Cerita ibu

Budak Kaca Mata....

October 12, 2016 Ibu Dilah 1 Comments


Assalamualaikum

Tajuk tak menahan kan.. hahah... Bila bingkai spec mata patah secara tiba-tiba, memang huru-hara jadinya.. lagi-lagi bagi mereka yg berkaca mata sepanjang masa mcm dilah ni hah.. memang parahhhh... rasa dunia gelap seketika.. walaupun takde la gelap pun.. hahaha.. tapi bila tengok benda semua nampak blurrrr jer.. memang stress.. 

Nak jadikan cerita, masa dilah pergi dinner aritu, tak lama lepas check in bilik, spec mata dilah PATAH..  time tu dilah tengah test tudung kat depan cermin.. fattah anas pulak duduk bertenggek kat meja depan dilah tu sambil main2.. tak perasan pun dia main spec.. tetiba jer perasan bingkai spec tu dah patah.. argghhhhhhh... nape la time ni dia nak patahhhhhh???

Kalau ikutkan, spec ni dah lama dah.. dlm 3 ke 4 thn kotttt... memang dah sampai masa pun utk ditukar tp asyik bertangguh2 sbb rasa byk benda lain yg lebih penting.. tapi  aritu dlm seminggu dilah asyik rasa nak pitam jer.. check darah semua ok.. so dilah suspect sbb power naik kot... 

Bila pergi kedai cermin mata, memang confirm power naik.. -__- . Power rabun jauh naik 50, power silau naik 50 jugak... patut la sampai nak pitam dan pening kepala.. tu yg x de la sedih sgt bila spec ni patah.. kalau tak patah mesti lagi bertangguh2 nak tukar kan.. hehehe

Cuma yg geram nya.. nape time tu jugak nak patah??? malam tu dinner kan, tak kan la tak pakai spec.. kalau nak beli contact lens pun tak boleh sbb power dilah tinggi, silau pun tinggi.. mmg kena order utk power silau yg tinggi.. nak tak  nak kena la immediate buat spec tu.. kalau tak meraba la nak jalan gi dinner.. hahahaha


Disebabkan masa sangat suntuk, tak sempat nak survey byk kedai.. tak sempat nak belek2 design spec yg ada.. nak tengok pun dah tak nampak kan.. tu mujur kitorg tido hotel tu.. so mall bawah hotel jer.. kalau tak, memang haru la.. hahaha...

So.. here my new spec.. design lebih kurang sama jer.. ingat nak yg half bingkai.. tp susah sikit nak jaga sbb dilah pakai sepanjang masa dan ada anak kecik.. senang pecah nnt.. lagi2 si fattah anas tu suka sangat tarik spec ibu.. hoho.. so.. amik jer la design lebih kurang sama.. hehe..


You Might Also Like

1 comment:

  1. Alahai, time ni pulak nak patah..
    Kene ada backup la macam ni..

    ReplyDelete