Review :: KSL City Resort

October 06, 2016


Assalamualaikum

Semalam dah citer pasal annual dinner company Dilah yg diadakan di KSL City Hotel, JB So arini Dilah nak review sikit pasal hotel ni pulak.. Dilah booking bilik hotel ni last minute.. 2 hari sebelum event.. dapat special price sbb ada event kat hotel ni.. So ni bilik yg dilah ambil.


Single Room with breakfast
- 1 queen bed + 1 single bed
- breakfast for 2 person
- free 4 ticket Dinosaur Water Theme Park.

Kalau ikut pakej dia tulis twin bed or king bed. tp dilah dapat 1 queen bed + 1 single bed. kira ok sangat dah ni. so tak perlu la kitorg berlima nak berhimpit2 kan.. hehehe.. Jom kita tengok bilik ni..

sumber : google

Hotel ni ada 2 tower tau.. kitorg dapat Tower 1.. memang dekat sangat la ngan ballroom masa dinner tu.. ballroom level 7, bilik kitorg level 12. guna lift yg sama dekat ngan ballroom.. so tak perlu nak tukar2.. Dinosaur Theme Park tu pulak betul2 depan ballroom.. time dinner tu tak nampak sbb malam.. dah siang tu baru perasan yg theme park tu depan ballroom jer.. hahaha..

Ni kat pintu lif hotel.. semua cermin tau..

Apa yg menariknya hotel ni, bab keselamatan amat dititikberatkan tau.. kalau nak naik lift ke bilik, mesti ada card (kunci bilik).. untuk naik kena scan dulu card tu baru boleh tekan level bape nak pegi.. selagi tak scan, tekan la nombor tu tak akan bergerak la lif tu.. huhu.. tp kalau nak turun tak perlu scan card tu..

Jom kita tengok gambar dalam bilik ni






View dari bilik kitorg adalah bangunan dan rumah2 berdekatan.. view bilik yg berhadapan bilik kitorg adalah swimming pool... yeaa... nasib baik bukan view swimming pool.. kalau tak jenuh dengar anak2 berzikir bila nak gi pool.. haha




 Budak kecik ni jakun asyik nak main telefon jer.. maklum la, kat rumah xde telefon mcm ni.. tu yg jakun sikit.. hahaha...



Breakfast untuk 2nd day.. menu banyak dan rasa sedap sangat.. kitorg tak amik menu berat mcm nasi lemak, mee sup, meehoon goreng.. kitorg amik menu roti bakar, waffle, pancake, cereal utk anak2.. ayah asyik cakap waffle dan pancke tu sedap sangat.. nanti nak try wat pancake mcm tu la.. memang sedap.. lembut jer..






Next?? Lepas breakfast naik bilik kejap tukar baju anak2.. then let's go for swimming... hehe..
Tunggu next entry ye.. kita citer pasal Dinosaur Water Theme Park pulak ya..
Tungguuuu...
hihi



You Might Also Like

4 komen

  1. Woww kat Johor kan...kami last month pi johor utk legoland...ternampak signboard dinosour water park...baru buka kan kt situ...mesti menarik...hotel pun best ksl...syok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ju.. kat johor ni.. best la.. lagi2 ada water park tu kan.. anak2 memang teruja abis la.. hehe

      Delete