TESTIMONI BOTOL SUSU TERMAL / TERMOS

October 13, 2016



Assalamualaikum

Alhamdulillah.. sambutan terhadap botol susu semakin menggalakkan.. makin hari makin ramai yg membeli botol susu ni utk anak mereka.. dan dah ramai jugak yg repeat order untuk adik beradik dan kawan2 mereka.. yela, perkara baik mesti la nak share dengna kawan2 kan... hehe..

So, hari ni nak share sikit testimoni dan feedback dari customer yg dah beli botol susu termos ni untuk anak mereka.. dilah happy sangat bila dapat membantu ibu-ibu di luar sana..

Jom kita mulakan feedback dari diri sendiri.. hahaha..

-------------------------------------------------------------------------------
HAMPIR 2 TAHUN 3 BERADIK NI DAH MENGGUNAKAN BOTOL SUSU TERMAL
--------------------------------------------------------------------------------



Ya.. ni anak-anak dilah.. mereka pun menggunakan botol susu termal ni.. kakak dan abg dah guna dekat 2 tahun.. adik pulak almost 18months dah guna botol ni.. Botol masih berfungsi dengan baik. just tukar puting sahaja.. 

So far sangat mudah bila ada botol ni lagi2 bila time travel. biasa time nak balik kampung, dilah dah buat susu siap2 dari rumah.. OTW balik kg bila anak merengek terus jer bagi diorg minum susu.. susu pun masih suam2 lagi.. 

Lagi satu, bila diorg tak minum susu, kadang2 dilah bagi diorg minum air guna botol ni.. just tukar bottle ring + puting tu kepada straw top.. dah jadi botol air.. boleh juga tambah handle set untuk memudahkan anak pegang.

------------------------------

SENANG UNTUK TRAVEL
------------------------------------

Bagi ibubapa yg kerap travel, kami memang menggalakkan untuk mereka menggunakan botol susu termal ini.. Ini bagi memudahkan mereka menyediakan keperluan anak-anak semasa keluar berjalan atau sedang dalam perjalanan yg jauh..


Hanya perlu menyiapkan susu sebelum memulakan perjalanan.. Jika dalam perjalanan (dalam kereta) anak nak minum susu, hanya bagi sahaja susu kepada mereka. begitu juga kalau keluar bersiar2 bersama family. tidak perlu bawa segala kelengkapan utk membuat susu.. Anak dapat minum susu yg suam-suam. 


-------------------------------------------------------------------

ANAK KERAP BANGUN MALAM UNTUK MENYUSU
--------------------------------------------------------------------

"Untuk malam, Kama buat susu siap-siap dalam botol tu. Nak guna baru tuang sikit-sikit dlm botol lain.."

"Malam minum 2oz tapi kerap la dia bangun malam.."
"Malas nak bangun buat susu banyak kali.."
"Susu boleh panas sikit dan susu tak cepat rosak"

- Puan Kamaliah -




Ya.. Puan Kamaliah mengalami masalah anak yg kerap bangun malam untuk menyusu.. tapi menyusu dalam kuantiti yg sedikit. Setelah menggunakan botol susu ni, masalah Puan Kamaliah telah dapat diatasi. Beliau hanya perlu membuat susu dalam botol susu termal ni sebelum tido. Bila anak bangun malam utk menyusu, beliau hanya mengisi 2oz susu ke dalam botol lain untuk anaknya minum dan suhu susu pun masih suam-suam.


Botol susu termal ini boleh tahan panas sehingga 6 jam atau lebih, bergantung kepada cara bancuhan. Namun begitu, susu tidak dijamin tidak akan basi jika telah diminum berulang kali. Air liur yg telah mengenai susu boleh menyebabkan susu cepat basi. Oleh itu, bagi menjamin susu tetap  elok utk diminum, Puan Kamaliah mengasingkan susu dlm amaun tertentu utk setiap kali sesi penyusuan.


------------------------------------------------------------
MUDAH UNTUK DICUCI/DIBERSIHKAN
-------------------------------------------------------------




Botol susu termal ini memang mudah untuk dicuci kerana material yg digunakan adalah stainless steel. So, susu tidak mudah melekat pada dinding botol.. jika melekat sikit pun sangat mudah dibersihkan.. berbanding botol plastik, susu yg melekat menyebabkan botol susu sedikit berminyak..

--------------------------------------------------------------------------------------
PUTING YG BERADA DI PASARAN SESUAI UNTUK DIGUNAKAN
--------------------------------------------------------------------------------------




Ya.. terdapat pelbagai brand puting yg dijual dipasaran.. Kebanyakan puting tersebut amat sesuai digunakan dengan botol susu ini..Botol susu ini boleh digunakan sehingga 5 tahun tetapi puting botol perlu ditukar selalu. Bagi memudahkan customer kami, jika mereka tidak mahu menggunakan puting yg asal, mereka juga boleh menggantikan puting asal dengan puting lain yg terdapat dipasaran..

Selain dari itu, ada sesetengah anak kecil hanya mahu menggunakan puting dari brand tertentu shj. mcm customer di atas ni, anak beliau hanya menggunakan puting pigeon shj.. Puting pigeon ni amat sesuai dengan botol susu ini. Jadi, tiada masalah untuk beliau menggunakan botol ini bersama puting pigeon.

Ni antara feedback dari customer Little Bambam dan juga testimoni dari diri sendiri.. hihi.. 
Ya.. dilah bagi anak2 guna botol susu ini dan dilah juga menjual nya.. Dilah ingin kongsikan kebaikan botol ini dengan ibubapa yg lain.. Mesti kita nak yg TERBAIK untuk anak-anak kita kannn...

Kalau anda juga berminat dengan botol termal ni  dan nak tahu lebih detail, boleh whatsapp Dilah ya.. Skrg ni pun ada offer tau untuk pembelian pakej KOMBO.

<< Whatsapp +6012-7275531 >>

<< Whatsapp +6012-7275531 >>

Terima kasih kepada semua customer yg sentiasa support Little Bambam..





You Might Also Like

1 komen

  1. wah menarik botol termos ni
    dulu ada gak terbaca psl ni..mcm best je nak beli
    tgu si kecik putus susu gantung dulu hahaha

    ReplyDelete