kat MIL utk dia tolong jaga sekejap pun.. rasa menyusahkan dia pulak nanti..

Sama jugak dgn babysitter anak2.. dilah ckp hantar pukul 7pg balik pukul 7mlm.. tu masa yg dilah tetapkan.. tp kadang2 hantar lambat sikit dan blk pun lambat sikit.. tu pun x lebih jam 7.30mlm.. kalau hari dilah x keje mmg dilah tak hantar.. kecuali kalau dilah sakit mmg MC.. so memang dilah biarkan anak2 kat rumah babysitter dulu sementara dilah dpt rehat sekejap..

Nak dijadikan cerita, last week ayah wan MC 4 hari sbb cabut gigi.. (minor operation cabut gigi geraham.. dilah pulak dah seminggu asyik rasa nak pitam dan pening kepala jer.. hari khamis lepas mmg dah tak tahan sgt.. terpaksa jugak pegi klinik.. 

Balik klinik terus kitorg gi breakfast..  then balik makan ubat dan nak rest jer.. harapnya dapat la tido sekejap.. sbb doktor ckp salah 1 ubat tu jenis mengantuk.. tp bila dilah makan xde nya dilah tido.. mengantuk memang ada tp xleh tido.. oo.. itu lagi 1 penyakit dilah, jenis yg susah nak tido.. huhu..

Last2 kul 1 lebih ayahwan ajak kuar.. dia nak gi bayar duit kete dan nak uruskan hal lain.. so dia ajak dilah sekali sbb tgk dilah tak leh tido.. okla.. jom la kite kuar.. ala2 gi dating gitu.. haha..

Selesai urusan bayar duit kete, kitorg gi maybank pulak.. tp tak dapat nak settlekan urusan kat maybank sbb staff yg uruskan tu xde.. then, dilah pandang ayahwan, ayahwan pandang dilah.. hahaha.. nak gi mana lepas ni?? punya la pikir nak gi mana ek?? maklum ler, jarang dpt kuar berdua kan.. sampai tak tau nak gi mana.. kalau nak gi tgk movie memang tak sempat la..

Last dilah ckp "mcm nak makan cheese cake pulak rasanya" hahaha... bagi hint ler tu.. haha.. ok, jom kite pegi secret recipe la.. kebetulan area tu mmg ada secret recipe.. so dating la si teruna dan dara ke secret recipe.. hahaha.. 

Jom layan gambar jer la...










Time tu dah pukul 3 lebih.. kitorg order chocolate moist cake ngan cheeze chocolate cake.. sementara tunggu cake sampai, tgk ada tea time special dgn setiap pembelian slice cake masa tea time.. ehh.. memang cantik sangat la.. beli cake dpt free coffee or tea.. kalau nak tukar minuman lain, top up RM2 jer (utk selected item).. so dilah order air iced butterscotch latte & hazellnut latte.. sedappp..




Air yg kitorg order tu harga dia RM10.90 kalau tak silap.. tapi time offer tu boleh beli dgn harga RM2 jer.. hoyehhh.. hahaha.. jimat banyak tu... alhamdulillah.. seronok jugak dapat sekali sekali dating berdua jer kan.. kalau tak mmg tak senang mak nak makan sbb melayan kerenah anak2.. hahaha





Semoga jodoh kali kekal hingga ke Jannah.. aamiin...

You Might Also Like

0 comments: