Kambing Bakar Argus,

Masak Kambing Bakar Argus dengan Noxxa?

November 11, 2016 Ibu Dilah 2 Comments

Assalamualaikum

Last week dilah memang busy sangat.. lepas tu hari2 balik keje kena basuh baju.. siapkan keperluan anak-anak.. basuh botol, lipat baju.. ehh.. macam2 keje la kena buat.. kadang2 ayah wan balik keje terus tapau makanan kalau dia dah lapar sangat..

Planning nak masak kambing bakar Argus tu dah bape hari dah tp asyik la terlupa jer nak defrose siap-siap.. so hari khamis lepas, pagi pegi keje turunkan kambing perap tu.. balik keje dah defrose, dah boleh terus masak.. hehe



Memandangkan hari tu busy nak basuh baju jugak dan nak melayan kerenah anak2 yg manja tu lagi, kali ni dilah decide utk masak kambing bakar ni guna noxxa presure cooker jer.. hahhh.. sape kate nak grill2 ni tak boleh guna noxxa.. boleh ajerrr... ape je yg noxxa tak boleh buat kannnn.. hahaha


Lebih senang guna noxxa sebab boleh tinggal2.. dan lebih cepat masak.. daging pun masak sempurna dan tak kering sangat.. rasa juicy2 bahan perapan tu memang terasa sangat la.. mcmana  caranya??


Set HP 10 min.
Then STIR FRY dalam 2, 3 minit. 
Siap!!


Hahhhh.. senang sangatkan... Masa masak guna HP tu air perapan daging akan keluar.. so bila dah siap tu akan nampak berair sikit la.. then STIR FRY tu untuk bagi daging tu kering sikit (keringkan air).. terbalik2 kan sekejap...

 Rasanya, Ya Allahhhhh... memang sedap sangattttttttttt... Kambing Bakar Argus ni memang Thorrrbaekkkk!!! Makan macam tu sahaja tanpa sos black pepper tu pun dah sedap sangatttt.. kalau cicah sos lagi la sedap... ehhh.. kat rumah ni makan tak yah letak sos tu tau.. semua ratah macam tu jer.. kakak abg pun suka jugakkkk....


Nak rasa Kambing Bakar Argus ni?? boleh whatsapp no di bawah ni...

No tel : 016-4493136 / 014-3223136
FB Page : Kambing Bakar Argus

atau yg berada di sekitar JB boleh beli dari Dilah 012-7275531 ya..

You Might Also Like

2 comments:

  1. best btl periuk ni, ari tu wani pun share masak guna periuk ni

    ReplyDelete
  2. Bila lah nak dpt periuk noxxa ni. haih! hehehe

    ReplyDelete